Legendy se nerodí přes noc - Nálepková kniha českého hokeje
Tomáš "Kohy" Kučera
Projít si bohatou historii českého hokeje znamená prožít všechny radosti i těžkosti celé naší země. První hráči bojovali za osamostatnění na Rokousku-Uhersku, další generace pomáhala v boji s nacismem. Do hokejových dějin zasáhly komunistické procesy i ruská okupace, stejně jako pozdější uvolnění poměrů a současná svoboda. My jsme vám chtěli nabídnout možnost projít si celý tenhle neuvěřitelný příběh v obrazech. Věříme, že vám udělá stejnou radost, jakou v historii dával lidem český hokej.... celý text
Kniha se podle mě povedla. Informace ohledně počátku hokeje u nás a ve světě, úspěchy a neúspěchy našich hokejistů. Ke všemu hezký design a fotografie. Malou výtku mám k tomu, že některé samolepky do knihy úplně nepasují (odstín, ořez, nenavazují na sebe).
Velice krásná kniha o historii a úspěších našeho hokeje. Kniha je přehledná, krátká a přehledná. Kniha je dále krásně doplněna o dokumenty z jednotlivých období a navíc je tam i spousta dobových, u těch nejstarších dokonce kolorizovaných, fotografií. Knížku mám celou onálepkovanou, ale za tu cenu, že mám ještě asi dalších 500 náhradních nálepek, kterých se nemůžu zbavit, a navíc bych mohl olepit ještě další dvě knihy, takže budu doufat, že ještě někde narazím na nějakou prázdnou. :-)
Moc bychom potřebovali koupit ještě jednu knihu. Nevíte prosím, kde by ji bylo možno ještě pořídit? Děkuji.
Posbírat všechny nálepky nám dalo trochu zabrat, ale to zadostiučinění si vyplněnou knihu poté přečíst bylo kouzelné.
V knize se dozvíme historii hokeje, nejen českého, a jeho vývoj, úprava pravidel, hřiště, vybavení atd..
Kniha jako celek spolu s fotografiemi se mi moc líbí a jistě potěší každého hokejového fanouška.
Pěkná kniha pro všechny fanoušky hokeje - ať už pro ty nejmenší (ve kterých třeba probudí větší zájem o tento sport), tak i pro ty větší, kteří si nostalgicky zavzpomínají na bohatou a úspěšnou minulost. Tomáš "Kohy" Kučera, je mistr ve svém oboru a v knize vystihl stručně, ale přesto velmi poutavě prvopočátky ledního hokeje u nás až po žhavou současnost. Co je hlavní přidal tam i něco navíc - celou řadu zajímavostí a perliček, které většina fanoušků předtím určitě neznala. Podařil se i nápad se sbíráním nálepek pro doplnění této publikace.
lední hokejAutorovy další knížky
2021 | Legendy se nerodí přes noc - Nálepková kniha českého hokeje |
2018 | 200 neznámých hokejových příběhů |
Trochu moc Jágrů a málo Hašků. A taky špetka nezbytného alibismu na konec. Jinak ovšem veskrze dost dobrá kniha a jelikož mám sběratelství v krvi, sbírat samolepky mě bavilo. 70%