Falešný polibek

Falešný polibek
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345227/bmid_falesny-polibek-gbQ-345227.jpg 4 1906 1906

Království Morrigan je plné tradic a příběhů o dávném světě. Princezna Lia je ale nesnáší. Svatba s někým, koho nikdy nepotkala? Kvůli zajištění politického spojenectví? Má všeho po krk! A tak v den své svatby uteče a usadí se ve vzdálené vesnici. Tam se seznámí se dvěma záhadnými přitažlivými muži – princem, kterého si měla vzít, a vrahem s úkolem ji zabít. Obklopena tajemstvím a lží Lia odhalí skutečnosti, které otřesou jejím životem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

The Kiss of Deception, 2014

klara.sebkova
24.03.2021 5 z 5

Příběh mě pohltil, přečteno jedním dechem.

Knihomollla
23.03.2021 5 z 5

Obdivuji autorku za nápad psaní z různých osob, kdy nevím, kdo je kdo. Celému pocitu z knihy to dodávalo pocit toho, že si čtenář myslí, že toho ví víc než hlavní hrdinka, ale ve skutečnosti nevěděl skoro nic. Byl to pro mě velký literární zážitek a těším se na další díly a další knihy autorky.

fajka
21.02.2021 5 z 5

Z knihy mám příjemný pocit. Byla čtivá, napínavá a zajímavá. Postupně jsem zjišťovala, co se stane s hlavní hrdinkou a ostatními postavami. Přesouvala jsem se v příběhu z jednoho místa na druhé a byla jsem totálně ponořená do světa této knihy. Zajímá mě, jak budou další díly pokračovat, jakým směrem to povede a snad z nich budu tak nadšená jako právě z prvního dílu.

marie2577
11.02.2021 5 z 5

Dávám fuul . Upoutalo , pohltilo , přečteno s usmevem

lucky4ever
04.02.2021 3 z 5

Kniha se velmi příjemně čte. Zajímavý byl i koncept s princem a zabijákem, kdy nevíte, kdo je kdo. Přijde mi škoda, že na tomto principu mohl být postaven celý příběh, ale o tuto zajímavost je příběh už během prvního dílu připraven a dál už jde jen o obyčejné vyprávění.
Taková lepší oddechovka.

jmeno
04.02.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, jen to zabíjel další milostný trojúhelník.. Hlavní hrdinka podle mě byla taková nemastná neslaná. Styl psaní se mi líbil, přečtu i další díly.

Audrina
02.02.2021 4 z 5

Nebylo to vůbec špatné. Líbilo se mi, do jakého světa byl celý příběh zasazen. Určitě mě to přinutí si přečíst i další díly. Na druhou stranu mi přijde, že jsem podobným příběhům už lehce odrostla. Pro mladší čtenáře ve věku hrdinů to ale určitě bude skvělý příběh

makul
26.01.2021 5 z 5

Už je to nějaký ten pátek, kdy jsem tuto knihu četla (vlastně celou sérii), nicméně si doteď pamatuji, že se mi to hrozně líbilo a celá série mě neskutečně bavila :) Za mě super kniha.

adelka7079
09.01.2021 5 z 5

Je to zhruba minuta co jsem knihu dočetla....JEŽIŠI kde vlastně začít...
Začalala bych tím, že naprosto miluju to napětí a miluju tu nevědomost, která vás nutí číst knihu dál a dál... protože ve které knize do poslední chvíle nevíte kdo je klaďas a kdo záporák? A i tak bych řekla, že není všechno tak, jak se zdá ;) protože do poslední chvíle opravu nevíte... máte tušení a pak se vám to zboří jako domeček z karet. Miluju hlavní hrdinku, není to ufňukaná blbka, ale silná žená, která se vzepřela požadavkům své rodiny.
No a chlapy jsou oba sympaťáci... řekla bych, že tady už záleží hodně na subjektivních preferencích...

Díky, díky, díky... už teď se těším na druhý díl!!

Ronnie37
04.01.2021 5 z 5

Tohle je naprosto fantastická série knížek! Už od začátku jsem věděla že se mi bude líbit. Skvělý příběh! I když v té části jak tam přišel Kaden a Rafe jsem doufala aby měli prohozené ty role... No nebudu spoilovat, ale já jsem tým Lia & Kaden forever :33

Tynka088
04.01.2021 5 z 5

Krásný příběh. Kniha se velmi dobře a rychle čte.

