Falešný polibek

Falešný polibek
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345227/bmid_falesny-polibek-gbQ-345227.jpg 4 1914 1914

Království Morrigan je plné tradic a příběhů o dávném světě. Princezna Lia je ale nesnáší. Svatba s někým, koho nikdy nepotkala? Kvůli zajištění politického spojenectví? Má všeho po krk! A tak v den své svatby uteče a usadí se ve vzdálené vesnici. Tam se seznámí se dvěma záhadnými přitažlivými muži – princem, kterého si měla vzít, a vrahem s úkolem ji zabít. Obklopena tajemstvím a lží Lia odhalí skutečnosti, které otřesou jejím životem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

The Kiss of Deception, 2014

tichoslapek_
07.04.2019 3 z 5

Příběh knihy mi přijde dost průměrný. Ne snad, že by byl špatný, ale taky mě ničím nepřekvapil. Vlastně ano! Nemohu si vzpomenout, kdy naposledy (jestli vůbec) se mi stalo, aby se mi popletly postavy. Jaké bylo mé překvapení, když jsem za půlkou příběhu zjistila, že Kaden je vlastně Rafe, a Rafe je Kaden. Od začátku bych spíš volila pro názvy kapitol jména. O překlepech v knize se tu už rozepisovat nebudu.

Skyer
05.04.2019 4 z 5

Příběh se mi docela líbíl a abych pravdu řekla, tak jsem nepoznala, kdo byl princ a kdo vrah.
Určitě bylo dobré, že princezna hned nevěděla, jak se třeba krájí cibule a chovala se princeznovsky - když tak žije celý život, tak by nedávalo smysl, kdyby se chovala jako obyčejný člověk. Dokonce si i v jedné chvíli přiznala, že dělá chyby - to by se třeba u sjm nikdy nestalo :D. Co mě ale štvalo, bylo její fňukání o tom, jak chce, aby ji někdo miloval pro to, jaká je a jak chce, aby měla někoho jako má Pauline - aby udělal to, co jí viděl na očích a bla, bla, bla. Nevím, přišlo mi to hrozně naivní chtít takový vztah a vůbec si myslet, že něco takového existuje - vím jak je to protivné, když po vás někdo chce, abyste mu to "vyčetli z očí", nic neřekne a pak vám jen nadává. Proto, jak to dopadlo s Pauline, mi udělalo trochu radost, že se to vykompenzovalo. (bylo to takové, jak by to většinou dopadlo v normálním životě, nic pohádkového)

immerin
26.03.2019 5 z 5

Příjemná kniha, která vás strhne do děje :) dobrodružství začíná, držte si klobouky

Tanya007
25.03.2019 5 z 5

Příjemná knížka, pěkná zápletka, stojí za to si přečíst..

Karola050716
18.03.2019 4 z 5

Dlouho jsem tuhle knížku přehlížela a rozhodně to byla chyba. Ačkoli ta výchozí situace je spíš pohádková, ve výsledku se tam dějí dost drsné věci...všechny hlavní postavy jsou skvěle napsané, to tápání, kdo je princ a kdo vrah bylo super..samozřejmě jsem byla úplně mimo :) rozhodně skvělý začátek trilogie.

ydnac
12.03.2019 5 z 5

Opět skvělá nová fantasy:-)snad ještě autorka napíše další knihy:-)

michaella03
10.03.2019 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. Moc se mi líbilo střídání kapitol z jiných pohledů, hlavně pak hádat jak je to se dvěma mladíky - k mé smůle jsem se nedopatřením u cca sté stránky dozvěděla kdo je kdo, takže jsem byla připravena o napětí a zvědavost jak to s nimi vlastně je.
Děj velmi rychle ubíhal, ale trochu jsem se ztrácela v souvislostech s minulostí a současností (historie země apod.).
Takže, kniha úžasná, rozhodně doporučuji k přečtení a hned jdu na druhý díl :)

SelenaDemi428
03.03.2019 5 z 5

Tak tento fantasy svět mi doopravdy sedl. Příběh mi rychle ubíhal a vždy jsem se těšila na to, až se zase budu moct ponořit do světa princezny, která utekla za vidinou lepšího života.
Na knize se mi líbilo, že nás autorka nechala napínat, kdo je zabiják a kdo je princ. Odhadla jsem to špatně bohužel :D.
Nemůžu se dočkat, až se pustím do dalšího dílu.
Jen jsem byla trochu zmatená ohledně toho "daru" a historie tohoto světa. A vlastně pořád jsem. No, snad další díly mi to více objasní.

