Konkláve
Greg Rucka
Lazarus (Greg Rucka) série
SVĚT nyní nerozdělují politické ani zeměpisné hranice, nýbrž ty finanční. Bohatství znamená moc a touto mocí nyní disponuje pouze několik RODIN. Zatímco se rozpadají spojenecké svazky a loajalita prochází těžkou zkouškou, tito světovládci se zase jednou setkávají. Bylo svoláno KONKLÁVE, kde se na jednom místě sejdou vůdci, jejich poradci a, co je nejnebezpečnější, jejich LAZAROVÉ – nadlidští bojovníci spjatí s rodinami, které je stvořily. Zatímco se odehrávají křehké společenské a politické tanečky, v sázce není nic menšího než ovládnutí světa. Vznikly dvě frakce: Ti, kdo následují Jakoba Hocka, a ti, kdo následují Malcolma Carlylea. FOREVER CARLYLEOVÁ je Lazarus své rodiny. Vychovali ji ve víře, že je Carlyleová. Vychovali ji ve víře, že rodina je nade vše. Vychovali ji k věrnosti. Vychovali ji k poslušnosti. Nikdy neměla žádný důvod k pochybám. Až doteď.... celý text
No! Ještě že tak. Po druhém dílu jsem sérii Lazarus prakticky odepsal, tak strašně moc mě nebavil. Trojku jsem si vzal do ruky vlastně jen proto, že ležela v místní knihovně. A jsem za to rád, tenhle díl je skvělý. Žádná vata, jasný posun celého světa, náhled do dalších rodin a fungování lazarů. Skvělé, jen tak dále.
Přátelé, série Lazarus zraje jako víno! Třetí díl je tím pravým jádrem, který ze série Lazarus dělá Písně ledu a ohně dystopického světa. Je to plné politiky, intrik, kradmých spojenectví a v neposlední řadě i bolestivých vítězství.
Více v recenzích.
Aj tretí Lazarus pokračuje v scenáristickej krasojazde Grega Rucku a síce je tentokrát príbeh takmer bez akcie (no finálny súboj sa odohráva na niekoľkých stranách a stojí naozaj za to), stále to dobre funguje práve vďaka kvalitnému scenáru. Ak ste stále do tejto sérii nenaskočili, určite neváhajte a veľká vďaka Crew, že sa to tu rozhodli vydávať.
2016 | Joker: Oslava 75. výročí |
2016 | Při výkonu služby |
2015 | Star Wars - Pašerákova zkouška |
2016 | Star Wars - Před probuzením |
2018 | Lži |
V třetím díle rozehrál Rucka diplomatickou šarádu plnou intrik a tím trošku upozadil Forevřin problém s pátráním po tom, zda je opravdu dcerou Malcolma Carleye. Otevřel nám však svět Lazarů, protože na tohle setkání rodin dorazili také oni. Je fascinující vidět, že tito supervojáci mají také city, vášně, emoce a dokážou navázat přátelství. Zápletka s Jonahem je samozřejmě také parádní. A byť jde o příběh, který stojí především na dialozích, dočkáme se i prolité krve a tradičního závěrečného twistu, který nám nedá spát, dokud nakladatelství CREW nevydá další díl. O Larkově kresbě se nedá říct nic nového, ale překvapil mě tím, jak skvěle a dynamicky pojal závěrečný šermířský souboj, aniž by si vypomáhal nestandardním řazením panelů, jak tomu bývá u současných komiksů zvykem. Tady si vystačil s tradičním řazením obdélníkových a čtvercových panelů a filmového dojmu docílil pouze svou perfektní kresbou.
Jak se píše v anotaci: „Konkláve je kniha, v níž se odehrávají křehké společenské a politické tanečky.“ Ale je to zábavný a hodně, hodně zajímavý candrbál.