Led, oheň a fůra větru

Led, oheň a fůra větru
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540703/bmid_led-ohen-a-fura-vetru.jpg 4 31 31

Brány Skeldalu série

< 3. díl >

Autorské čtení třetího dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu. Filip si nikdy nepřál zažít jakékoliv dobrodružství, Katynka si nikdy nepřála být těhotná, Vlaher si přál být její první, ale takhle už to na světě chodí, člověk holt nemůže mít všechno. Pouští i větrnou horou, sopkou i ledovými jeskyněmi, tady všude pokračuje dobrodružství nesourodé družiny dobrodruhů, které potměšilý osud dal dohromady, aby zrovna oni zachránili svět.... celý text

Přidat komentář

Malarkey
dnes 3 z 5

Zde více, než v předchozích dílech, jsem se setkal s pocitem, že mi putování hlavních hrdinů připomíná hraní Brány Skeldalu, což bylo super. Výprava totiž doznala dalšího postupu v rámci cesty na Skeldal a celé to má takový nádech vedlejších úkolů, které mě při čtení baví čím dál tím víc. Osobitý autorův přístup k divadelním dialogům a pocit, že celé je to spíš parodie na fantasy mě ale brání dát víc než tři hvězdy.

cziss
21.08.2022 5 z 5

Moc pěkná knížka. Na Rohlíkovi je znát, že se do psaní vážně dostal. Tento díl mi svou "epizodností" a dalšími prvky nejvíce připomínal hru - a to se mi líbilo.


kolacky
17.12.2021 4 z 5

Dost mě štvalo, jak si z Filipa kdekdo dělal rohožku. Copak on se někam hrnul? Spadl do děje jako mravenec do mravkolvího trychtýře...

Milten
01.07.2020 4 z 5

Třetí díl byl pro mě nejzdařilejší. Boj s gryfy, elementálové, Filip a jeho touha být za hrdinu. Přesto si asi budu nejvíce pamatovat Astara a jeho osud. Autor totiž oživil moje dávné dětské trauma, které mi způsobil Nekonečný příběh. To Vám tedy pěkně děkuji, pane Rohlíku :)

Sidonie
07.02.2019 5 z 5

Ach jo, a co dál? :)

Děj má spád, ale ke sbližování postav nedochází a na konci mám dojem, že se vlastně příběh ani moc neposunul, jen vzbudil spoustu otázek - ale nevadí, jen aby už byl další díl.

Párkrát mě něco pobavilo. A napínavé to rozhodně je. Oproti předchozím dílům, se tady už skutečně zamýšlíte nad tím, jak to všechno je a komu se dá věřit. Na rozuzlení si ale asi budu muset ještě počkat :)
Občas jsem měla dojem, že se v knize najednou něco objeví, nač jsme měli být - ale nebyli - připraveni z předchozích dílů. To mě při čtení pokaždé mírně rozhodí.

Btw. Maličko jsem doufala, že se pak někde v nouzi objeví Astarův duch a odveze Filipa do bezpečí :-D

(Jo a doufám, že v dalším díle už nebude všechno subtilní :-D)

Spoilery v diskusi.