Lesní pohádky

Lesní pohádky
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203969/mid_lesni-pohadky-nPy-203969.jpg 4 15 15

Nechte si vyprávět, jak se při cestě na Borůvkový vrch záhadně ztrácejí podrážky, jak strašidelný lesní dům ožije zázračnou hudbou nebo jak vděčný ptáček se zlomeným křídlem přičaruje vítr do mlýna... Až si přečtete dvacet pohádek v této krásně ilustrované knížce, možná vám příště při procházce lesem sklouznou oči na dubové listy, abyste se přesvědčili, jestli na nich nejsou vepsané básničky, a budete se mít na pozoru, aby se vám na paty snad nepřilepil smolný panáček. Pro děti od 5 let.... celý text

Přidat komentář

KatyM.
17.01.2024 5 z 5

Čteno se synem, pohádky a příběhy paní Pospíšilové má moc rád. Kniha opět nezklamala.

Luciluc
03.01.2024 3 z 5

Knížka čtená dceři. Lesní pohádky jsou čtvrtou knihou, kterou jsme od autorky četly. Chtěla jsem napsat, že je to kniha poslední...ale pak jsem zjistila, že máme doma k přečtení ještě Popelářské pohádky, ty jediné nejsou z knihovny, ale dcera knížku dostane jako dárek (kupovala jsem v době, kdy jsme s autorkou ještě neměly zkušenost). Kapitoly jsou krátké, většinou jsem před spaním četla dvě pohádky za sebou. Je to takový pohádkový mix všeho možného, pokaždé je zde nějaká, alespoň malá, vazba na les. Ale žádný z příběhů nebyl takový, že by mi vyloženě utkvěl v paměti. Kniha je určena pro děti od pěti let. Ilustrace jsou celkem fajn, ale mě zkrátka vadí „autorčino smýšlení“...v příbězích se objevují věci/postoje/názory, se kterými nesouhlasím a tím pádem se mi to pak dcerce nechce předčítat. Takže ještě přečteme ony zmiňované Popelářské pohádky, a doufám, že budou lepší, a s knihami od paní Pospíšilové už končíme. Slabší tři hvězdičky.


Aknel26
22.02.2021 3 z 5

Teď si ušetřím práci a jeden komentář přidám hned ke dvěma dětským knížkám Zuzany Pospíšilové. Mají podobný název, stejný počet pohádek o čtyřech či pěti stranách a především stejný koncept – všechny příběhy se více či méně dotýkají prostředí vody, resp. lesa. Jen je škoda, že ona podobnost se netýká i grafické stránky, knížky mají jiné ilustrátory. Se čtyřletým synem jsme četli každý večer jednu lesní a jednu mokrou pohádku. Jejich hrdiny byly děti, ale i zvířátka či strašidýlka a víly. Některé příběhy byly vydařené, vtipné či poučné, jiné trochu prostuduché, občas bylo znát, že do prostředí lesa či vody byl příběh našroubován jaksi uměle, aby bylo dodrženo téma. Většina z nich se synovi líbila.

jasmína
21.02.2019 5 z 5

Nám se pohádky líbily, my máme autorku oblíbenou. Nyní rozečtené Mokré pohádky.

efka.saf
10.04.2018 4 z 5

Moc milá a příjemná dětská pohádková knížka, která je hezká nejen textově, ale především vizuálně. Už dlouho se mi nedostala do ruky kniha, která by byla opravdu tak krásně výtvarně zpracovaná. Jednotlivé stránky na čtenáře působí, jako by byly opravdu na ručně vyráběném papíře a za zmínku stojí i moc pěkné, jakoby sfumatem provedené ilustrace, kterých je v knize tak akorát. Jednotlivé pohádky jsou krátké, vhodné jak pro rodiče, které je budou číst malým dětem, tak pro začínající malé čtenáře. Oceňuji i zakuklená ponaučení v závěru některých pohádek.