Lenka au-pair
Martina Drijverová
Lence je osmnáct a má velké plány do budoucna. Neudělá však přijímací zkoušky na vysokou školu, a tak jako spousta dnešních dívek odjede do ciziny. Leží před ní neznámá budoucnost, noví přátelé... a někde mezi nimi je i přitažlivý muž s poněkud zvláštním jménem Thibauld. Jenže doma na Lenku čeká čeká její přítel Petr...
Mladá Lenka má před sebou dalekou cestu, ale nejen to.. hlavně rok plný zážitků, který stráví ve Francii u jedné rodiny. Je totiž Au-pair a co taková práce obnáší je dozvíte, stačí pouze otočit list .
Kdyby mi bylo okolo třinácti, tak by to bylo naprosto skvělé snít o tom, že se mi to taky přihodí:). Bylo pěkné se vžít do těchto pocitů. Jako oddechové čtení dobré.
Není to sice zrovna knížka s hlubokou myšlenkou, ale autorka víceméně věrně popisuje život takové au-pair v zahraničí. Knížku jsem četla vícekrát, sama pobývám v Paříži, sice ne jako au-pair, ale jako studentka a dost věcí popisovaných v knížce z nám z vlastní zkušenosti.
Francie rodinné vztahy zkušenosti chůvy
1998 | Domov pro Marťany |
2004 | České dějiny očima psa |
2010 | Sísa Kyselá |
2011 | České pověsti pro malé děti |
2011 | Nezbedníci |
Čteno asi rok před maturitou. Oddechová četba se tehdy hodila :)
Dobrodružství mladé slečny, která odjíždí na dalekou cestu do země té nejlepší čokolády, aby v jednom místním domě hlídala děti.