99 rakví
David Wellington
Laura Caxtonová série
Laura Caxtonová se zapřísáhla, že už s nimi nikdy nechce mít nic společného. Ta hrůza, kterou upíři způsobili, je stále ještě příliš živá, rány příliš čerstvé. Ale když za ní přichází Jameson Arkeley, zlomený a sešlý téměř k nepoznání, a předloží jí neuvěřitelně děsivý objev, svého rozhodnutí se vzdává. Arkeley odvádí Caxtonovou do hrobky v Gettysburgu. Ta byla nedávno odkryta místním profesorem archeologie. Toto město sehrálo legendární roli v nejhorší bitvě občanské války, a hřbitovy tu tak nejsou ničím zvláštním. Jenomže tenhle je hrozivě odlišný. Je zde uloženo 100 rakví – 99 z nich obývají upíři, kteří však naštěstí postrádají svá srdce. Jenomže jedna z těch rakví je prázdná a rozbitá na kusy. Kdo je tím chybějícím upírem? Má snad přístup k 99 srdcím, která by – budou-li vrácena zpět do těl – mohla oživit celou krvežíznivou armádu? Jak je možné, že tu tihle upíři skončili a nebyli doposud nikým objeveni a vyrušeni celých 150 let? Odpověď je ukryta v dokumentech z občanské války, a ty obsahují zlověstná tajemství, týkající se znovu objevených rakví – tajemství, která má odhalit Laura Caxtonová tím, že je vržena do hrůzné mise, v které číhá smrt. V ní má zachránit celé město před zničující invazí nemrtvých…... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2012 , Naše vojskoOriginální název:
99 Coffins, 2007
Já nevím, nějak jsem se nemohla pořádně začíst a tak moc jsem se těšila, až dočtu poslední stránku a knihu konečně odložím. První kniha se mi zdála lepší, než tato, ale ten konec. Uff... Myslím, že potrvá dlouhou dobu, než se k této sérii zase vrátím.
Trochu slabší díl, než ten první. A i když je to skvělý příběh, plný akce, napětí a trochu i zábavy, podle mě mu něco chybělo. Jen nemůžu přijít na to "něco"…
Super kniha, bavila mě jako předchozí díl, nejvíc mě ale překvapil závěr. Těším se na další díl.
Tak tohle byl opravdu hezký díl. Byl plný akce a sěj měl spád. Jsem zvědavá, co ty další díly.
S jistým sebezapřením dávám hvězdičku dalšímu dílu "akční nudy". Je za formu a nějakou tu osu příběhu. Většinu knihy to vypadalo, že budu moci říct, že dokonce v českém překladu ubylo chyb, ale konec to dohnal. Ze začátku to vypadalo vůbec celé lépe než první díl, ale pak se to nějak zvrtlo a bylo to ještě nudnější a trochu mě to bavilo až nějakých 50 stran v poslední třetině, ne posledních 50. Překvapení na závěr by asi bylo dobré, kdybych nevěděla z anotace 3. dílu, že k tomu dojde.
Je to čistá vyvražďovačka a ty mě (stejně jako čisté slaďárny) prostě moc neberou. Trvalo mi půl roku, než jsem se knihou prokousala. Do 3. dílu už asi nejdu.
Tahle kniha je oproti prvnímu dílu docela nic moc. V celé knížce se řeší pouze jenom jedna událost a to jakoby nedokončená "válka". Konec druhého dílu mě ale překvapil, takže se vrhnu na 3 díl s názvem Upír Nula.
Upíři mě už začali jít na nervy, ale tohle se mi opravdu líbilo. Tady na ně byl úplně jiný pohled. V této knize to nejsou roztomilí lidičky, ale nebezpečné nestvůry, a to je to, co se mi líbilo. :)
Tuto knihu jsem četla jenom kousek a vůbec si mi to nelíbilo, radši jsem to nedočetla :-).
2010 | Upír nula |
2012 | Pensylvánský upír |
2013 | 23 hodin |
2012 | 99 rakví |
2014 | 32 špičáků - Konečné zúčtování |
Až podle databáze jsem zjistila, že jsem už četla první díl této série, nakonec jsem si matně, ale velmi matně vzpomněla na jméno staré upírky Marvelnové. Což asi vypovídá o kvalitě této knihy. Prostřihy do příběhu v minulosti mě vůbec nebavily, klidně bych je oželela. Přemýšlím, zda má ale cenu dočítat sérii. Upíři mě baví, ale styl knihy mě dost nenadchl.