Nerissa
17.12.2020 3 z 5

(SPOILER) Už několikrát jsem v komentářích psala, že nejsem cílová skupina pro Young adult. Z nějakého důvodu se k nim ale stále občas vracím. Kdybych byla mladší, pravděpodobně bych dala o hvězdičku víc.

Co se mi líbilo? Nevím. Postavy ani svět mě nezaujaly. Přesto pořád na příběh musím myslet a chci si přečíst i další díl. Ale proč přesně to nevím - snad trocha nostalgie po mém mladším já, které by to hltalo :). Líbilo se mi, jak zpočátku nebylo jasné kdo je kdo, ale... (viz nelíbilo).

Co se mi nelíbilo? Postavy. Lia a Rafe mi v některých pasážích vadili. Kaden mě docela bavil, ale občas bych od něho čekala jinou, ostřejší, reakci. Nelíbilo se mi, jak se autorka za každou cenu i přes anonymitu postav snažila čtenáři vnutit představu, kdo je vrah a kdo princ jen aby na závěr mohla udělat "šokující" odhalení, že je to naopak. Nelíbilo se mi, jak se příběh v polovině knihy táhl. Nelíbilo se mi, jak si Lia myslí, že všechny nepříjemnosti s muži, kteří ji obtěžují vyřeší svým nožíkem vykládaným diamanty. Nelíbí se mi její naivita, nelíbí se mi její sobeckost. Nelíbí se mi klišé a pasáže v knize, které působí nepřirozeně a mají za cíl dokázat, že je Lia skvělá, hodná, úžasná a silná. Ve skutečnosti působí nuceně a neuvěřitelně.

Alíša236
11.12.2020 4 z 5

Kniha mi byla moc vychvalovaná, tak jsem čekala více. První polovina byla zdlouhavá, jednoduchá, příliš jasná a předvídatelná. V druhé polovině se konečně začalo něco dít a čtení mě více bavilo. Dám tedy šanci druhému dílu. Toto za mě 3,5 hvězdičky.

Zezulinka
16.11.2020 5 z 5

málokdy se mi stane, abych už po první kapitole věděla, že se mi kniha bude líbit a nezklamala mne, všechny 3 díly se četly plynule, byly napínavé a plné děje až do konce, velmi doporučuji a těším se na nezávislé volné pokračování zatím 2 dílů Zlodějského tance a přísahy

ivca84
15.11.2020 5 z 5

docela zajimavy príheh uz se tesím na další díly

papirovydracik
09.11.2020 5 z 5

Kniha se cte dobre, poustim se s chuti do druheho dilu.

Alnima
06.11.2020 5 z 5

Naprosto úchvatně napsaný příběh. To jak nevíte, kdo je kdo, je prostě originální. V knihách mám ráda překvapení, ale čím více knih přečtěte, tím méně jich byvá. A přesto, tahle to dokázala na plné čáře :)

Kaya77911
02.11.2020 1 z 5

Na to, že všichni o této knize říkali jak je skvělá, asi jsem čekala více. Nápad byl úplně ůžasný, ale ten děj! Celou dobu se tam nic moc nedělo a pak na konci proste BUM! Mně se to prostě nelíbilo.

Akléda_
01.11.2020 4 z 5

Knížku jsem měla doma už přes tři roky a konečně jsem se k ní dostala. nechápu proč jsem jí tak dlouho odkládala, byla skvělá! Měla jsem jí přečtenou během čtyř dní, bavil mě svět, příběh postavy, všechno! Hlavní hrdinka je nebojácná a vtipná, rozhodně se vám bude líbit. Super plus je i odhalování zabijáka a prince, to se mi moc líbilo. Já to odhadla a troufám si říct, že vím kdy se stalo že si to většina lidí prohodila. Četlo se to svižně a opravdu mě celá knížka moc bavila. Obálka je krásným plusovým bodíkem navíc. Moc se těším na další díly.

Fortuna7
25.10.2020 4 z 5

Tato knížka byla moje první YA a myslím že jí můžu poděkovat za hodiny strávené nad knížkami. Tu knížku miluju...