Let do nebezpečenstva
Arthur Hailey
Let dopravného štvormotorového lietadla, ktoré vezie rugbyových fanúšikov z Winnipegu do Vancouveru na zápas, je celkom bežným príbehom až do chvíle, keď časť cestujúcich, ako aj obaja piloti zjedia na večeru lososa. O pol hodiny neskôr mení sa bežný let na otrasný boj o život vo výške štyroch míľ nad pásmom Skalistých hôr. Celú tragédiu spôsobila otrava lososom, ktorá postihla kapitána lietadla a napokon i druhého pilota. Päťdesiatšesť cestujúcich je odsúdených na istú záhubu...... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 1999 , Ikar (SK)Originální název:
Flight into Danger, 1958
Souhlasím s Georginou. Tuto knihu jsem daleko lépe vnímala a vychutnávala jako "rozhlasovou hru" vydanou na cd, namluvenou E. Cupákem, G. Vránovou, J. Adamírou ... To bylo naprosto skvělé, ale jako kniha mě moc nezaujala.
Knihu jsem četla, ale spíše mě uchvátila na cd, mluvená známými herci - Eduard Cupák - bývalý letec, který let zachrání, Gabriela Vránová - coby letuška, Jiří Adamíra - lékař...atd. K poslechu jsem to slyšela už mnohokrát a pokaždé si to vyslechnu až do konce.
Knihu jsem četla, když mi bylo 15, byla jsem napnutá jak kšandy :) Adamíru s Cupákem bych si ráda poslechla, ale kde pajonku, kde?
Mne kniha trošku zklamala. Zápletka mi připadala nějak moc jednoduchá a vlastně všechno se dalo předpokládat.
klenot - zpracování několikadílné rozhlasové hry - hlavní role dva mistři mluveného slova - cupák a adamíra - doporučuji
letadla zfilmováno thrillery letci nebezpečí dobrodružství rozhlasové zpracování letecké katastrofy piloti dobrodružné romány
1991 | Konečná diagnóza |
2013 | Detektiv |
1977 | Hotel |
1991 | Účinný lék |
1998 | Přetížení |
Tak už je to postarší kousek, ale pěkně napsaný a čte se to dobře. Taková jednohubka na dva večery.