Láska v jiném městě
Barbara Taylor Bradford
Osmadvacetiletý Jack Cantrell si stále silněji uvědomuje, že jeho život ztrácí smysl. Zklamaný neúspěšným manželstvím s Amy – svou láskou z dětství, se přestěhuje do Kentu, kde se cítí volněji a lépe se může soustředit na svou práci. Do Kentu se rovněž nedávno přistěhovala Maggie, poté co ji opustil manžel kvůli mladší ženě. Rozvedená a bolestně odcizená svým dospělým dětem, Maggie doufá, že právě zde začne nanovo žít. V Kentu se Jack Cantrell a atraktivní okouzlující, ale o patnáct let straší Maggie setkávají. I přes velký věkový rozdíl vzniká mezi nimi silné citové pouto. Přestože jim v cestě stojí Amyina nevyléčitelná nemoc, její neochota se rozvést i vnitřní nejistota samotné Maggie, podaří se jim překážky překonat a v novém městě najdou sami sebe i štěstí.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1996 , AlpressOriginální název:
Love in Another Town, 1995
Láska v jiném městě
Dočetla jsem jednohubku, typu červená knihovna trochu neobvyklá, kdy mladý muž se zamiluje do mnohem starší ženy. V příběhu je láska, zklamání, nemoc a jak to v životě chodí ... Nebylo to špatné, ale od autorky už jsem četla lepší. Kdo má rád takové příběhy si počte, třeba i slzu uroní. Já dávám 3 hvězdy s přihlédnutím na ostatní její romány, které jsem četla a hodnotila.
K této knize jsem se dostala náhodou. Nedosahuje sice obsahem kvalit Síly vůle nebo Zámožné ženy, ale je to taková celkem uvěřitelná romance. Proč by nemohlo klapat partnerství mladšího muže a starší ženy?
tahle knížka mě hodně dostala a na konci i slzička skápla, moc hezky napsané a vůbec ne smutné, ale nádherné
Hezký příběh, láska kvete v každém věku a předsudky, že musi byt muž ten starší už vůbec neřeším. Za mě ano, přečtěte si ji.
SPOILER:
Príbeh sa mi nepáčil. Nie preto, že by nebol dobre napísaný, ale nepáčila sa mi téma vzťahu staršej ženy a o 15 rokov mladšieho muža. Takýto vzťah nemá šancu prežiť veľmi dlho. Plynutím času sa veková hranica premení na 70 ročnú ženu a 55 ročného muža (ten si v tomto veku myslí, že je stále mladík).
Navyše si myslím, že je nezodpovedné mať dieťa v 44. rokoch. Ani nie tak pre samotnú ženu, ale pre dieťa, ktoré v zraniteľnom veku dozrievania nemá matku, ktorá jeho mladú dušu pochopí.
Pěkný příběh lásky a vzájemného porozumění i přes věkový rozdíl.. Mě se knížka líbila, jen mohla být klidně delší a příběh rozvinutější :-)
pro ženy romantika nový začátek věkový rozdíl partnerů (age gap)
1992 | Zámožná žena |
2015 | Nebezpečné tajemství |
2004 | Kořist / Tři týdny v Paříži / Nadobro ztracený / Šumící vánek |
2004 | Nevítaný host |
1993 | Ženy v jeho životě |
Příjemná červená oddychovka na odpoledne v parném létě.