Falešný polibek

Falešný polibek
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345227/bmid_falesny-polibek-gbQ-345227.jpg 4 1914 1914

Království Morrigan je plné tradic a příběhů o dávném světě. Princezna Lia je ale nesnáší. Svatba s někým, koho nikdy nepotkala? Kvůli zajištění politického spojenectví? Má všeho po krk! A tak v den své svatby uteče a usadí se ve vzdálené vesnici. Tam se seznámí se dvěma záhadnými přitažlivými muži – princem, kterého si měla vzít, a vrahem s úkolem ji zabít. Obklopena tajemstvím a lží Lia odhalí skutečnosti, které otřesou jejím životem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

The Kiss of Deception, 2014

Horselen
21.06.2018 5 z 5

Jeden z dalších skvělých příběhů, napnutá jsem byla až do konce. Především se mi líbily prudké dialogy Kadena a Lii, konec jsem málem obrečela.
Ze začátku jsem byla zmatená, nejenže čtenáři nebylo vysvětleno co nebo kdo je První dcera popřípadě Pozůstalí, navíc to skoro vypadalo, že v knize vystupují místo dvou kluků čtyři. Polovinu knihy jsem netušila, kdo z nich je vrah a kdo princ. Výsledek mě docela překvapil.
Jediné co mě mrzelo, bylo poměrně dost překlepů.

Abnička
18.06.2018 5 z 5

Tak tohe tedy byla bomba!
Nečekala jsem to - od téhle knihy jsem toho moc nečekala a opravdu mě příjemně překvapila. Byla tam jak romantická část, která byla opravdu promyšlená. Taky kniha obsahovala i nějaké to napětí, které bylo úžasné.
Do děje jste se zažrali hned a už vás to nepustilo. Hlavní postavy, hlavně Lia a Rafe jsou velmi sympatické.. Kadena bydh nejraďeji zastřelila.
Knihu velmi doporučuji!

Barik05
09.06.2018 5 z 5

Úžasné, určitě přečtěte nebuď evas to mrzet.

KateiBookLover
08.06.2018 5 z 5

Opravdu skvělá knížka!! Strašně se mi líbila a už se těším až budu mít další díl. Liu jsem si hned zamilovala, protože mám ráda takové ty rebelantské a tvrdohlavé princezny :)

Lethania
07.06.2018 4 z 5

Kniha mě zpočátku nudila, ale pak se to rozjelo jako kdyby autorka chytila druhý dech. Velmi povedená fantasy, která je jedna z těch lepších v poslední době. Postavy sympatické. Někdy mi vadilo rozhodnutí některých postav, ale tak už to bývá. Doporučuji.

MiraiYume
20.05.2018 5 z 5

Předně - není to prvoplánovaná přeslazená romance. Autorce se podařilo vytvořit ucelený svět se svými vlastními pravidly, jazykem, minulostí a hlavně skvělým příběhem. Samozřejmě že romantická linka nechybí, vine se jako réva kolem hlavní napínavé osy, kde princezna Lia bojuje za svoji nezávislost, aby nakonec zjistila, že starým proroctvím stejně nikdy utéct nemůže. Krátké bloky s myšlenkami "vraha" a "prince" byly osvěžující a dávali příběhu hlubší rozměr, přece jen je kniha psaná ich formou, takže pohledy dalších postav jsem opravdu vítala. Musím se přiznat, že dojemné okamžiky (zejména s Waltherem ke konci) jsem tak tak ustála. Pearson má skvělý vypravěčský talent. Za mě - moc dobré počtení a po všech těch fantasy i vítaná změna.

hellena1523
19.05.2018 4 z 5

Podle názvu jsem čekala oddychový podprůměr, ale musím přiznat, že jsem byla velmi mile překvapená! Trochu mi vadí vyprávění z pohledu více osob, ale na druhou stranu cítím ten smysl, takže to asi přežiju. :)
Přistihla jsem se, že jsem fakt napnutá jak kšandy, co se bude dít dál, a hrozně jsem nechtěla, aby už příběh skončil, protože teď budu muset čekat, až se uvolní druhý díl v knihovně. :-D
Jedna z lepších fantasy spíš pro holky.
A doporučuji nakoupit zásobu ciderů do lednice, protože se u čtení budou hodit. :-)