Percabethka
14.02.2019 5 z 5

Tahle knížka byla prostě úžasná. Autorka vymyslela dvě naprosto rozdílné postavy prince a zabijáka, které jsou ale tak moc rozdílné, až jsou si podobné. Z žádné ze situací s Rafem či Kadenem nešlo vyvodit, jestli se jedná o prince či zabijáka, protože k tomu, co dělali, měl důvod jak princ, tak zabiják.
Já jsem se celou dobu nedokázala rozhodnout, kdo je kdo, chvíli jsem si myslela, že je princ Kaden, pak zase, že je to Rafe - jistá jsem si ani nikdy nebyla. Takže jsem pak byla docela překvapená, když se zabiják odhalil.
Jediné, co mi na knize trošku vadilo, byly ty chyby - špatné koncovky, vynechaná slova apod.

NicaCola
12.02.2019 5 z 5

Naprosto boží! kniha mě neskutečně vtahla do děje, líbilo se mi hádání kdo je princ a kdo zabiják... Samozřejmě jsem si myslela pravý opak.. hned jdu sáhnout po druhém díle :-)

Estercicka
06.02.2019 5 z 5

Dokonalá kniha s kouzelnou atmosférou... nemohla jsem se od ní odtrhnout... Nemůžu se dočkat až si přečtu další díly ❤

Pedruska01
05.02.2019 5 z 5

Na tohle jsem se opravdu těšila, jen jsem to pořád odkládala. Teď absolutně nevím proč. Kniha se po většinu času četla opravdu dobře a rychle. Přímo mě nadchnul ten nápad, který autorka aplikovala hned od začátku - kdo je princ a kdo zabiják? Opravdu jí tleskám, protože nás jako čtenáře chtěla jistě s úsměvem na tváři dokonale zmást. A nebudu lhát, když rovnou přiznám, že se jí to povedlo. Bravurně. Častokrát jsem se přistihla, že nečtu a přerovnávám si v hlavě informace o jednom a druhém mužském hrdinovi. Milionkrát jsem svou verzi pravdy "kdo je kdo" změnila. A tak jsem se do toho zamotala, že už nevím, jaký poslední typ, natož vítězný, před rozuzlením jsem hádala. Smekám, autorce se to povedlo a byl to mimo jiné i vynikající nápad - neotřepaný.
Musím se taky přiznat, že mě tahle kniha nejen že oslovila svou anotací, ale taky myšlenkou nad milostným trojúhelníkem. Naprosto je zbožňuju, proto jsem si to užívala snad dvakrát tolik. Svým způsobem se zdá, že síly jsou vyrovnány, takže ke komu se přiklonit? Rafe nebo Kaden? Jsem na vážkách, ale nejspíš k tomu "horšímu" z nich, strávila s ním dost času. Holt mám slabost pro špatné kluky. :D Ale uvidíme, co její srdce.
U obou pánů jsem s úsměvem na tváři sledovala jak se při pohledu na Liu mění. Jak se snaží udržet tvář a svůj "úkol", jak začínají soupeřit jeden proti druhému, jak jsou sami sebou zmatení. Dost oceňuju jejich kapku "vyšší" věk, i když bych se nezlobila, kdyby celkově tomu hlavnímu osazenstvu bylo o pár let víc. Měla jsem oba ráda, a o to větší osobní dilema - a věřím, že ještě nějakou dobu potrvá. :D
Hlavní hrdinka Lia - měla odvahu, nebála se říct svůj názor a ačkoliv to byla princezna, nebála se vzít za práci a ušpinit se. Neměla jsem důvod si ji neoblíbit, dost často mě překvapovala.
Celkově kniha a ten děj mě hrozně bavili. Dost akce, šokující nebo velmi úsměvné okamžiky, autorka se nebojí i brutality, krve a samotné smrti - v jistých okamžicích mě vážně překvapila. Chvílemi jsem měla opravdu problém knihu zaklapnout, ale bohužel jsem narazila i na drobnosti, které se mi moc nelíbili. Některé popisy, trochu ta politika první dcery, "moc" s tím spojená a především ty úryvky písní, poslední vůle. Je to spíš tím, že jsme na samém začátku a k tomuhle prostě chybí řádné a celkové vysvětlení. Nejspíš, v rámci i zachování překvapení/napětí, nám to bude autorka odhalovat postupně skrze další díly. Tohle shledávám za malou pihu na kráse celku, i když to bylo malé peklo číst. Možná mi trochu chyběl i rádoby slovníček/pomůcka k rozluštění většiny toho cizího jazyka/ů. Něco bylo přeloženo, však většina zůstala záhadou, což mi přijde malinko škoda.
Každopádně se vážně dost těším na pokračování, protože to skončilo v okamžiku, kdy jsem byla napnutá jak kšanda a se spodní čelistí až ve sklepě. Takové konce prostě nenávidím a zároveň zbožňuju (tedy v případě, kdy mám pokračování po ruce). A samozřejmě chci vědět, kdo a dál si užívat to nepatrné kočkování a co bude dál - jak jinak. :D Doporučení je jasná věc! :)

