Léto na zámku

Léto na zámku
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539196/bmid_leto-na-zamku.jpg 4 38 38

Magda, studentka umělecké školy, odjíždí na léto na starý zámek, kde má za úkol restaurovat obrazy. Její přítel Milan je proti, ale ona vidí v zakázce velkou příležitost a šanci něco se naučit. Práce ji baví a je skutečně zajímavá, k tomu postupně odhaluje záhadu starého zčernalého obrazu, který skrývá záhadnou postavu. Po nějaké době začne Magdin vztah s Milanem skřípat a Magda se navíc sbližuje s mladým správcem Radimem, s nímž má ale zároveň čím dál víc rozporů…... celý text

pogmanka
03.11.2024 5 z 5

Další skvělá knížka od autorky, moc se mi líbilo, že jsme se prostřednictvím hrdinky dozvěděli o hodně zajímavé profesi, to na knížce ocenuju nejvíc. Milana to chtělo přetáhnout něčím přes hlavu, ač si myslím, že hrdinka by se od něj měla oddělit dřív, ale v takovém vztahu to holt asi úplně nejde, jak si představujeme. Prostředí zámku bylo suprové.

natalie-p6706
03.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Četlo se to strašně dobře, jako všechny knihy od spisovatelky, ale prostě ten Milan to je něco teda ... Ta hlavní hrdinka mi přišla za to neuvěřitelně tupá, že si nechala takhle kefrat do všeho, chytám nervy znovu jen to píšu...Jako chápu že asi nějaká zápletka musí být, ale to je vážně někdo až tak hloupý že sebou nechá manipulovat jako s hadrovou panenkou a ještě ho pak pohladí, políbí ?

Renike
03.10.2024 4 z 5

Hezká, lehká, letní romantika. Až na toho Milana :) .. ten byl katastrofa.

recenzienika657
16.09.2024 5 z 5

#letonazamku @sarka.hiekova @mobaknihy

Je to kniha, ktorú som potrebovala. Včera som ju začala čítať a keby nebolo toho, že nastal večer a bolo treba deti okúpať, nachystať...knihu by som aj včera dočítala.

Je to príbeh, ktorý ma postupné, jemné, melodické tempo. Vačšina príbehu je posadená do krásneho prostredia zámku, ktorý je potrebné zrekonštruovať. Autorka nezabudla na príbehy z minulosti, tajomnosť, kliatbu a postupné zbližovanie Magdy a Radima. Toto zbližovanie nešlo ľahko aj preto, lebo Magda mala v srdci svojho priateľa Milana. Ten, aj keď sa ho autorka snažila charakterovo posadiť do dobrej postavy s nedostatkami, mne nesadol. A tak je to dobre. Magdino malé sebavedomie malo za následok jej premeny, vnútorny boj a jej citlivá umelecká duša dostávala na frak.

Okrem historických príbehov od autorky sa tento zaraďuje do topky. Sadol jej, postavy jej sadli a mám z príbehu pocit, že si ho užívala a videla sa na zámku a tie pocity je cítiť zo stránok. Toto oddychové čítanie som potrebovala ako soľ a ešte stále sa priblblo usmievam ako slniečko na hnoji.

Ďakujem autorke za knihu. Urobila mi radosť a dobre sa čítala.

#laska #malby #restaurovanie #zamok #spolupracasnikou #books #bookstagram #podporujemeceskychautorov

Miri10
05.09.2024 5 z 5

Četla jsem od autorky snad všechny knihy a Léto na zámku je pro mě ze všech nejlepší. Sedla mi naprosto vším. Magda je sympatická a uvěřitelná hrdinka, mezi postavami to perfektně jiskří, navíc se děj vyvíjí nepředvídatelně. Nejvíce mě ale bavila celková atmosféra zámku. Je tajuplná, skrývá v sobě napětí, záhadu a lehké nadpřirozeno. Dokonalá kombinace... Moc povedená kniha, rozhodně doporučuji!

alnahu
02.09.2024 5 z 5

Pěkný čtivý příběh odehrávající se na zámku.Tam přijede na praxi studentka umělecké školy Magda,má před svatbou s dlouholetým přítelem Milanem Když zde potká živelného Radima,ocitne se před těžkou životní volbou.Pěkná obálka krásný oddechový ,letní příběh.

derluc
02.08.2024 5 z 5

Všechny knížky od autorky jsou čtivé a super, ale tahle je zatím pro mě Top

Amneris
26.07.2024 5 z 5

Knížku jsem si vybrala podle názvu a anotace a byla to trefa do černého. Příběh o Magdě, která má léto strávit jako restaurátorka historických obrazů mě chytla hned od první stránky a bylo to tak poutavě napsané, že jsem ji přečetla za jeden večer. Hlavní hrdince jsem trochu to prostředí zámku a práci restaurátorky záviděla (samozřejmě v dobrém). Určitě si přečtu i další knížky od této autorky :-)

Jirikk
24.07.2024 5 z 5

Takova príjemná letní romance, která se odehrává v letě na hradě a právě proto mne to baví číst.
Hlavní hrdiny i hrdinky a vubec celé hradní společenství vam bude sympatické.

Docela realný příběh a hlavní hrdince budete držet palce

JanaJanska
21.07.2024 5 z 5

Kdo zná autorčin styl, dostane přesně to, na co se těšil. A kdo nezná, určitě si Šárčiny knihy zamiluje. Léto na zámku je opět úžasné a jedinečné, má všechno, co od oddychového románu čekáte, a možná i to, co byste rozhodně nečekali.

mstychov
17.07.2024 5 z 5

Magda, Milan a Radim. Trojice, která mi naprosto učarovala. Ale nejde jen o ni. Knížka je plná zajímavých postav. Co bych ráda vypíchla je Magdin cit pro detail. To, s jakou vášní restauruje obrazy. Naučila jsem se díky knížce spoustu nových věcí. Mám ráda, když to mezi postavami jiskří, ať v pozitivním, tak v negativním smyslu. Šárce se povedlo zajistit obě roviny. Z knížky jsem nadšená a těším se na její další romány.