Ruushi-chan
16.05.2018 5 z 5

Wow. Prostě wow. Neměla jsem vůbec žádná očekávání a tahle kniha mne naprosto pohltila. Stačil mi jeden den na to abych ji celou zhltla. A bohové. Stalo to za to. Jediné co mě ničí je, že nemám doma pokračování, které tak moc potřebuji.

kyticka152
09.05.2018 4 z 5

Z knihy jsem až moc nadšená. Popravdě jsem moc neočekávala, ale ohlasy byly velké, tak jsem si to přečetla jen ze zvědavosti. Děj se mi líbil a i neuvěřitelně dokonalá věc. Není tam milostný trojúhelník. :) Bohužel, nemůžu dát pět hvězdiček, protože na mě tam bylo málo přímé řeči a na můj vkus více popisu, ale to už je jenom můj problém. Doporučuji k přečtení!

Zebra01
09.05.2018 2 z 5

Ty dvě hvězdy dávám proto, že (k mému vlastnímu údivu) stále chci vědět jak to skončí. Ale... princezna Lia je na můj vkus nějak naivní a atmosféra mezi vrahy je nějak moc mírumilovná- jsou to přeci vrazi! A navíc se mi chvílemi zdálo, že autorka váhá, nemůže se rozhodnout zda-li nám chce oznámit kdo je kdo, nebo to má být tajemství...anebo očekává že čtenář má dar. Bohužel ale vlastně nevím, co je to dar. Je to snad magie, nebo se to dá naučit?

Annnulika
06.05.2018 5 z 5

Četla jsem tu pár komentářů, že postavy prince a zabijáka jsou zamotaný a že hned není poznat kdo je kdo. Nechápala jsem to a říkala si, že to bude jasný a taky že bylo... No aspoň jsem si to myslela, ale po odhalení jsem jen vykuleně zírala a ještě dalších pár stránek si v hlavě říkala... Ale vždyť přece... A nebylo to... A tak :D Za mě super knížka, super děj i styl psaní.

Amitiel76
02.05.2018 5 z 5

Tuto knihu jsem jsem si půjčila v knihovně, protože mě zaujala její anotace.
Sice už dávno nejsem cílová skupina pro kterou je kniha určená, ale přesto mě tyto fantasy příběhy chytají za srdce.... A musím říct, že ani s touto knihou jsem nesáhla vedle.
Postava princezny Lii, byla naprosto perfektní. Sedla mi od prvních řádků. To, s jakou odvahou a neochvějností se vzepřela tradicím a domluvenému sňatku....
S jakou kuráží vyrazila vstříc nejisté budoucnosti, a jak se dokázala dokonale přizpůsobit nové roli v novém životě, který si zvolila. Ta tam byla najednou princezna s královskými manýry.... Kurážně přijala svou novou roli, a ničeho nelitovala. Dokud.... jí osud nedostihl. Dokud si neuvědomila, že právě její zbrklý útěk, mohl být příčinou neštěstí, které postihlo její blízké.... A pokud nechtěla přihlížet ještě dalším hrůzám, musela své rozhodnutí přehodnotit.
A pak tu byl samozřejmě princ, odmítnutý ženich, který se jí rozhodl za každou cenu najít a oplatit jí své ponížení.....
A nájemný vrah, který ji přišel podříznout krk.....
Jenže otázkou bylo, kdo je vlastně kým. Kým je Kaden, a kým je Rafe? Kdo je princ a kdo zabiják? Ale zamilovaní do Lii byli oba dva :-)
Děj jsem hltala stránku za stránkou. Nedala mi klidu, dokud jsem nebyla na konci.
Určitě si nenechám ujít další část. Co nejdřív zas poběžím do knihovny....
Ale nyní už s jistotou vím, že tato trilogie bude určitě zdobit moji vlastní, domácí knihovnu. Snad mě další díly nezklamou....

Evul15
23.04.2018

Nádherná kniha.
Kniha se velmi dobře četla, autorka mě mile překvapila svým námětem.
Velice čtivá a musím podotknout, že jsem byla jednou z těch, které se nechali zmást názvy kapitol. Touto knihou jsem taky překonala svůj rekord čtení knih a přečetla jsem ji jedním dechem za necelý den. Námět postav prince a zabijáka byl okouzlující.
Připisuji tutu knihu mezi mé nejoblíbenější.

