Hrůza

Hrůza
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538716/bmid_hruza.jpg 4 7 7

Legenda o Batmanovi série

< 69. díl >

Doktor Hugo Strange vstává z mrtvých! Má jediný cíl - zničit Batmana, který mu napoprvé vyklouzl. Tentokrát má však novou zbraň - Scarecrowa, vládce strachu. Jenže Strange Jonathana Cranea podcení a plán se mu zcela vymkne z rukou. Hrůza je všudypřítomná a vůbec není jisté, zda Batman dokáže příšerné pomstě uniknout - Jakkoliv může počítat s veškerou pomocí Catwoman.... celý text

Přidat komentář

trudoš
01.09.2024 3 z 5

Tyhle psychologické hrátky Hugo Strange nejsou nic pro mě; o to víc, když má Batman potřebu opakovaně sám sebe ujišťovat o důležitosti své role ochránce slabých a bojovníka proti zločinu. On už to člověk četl v tolika různých obměnách, že další verze – tentokrát z roku 2001 – nic nového nepřinese. Ostatně, ani zápletka, postavená na tom, že se dva padouši spojí, aby zlikvidovali Temného rytíře, a pak se mezi sebou popasují, mě vážně neohromuje. Tady si scenárista evidentně ulehčil práci, navíc nechtěně dělá z hrůzyplných padouchů poblázněné mamlasy.
Přitom ale volné pokračování příběhu Oběť – z roku 1990 – působí zpočátku hodně povedeně, situace kolem možné odplaty se hezky vyostřuje a Batman zase jednou působí jako postava, která by ráda měla všechno pod kontrolou, ale zákonitě nemůže být všude. Naneštěstí, jak Doug Moench partii skvěle rozehraje, s každým dalším sešitem se čím dál, tím víc motá na místě a zapomíná děj rozumně gradovat, třebaže o napětí v cílové rovince nouze není.

Luigi1
10.08.2024 4 z 5

Uvidíme co dokáže doktor Hugo Strage který se probudil z mrtvých


hroubek
01.07.2024 4 z 5

Moc dobrý komiks, který je radost číst. Scénárista Doug Moench opět odvedl parádní práci a pokračuje v příběhu, který začal v komiksu Oběť. Příběhem o těžký začátcích Temného rytíře, a jeho křížové výpravy. Moench znovu ukazuje, že Batman je jen člověk, který dělá chyby, ještě nemá vybroušené detektivní schopnosti k dokonalosti, často se nechá unést/rozptýlit emocemi, a následně za to pyká. Je to hodně příjemná změna oproti nejnovějším komiksům s Batmanem, kde je Batman skoro dokonalý. Moench výborně pracuje s tím, co Bruce v počátcích jeho kariéry pohání, a jak vnímá svůj úděl. Velmi se mi líbilo, jak zde Moench pracuje s Catwoman. Krásně se mu podařilo vytvořit uvěřitelné erotické napětí mezi ní a Batmanem. Velkou pochvalu si scénárista zaslouží za práci se záporáky. Moc hezky se povedlo prodat zvrácenou genialitu Huga Strange, tak i Scarecrowa, který je zde správně šílený a nevyzpytatelný. Hrůza je velmi povedený a dobrý komiks, který mi sedl.