Letci v bouři
Ilona Borská , Ivo Štuka
Román zachycuje dramatickou křižovatku letců z různých zemí. Mladých lidí, do jejichž osudů zasáhla válka. A oni zasáhli do ní. Významným způsobem přispěli k vítězství nad fašismem.
Autoři se snažili vyprávět o osudech mladých válečných pilotů z různých částí Evropy. Nejen postavy, také místa děje se střídají - pár kapitol je o bojích o Anglii, na západní frontě, několik kapitol pojednává o situaci na východní frontě v tehdejším SSSR, na skok se stavíme v nemocnicích, v zajateckých lágrech, v podzemním bunkru u Hitlera... Mírný chaos, tak hezky "na střídačku". Občas jsem zapomínala, kdo je kdo.
Proto nedávám plný počet hvězd.
Knížky, které jsem již na toto téma četla, byly lepší.
Ke knize jsem se dostal shodou náhod, za což jsem velmi vděčný, protože se jedná o naprosto skvěle napsanou knihu!!!
Skvělá a čtivá kniha.Paní Borská prostě uměla výborně psát.
Nedá mi to abych neopsala z knihy tyhle úžasné věty:Nic není na světě dražší než svoboda.Jeji cena je strašná;lidé ji musí po věky platit znovu a znovu,ale nemohou se jí vzdát.
Spisovatelka Ilona Borská byla mistryní příběhů. Letci v bouři mě zaujali natolik, že jsem dohledávala různé podrobnosti a souvislosti. Krásná kniha o odvážných a silných lidech.
Další z řady autorčiných válečných románů...tentokráte je děj zasazený mezi letce a letadla. Krásně napsáno, čtivý příběh o lidech, který má hlavu a patu a zanechá hluboký dojem. Doporučuji.
Velice čtivě psaný "dokumentární román", který jsem poprvé četl někdy před 20 lety a od té doby ještě mnohokrát, a nikdy mě nezačal nudit. Určitě zaujme nejen příznivce letectví.
Doporučuji, i když jsem určitě četla knihy napínavější, méně komplikované. Tady je člověk totiž chvíli na západní frontě, chvíli na východní, chvíli Afrika.... Možná až moc rozběhnutý příběh Čechů, Francouzů, Rusů, samozřejmě Němců....