Bruce Wayne. Vrah? - Kniha druhá

Bruce Wayne. Vrah? - Kniha druhá
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538727/bmid_bruce-wayne-vrah-kniha-druha.jpg 4 2 2

Mad Hatter se vrací terorizovat Gotham, a tentokrát to vypadá, že pro něj pracuje policie. Po odchodu spřáteleného komisaře Gordona do důchodu se tak Temný rytíř musí nejen postavit starému nepříteli, ale zároveň hraje o důvěru nového policejního vedení. Problémy má však Batman i doma. Konkrétně Sashu Bordeauxovou. Osobní strážkyně odhalila tajnou identitu Bruce Wayna a proti svojí vůli se zapojuje do nočního dění. Když v sídle Waynů naleznou mrtvolu nedávné Bruceovy přítelkyně, Vesper Fairchildové, jsou Bruce i jeho osobní strážkyně zatčeni za vraždu ...... celý text

Přidat komentář

trudoš
23.06.2024 4 z 5

Konečně se dostáváme k tomu, co název naznačuje a vůbec nevadí, že až v poslední třetině celého alba. Greg Rucka je ve svém vyprávění hodně komplexní a než vám představí vraha, oběť i vyšetřovatele, chvilku mu to zabere. Ta cesta však není zbytečná; jakmile totiž dojde ke střetu všech tří veličin, těžko se čtenáři rozhoduje, komu fandit víc. Samozřejmě že víte, kam to celé směřuje a třebaže detektivové z GCPD jsou od začátku na špatné stopě, vcelku chápete jejich motivace i důvody. Záhadou vlastně zůstává jediné – proč se Bruce Wayne chová, jak se chová. To snad ale prozradí další alba.
Každopádně to neznamená, že celá kniha stojí jen na posledních pár sešitech. Příběh se sice táhne napříč několika řadami a klene se přes množství čísel, stále však zůstává epizodní charakter většiny sešitů, takže se člověk skvěle baví po celých čtyři sta šedesát stran. Nejlepší jsou pak ty, na kterých později vyrostla série Gotham Central, ale to už ze mě mluví milovník policejního románu à la Ed McBain.

Autoři knihy

Greg Rucka
americká, 1969
Jeph Loeb
americká, 1958
Chuck Dixon (p)
americká, 1954
Devin Grayson
americká
Kelly Puckett
americká
Skrýt reklamy