Léto s Venuší
Ivan Gariš
Detektivní příběh přibližuje čtenáři méně známé prostředí celnic a zajímavou práci příslušníků celní služby, jejichž zásluhou zůstává státu zachována nejedna významná hodnota. Jako v praxi, tak i v tomto příběhu, napsaném v lehké, úsměvné tónině, se osvědčuje spolupráce příslušníků celní i kriminální služby a díky jí jsou odhaleny obě hlavní záhady — mrtvý muž, který se na území našeho státu dostal přes hranice, i podivuhodná skrýš uloupeného vzácného obrazu „Léto s Venuší". Vychází z některých motivů televizního cyklu "Ve znamení Merkura".... celý text
Takový úsměvný exkurz do socialistických let... ;-) Celou dobu jsem měla pocit, že čtu scénář :-D
Upřímně, četla jsem jen kvůli názvu a čtenářské výzvě, protože vyhlídlé Léto s kovbojem jsem neuměla sehnat... Ale ztráta času to nebyla :-)
Výborná česká detektivka, která se lehce čte a občas i pobaví. Příběh se objevil v televizním seriálu Ve znamení merkura, jen celý děj o ukradeném obraze a nálezu mrtvoly v chladicím voze byl rozdělen do dvou dílů. Stejně tak se v knize objevují dílčí scény z tohoto seriálu, např. pašování zlatých prstenů v datlích a fících a další. Při čtení se mi k ději přiřazovali herci ztvárňující role v seriálu, což nebylo vůbec na škodu. Určitě doporučuji k přečtení, pokud máte rádi českou detektivku. Pan Gariš a jeho knihy jsou mi sympatické, i tím, že byly často převedeny na filmové plátno a filmy se rovněž povedly.
Literárně zpracovaný příběh o celnících. Ve filmové podobě byl příběh zpracován v televizním seriálu " Ve znamení Merkura ".
zfilmováno české detektivky a krimi krádeže a loupeže celníci
1980 | Léto s Venuší |
1974 | Akce v Istanbulu |
1985 | Kdo přichází před půlnocí |
1973 | Cesty mužů |
1988 | Ples v hotelu Slunce |
Škvár od majora StB Antonína Prchala, odsouzeného nakonec aspoň za mlácení Třešňáka. To bych nemohl číst, ani kdyby to bylo dobré.