KaP
02.02.2019 5 z 5

Skvělé!

Teriiii
30.01.2019 5 z 5

Rozjezd knihy mi přišel trochu pomalejší, díky čemuž jsem váhala, zda nedat nižší hodnocení, ale když si vzpomenu, jak jsem poté knížku celý den neodložila, dávám plný počet.
Falešný polibek byla navíc moje kniha na rozečtení, protože tu poslední jsem četla minulý rok v srpnu. Ani nevím, proč jsem poté nečetla, ale tenhle příběh mi očividně sedl. Přečteno za den a kousek.
A abych byla upřímná, při určení identit prince a zabijáka jsem postupem času váhala. Při prvním setkání jsem je odhadla správně díky popisu, ale čím dál jsem četla, tím víc jsem si nebyla jistá, což byl jistě autorčin účel.
Kniha je to ale odpočinková, milá - ta první polovina určitě. Poté... Už jsem se nedokázala odtrhnout. Rozhodně můžu doporučit.

Youki007
28.01.2019 5 z 5

Moc pěkné ❤️

marcushka73
14.01.2019 5 z 5

Při čtení se člověk nenudí, jelikož se pořád něco děje. Většinu pasáží děj utíká rychle. Dávám plný počet :)

rampapa
06.01.2019 5 z 5

Zamilovala jsem se do téhle knížky a do autorky.

polaris
02.01.2019 4 z 5

Knihu jsem si chtěla přečíst už dávno, když jsem ji konečně začala číst, nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Knížka je napsaná z různých pohledů a to mě na ní zaujalo.
Kapitoly jsou psané z jednotlivých pohledů postav a proto se četli dobře.
Už ze začátku kniha nabízí akci, postupně se děj rozvine v pořádný příběh.
Napínavých, akčních a dojemných scén nabízí kniha opravdu hodně.
Líbil se mi popisován charakter u jednotlivých postav, každá postava se svým příběhem a ty autorka hezky spojila dohromady, proto se kniha hezky četla.
Téma fantasy a akce dohromady - skvěle napsané.
Autorka hezky popsala prostředí, ve kterém se hlavní hrdinka pohybovala.
Konec napínavý a otevřený na pokračování dvou dalších knih.
Knihu můžu jen doporučit, odpočinková kniha, kterou si zamiluje každý.

Eponka
02.01.2019 5 z 5

Úžasně čtivá a napínavá knížka, rychle vás to vtáhne a jen tak nepustí. Postavy jsou zajímavé a kreativní, tak že se vůbec nenudíte kord po tom co autorka to pěkně zamotá. Je to romantické napínavé a po přečtení se nebudete moct dočkat dalšího dílu. Moc se mi líbí, že je to psané s pohledu více osob.

denniys
27.12.2018 4 z 5

mně se to líbilo..a to poměrně dost..řekla bych, že je to jedna z těch lepších YA..a dokonce jsem se nechala zmást u mužských hrdinů a myslela, že je to přesně obráceně, no a teď vlastně nevim, kterému z nich fandím :)