Láskyplné hubnutí
Zuzana Douchová
Tahle kniha je mnohem víc než jen další návod na hubnutí, protože ji napsala žena, psycholožka a nutriční poradkyně. Je to komplexní průvodce pro ženy, kde najdete: psychické i výživové příčiny nadváhy; jak si nastavit motivaci i jídelníček bez počítání kalorií; terapeutické a koučovací techniky; jak správně cvičit i odpočívat; recepty na každodenní jídla i zdravé mlsání; jak uzdravit emoční jedení, chronický stres a vztah sama k sobě; inspirativní příběhy z ordinace autorky. Kniha je pestrá, ubírá se různými směry, ale cíl má jen jeden – vás, spokojenou, zdravou a šťastnou.... celý text
Opravdu velmi citlivě psychologicky napsaná kniha. Autorka to bere komplexně, sebevědomí, psychiku, ale i vyvážený jídelníček, emoční jedení, pohyb, odpočinek. Je tam i pár zajímavých receptů a uvažuju, že si od ní něco ještě koupím. Kniha obsahuje i cvičení, aby to nebylo jen pasivní čtení. Rozhodně doporučuju.
V rámci studia výživové poradkyně jsem se dostala i k této knize, která je na českém trhu ojedinělá svým psychologickým přístupem k životnímu stylu. Hubnutí vnímá komplexně (narozdíl od jiných výživových knih, kde se naopak vše pitvá na živiny, počítá a psychologie jezení se téměř neřeší)…tento psychologický přístup je mi rozumově i emočně bližší.
Tuhle knihu bych doporučila všem, co chtějí uzdravit svůj vztah k sobě i k jídlu. V angličtině je podobných knih mnohem víc (ale nejsou dostupné česky) a jsem ráda, že alespoň tato kniha vyšla.
Zuzana má opravdu velký dar předat své znalosti a laskavost k sobě.
Doporučuji.