Kačkaknihomol
22.04.2018 3 z 5

Nemastné, neslané. Taková tahle kniha je.
Autorka si mě hned získala svým stylem. A milostným trojúhelníkem, který je netradiční. Bohužel zpracování lehce pokulhává.
Začátek byl slibný, jako ostatně u všech fantasy knih, člověk se ještě rozkoukává. Když se tedy rozkouká, vyloupne se mu nepochopený svět s otravnou hrdinkou, ale zato osobitý styl a trojúhelník. A to se mi celkem zamlouvalo.
Musím však říct, že mě linka se zabijákem a princem sakra zklamala. Autorka nás vede do klišé, kdy dává všechny důkazy nápadně najevo, takže člověka napadne, že to bude naopak. A taky bylo. A ta romantika? Prrr, žádnou originalitu v tom nevidím, hlavní (otravná) hrdinka sice oficiálně je s jedním, zároveň jí přitahuje druhý.
Lia je sama o sobě závaží na dvě brda. Je tak neuvěřitelně otravná. Ještě otravnější jsou ale myšlenky kluků a to jejich "není jako ostatní, je jiná" bylo taky na palici. Opravdu nevidím nic rebelského na setření oplzlého vojáka.
Tak nějak mě to bavilo, hezky se mi to četlo, ale nějak mě to neobohatilo. Hezký průměr, u dalších dílů uvidím, jestli mi za to stojí.

V.M
17.04.2018 5 z 5

Naprosto nádherná kniha. Liu jsem si oblíbila od první kapitoly. Nápad psát příběh z pohledu různých postav, přitom nevíte kdo je princ a kdo zabiják. Kdo je kdo jsem odhalila asi v půlce knihy, docela jsem se divila že můj odhad byl správný. Příběh neměl jedinou chybu naprosto jsem mu propadla, hltala jsem stránku za stránkou. Kniha neměla chybu. Sice já by jsem v některých situacích jednala jinak než Lia ale, každý jednáme v daných situacích jinak.

Annabella
07.04.2018 4 z 5

To, že znáte jména postav a vlastně nevíte, kdo je kdo je skvělé,jelikož vás to celou dobu co to čtete, nutí přemýšlet kdo je kdo. Jsem i příjemně překvapená, že v tomto případě princezna není naivní a hloupá, jako většina ostatních hrdinek... V součtu jsem byla mile překvapená a kniha mě velice bavila. Kniha se četla velice pěkně, měla spád a nápad. Těším se na pokračování

kaca3606
03.04.2018 4 z 5

za mně super, ne na pět hvězd ale fakt fajn kniha. A v půlce to bylo fakt nečekaný. Chvilku jsem nechápala, jakože cože? :) kniha se mi líbila ,hurá na další

Elodie7539
01.04.2018 5 z 5

Úžasná kniha. Od začátku do konce jsem se jen snažila uhodnout, kdo je vrah a kdo princ. No, chvíli jsem si to myslela správně, pak jsem kvůli nějaké nepatrné náhodičce postavy zaměnila... Ale na konci to vše do sebe dokonale zapadlo a já nechápala jak jsem se mohla splést :D

Kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout až do poslední stránky a pak jsem se málem zbláznila z toho, že další díl bude vydaný až za měsíc. Přiznávám, že "pár" věcí je zde trochu nelogických, jako třeba že vrah se se svou obětí nejdříve seznámí – proč ji taky zabíjet hned? Ale jinak by ten příběh prostě nemohl být.

Knihontýnka
29.03.2018 5 z 5

Málokdy se mi u tohoto typu knih stane, že se mi chce si příběh přečíst znovu (a znovu a znovu a znovu). Jenže v tomto případě to tak bylo. A ani druhé čtení nebylo zklamáním. Svižný, čtivý, zábavný, hluboký příběh, osvěžující a s nápadem. I když nevíte, kdo je vrah a kdo princ, a autorka se vás schválně snaží svést na zcestí popisem postav, je to zábava. I když na to přijdete velmi záhy, je to pořád zábava. A i když už skutečně víte, je to pořád zábava. I podruhé.

Aaginka
27.03.2018 5 z 5

Tahle kniha mě upřímně překvapila. Nečekala jsem že mě bude tak bavit.