V zajetí
Kathryn Lasky
Legenda o sovích strážcích série
1. díl >
Soren je mládě sovy pálené a žije v lesnatém království Tyto. Jednoho dne však vypadne z hnízda a je unesen do temného kamenného bludiště, školy svaté Aegolie. Hned mu začne být jasné, že v této škole se děje něco nekalého. Spřátelí se s mladou sovičkou Gylfie a oba dospějí k tomu, že musí z tohoto ponurého místa utéct. Aby unikli, budou se však muset odhodlat k něčemu, co ještě nikdy v životě nezkoušeli: k letu. A tak začíná jejich dobrodružná cesta za svobodou, na níž se setkají s novými přáteli, pokusí se zjistit pravdu o tajuplném spiknutí a zachránit soví svět před strašlivou hrozbou. -- zdroj: legie.info --... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2010 , Mladá frontaOriginální název:
The Capture, 2008
Hezká fantasy pro mladší děti. Příběh je takový jednodušší a je to jen jedna linka, která vede k jednomu konci. Kdybych si knihu přečetla v deseti letech úplně by mě pohltila. Teď už mi nepřipadá tak náramně zajímavá ale, zřejmě si přečtu i další díly, abych měla sérii kompletní.
I když se kniha tváří jako pohádka pro děti, vůbec bych jí za takovou knihu nepovažoval. V Sorenově, Gylfie, Šerozrakově a Hrabíkovo příběhu je mnoho krutosti. Mnoho si prožili, až nakonec osiřeli. Kniha podle mne pro úplně malé děti není, jelikož se v příběhu objeví i mnoho mrtvých sov a špatného jednání. Na druhou stranu je to ale opravdu výtečná kniha. Spisovatelka nám ukázala, jak to na světě chodí, pouze v soví podobě. Kniha se mi velice dobře četla. Ani ne tak kvůli větším písmenům, spíše díky stylu psaní.
Doporučuji přečíst těm, kdo má rád trochu temnější fantasy a zároveň zvířata.
Tuhle knížku jsem si přála už od chvile, co jsem ji viděla v katalogu a když se objevila pod stromečkem byla jsem štěstím bez sebe. Je nádherná, dnes je to pro mě spíš pohádka, ale kdo by nemiloval pohádky, obzvláště takové krásné, že??
Nádherná, je mi moc líto Hortenzie, protože jsem si ji oblíbila byť o ní byla pěkně napsaná jen jedna stránka.
Mnohem lepší než film. Vřele doporučuju!
Krásně napsaná kniha. Je zfilmovaná.Mě se líbí kniha i film.
Krásný fantastický příběh.Kdo má rád sovy tak se mu bude kniha líbit.
Doporučuji.
Upřímně nechápu oblibu této knihy, horko těžko jsme se jí s dcerou prokousaly, děj je natahovaný, trochu moc nechutností s vývržky, předžaludky apod., námět je zajímavý, ale vystačil by tak na poloviční počet stran. Další díly si necháme v klidu ujít.
tahle kniha je napsaná opravdu bezkonkurenčně. kathryn lasky vytvořila velmi pozoruhodné dílo.
Kniha je skvělá, pokud jste ten typ čtenáře, pro kterého je psaná. Milovník fantazie a představivosti, který je schopen přizpůsobit se sovímu světu, který vám, pokud dokážete číst i mezi řádky, připomene svět lidský. Kniha má silnou atmosféru a patří k těm, které jdou přečíst jedním dechem.
Pěkná kniha pro děti. Líbil se mi příběh, ale kniha byla o poznání lepší než film. druhý díl si určitě přečtu!