Rudý vrabčák
František Kotleta (p)
Vesmír je kruté místo. To poznala posádka lodi Kraksna v den, kdy Zemi obsadili mimozemšťané. I když se jí povedlo agresivní rase enlilů dostat ze spárů a uhájit si svobodu, aby si ji udržela, musela začít pracovat pro vesmírnou mafii. Teď ale kapitán Moravec, poručík Vojcechovský, technik Vodička, profesorka Krasiński, kuchař Giuseppe i tajemná Amanda dostávají příležitost se s enlily znovu utkat. Planeta tisíců světel je novým terčem jejich invaze a mafie je posílá právě tam. Ideální práce pro kapitána Bouchače a lorda Mrdáka. Tedy pokud by na planetu nemířili nejlepší špioni ze všech soupeřících civilizací a mezi nimi i ta, které se říká Rudý vrabčák... Vítejte v sérii Legie – světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí.... celý text
Pro mě dlouho očekávaný pokračování od mojí oblíbený dvojice.. Inu, co dodat? Naprostá pecka! :) Jsem moc rád, že oproti Šprtům to mělo větší koule a všeho tak nějak víc.
Posádka Kraksny pod velením Kapitána Bouchače jakožto vesmírná Mission Impossible baví a překvapuje.
Knížka se čte sama a jediný, co mě u takovejhle titulů ser..e je to, že na to člověk "tak dlouho čeká" a pak je to za jeden den přečtený..)
Těším se na další díl, kterej má vyjít už na jaře.
Vždycky petragun!!
"... možná by nám ani nevěřila, že makáme pro drůbežářský holding, i když my Češi jsme v tom měli tradici." Posádka Kraksny letí na Planetu tisíce světel splnit další úkol pro Aštara z rasy připomínající velké slepice. Na konec se z toho stane úplně jiný úkol a vyniknou i další postavy jako profesorka Danka a Guiseppe. Ruská agentka a bývalá milenka obou protagonistů Nataša zmákne Moravce i Gerasima, ale na Guiseppeho si nepřijde ("ach můj kapitáne!"), velmi vtipná scéna. Rudý vrabčák splní svou misi, leč nevyzpytatelná Aga a Amanda vše zamotají a nám nezbývá než se těšit na další díl slíbený na jaře kvapem se blížícího nového roku. :-)
Po slabším díle jsem dostal co jsem potřeboval. Zábavu, sex, krev a haldu mimozemšťanů. Co víc si přat před vanoci...3,5* u už jen čekat na dalši dil. Všichni petragun
space opera česká literatura hard sci-fi mimozemšťané české sci-fi mimozemská invaze
2016 | Spad |
2014 | Příliš dlouhá swingers party |
2010 | Hustej nářez |
2017 | Poločas rozpadu |
2020 | Operace Thümmel |
Další akce Kapitána B. , Lorda M. a celé posádky Kraksny. Tentokrát s otevřeným koncem. Příště to bude asi ještě větší Maso.
A k tomu se můžu těšit jakou si vybere profesorka přezdívku.