Levhart

Levhart
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470627/bmid_levhart-lda-470627.png 5 3539 3539

Harry Hole série

Spletitý případ z prostředí drsných norských hor a Afriky, kde Harry Hole pátrá po netradičním mučicím nástroji. 8. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Norským hlavním městem otřásl nález dvou ženských těl i způsob jejich smrti. Obě totiž utonuly ve vlastní krvi. Oddělení vražd čelí záhadě – bodné rány ve tvářích obětí jsou četné, pravidelné, a navíc byly vedeny zevnitř úst. Jaká vražedná zbraň je mohla způsobit? Mladá kriminalistka Kaja Solnessová je vyslána do Hongkongu, aby odsud přivedla zpátky do Osla jediného člověka, který může takový případ vyřešit – Harryho Holea.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín

Panserhjerte, 2009

Katulinka69
21.10.2018 4 z 5

HH :),super.

Alexxxka
18.10.2018 5 z 5

Tahle knížka mě držela od první až po poslední stránku v pozoru. Přečetla jsem za 2 dny. Doporučuji U této knihy se čtenář rozhodně nudit nebude.

Wladimirski
07.10.2018 5 z 5

Rafinované, napínavé, poutavé. Udržet čtenářovu pozornost na 700 stranách bez nezáživných pasáží je výkon hodný velkého autora. Ačkoli některé detaily působí značně nereálně (např. co Harry H. všechno přežije, či jak vychází časové souhry) celkově je příběh přijatelný. Zápletky, falešné stopy, zdánlivá rozuzlení a nové směry, trocha akčních scén, to vše v inteligentním pojetí. Celá dosavadní série případů HH je zážitkem a Levhart je výborný mezi výbornými. Další pokračování rozhodně "přistanou" v mé knihovně :-)

Ticiana
03.10.2018 5 z 5

Tak tahle se mi líbila zatím nejvíc. Leopoldovo jablko... nevím, jak to někoho může napadnout. Líbili se mi i zvraty a samozřejmě Harry zas unikl smrti.

VeronikaAug
24.09.2018 5 z 5

Levhart je po Sněhulákovi moje druhá kniha od Nesba. I když jsem si myslela, že Sněhulák je ten Top, musím říct, že Levhart má úplně stejnou skvělou úroveň. Co na tom, že Harry je nesmrtelnej a příběhy jsou těžko uvěřitelné, u Nesba si nepotřebuju myslet, že takhle by se to mohlo stát. Chci akci, nečekané zvraty, šokující odhalení a plno živočišné vášně a to přesně Nesbo nabízí. 720 stran bez chvilky nudy. To chceš. Těším se na další díl a Levharta doporučuju.
P.S.: jen doufám, že nikoho nenapadne tohle zfilmovat jako Sněhuláka, který dopadl spíš jako Huhulák.

nik077
02.09.2018 5 z 5

Dočetla jsem další příběh H.H....opět bezva čteníčko....kniha mě velice bavila....

oskli
28.08.2018 4 z 5

Úplně jsem zapomněla knihu hodnotit a teď, po 14 dnech, si ji skoro nedokážu vybavit. Kniha se četla dobře, ale přišla mi tentokrát nějak překombinovaná, těžko uvěřitelná. Nebavila mě tak, abych na ni myslela už přes den a těšila se, že ji večer otevřu. I Harry mě tentokrát nějak štval :-P Přitom vím, že následující díly jsou super, ty už mám bohužel přečtené. Ale těším se na Žízeň, ta mi ještě chybí.

Enrs
23.08.2018 2 z 5

U této knihy jsem nabyla dojem, že Nesbo má v šuplíku A4, podle které bod po bodu postupuje, až k předvídatelnému trpkému konci s přesně dávkovanou pachutí smrti. Dlouho mi trvalo, než jsem jeho spisovatelskému géniu upadajícímu sem tam do stereotypu dala druhou šanci. Ale rozhodně jsem nelitovala.

Margherita_N
19.08.2018 4 z 5

Tenhle díl už byl tak neuvěřitelně ustřelenej, že jsem se v závěru usmívala - protože mi bylo jasný, že i svoji třetí smrt v jedné knize Harry přežije (a ještě bude s rozmlácenou čelistí pronášet chytrý řeči). Ale na mě to funguje, nepamatuju si, kdy naposled jsem knížky hltala takhle rychle. Pět dílů jsem se do toho nemohla dostat, u Pentagramu jsem si vyloženě říkala, proč to pořád čtu? Ale u Spasitele přišel zlom - velký podíl na tom má to, že Harry zestárl a přestal se chovat iracionálně a jako nezodpovědný dítě (občas se ještě projeví, ale je mi jasný, že v něm zvítězí morálka a jeho vlastní pracovní disciplína), a taky asi to, že jsem ho kvůli těm neuvěřitelným příhodám, který se kolem něj dějou a který přežil, přestala brát jako blbě vykreslenýho policajta - prostě to má být nedostižnej akční hrdina. A taky se mi dost zalíbilo Oslo. Ty výlety do Afriky v Levhartovi byly ale dost zajímavý a jsem ráda, že se u Harryho střídají aspoň navštívený kontinenty, když ta ne... ehm, moje neoblíbená Ráchel pořád zůstává. :) Jo a snad se autorovi až moc nezalíbila zápletka s tím, že čtvrtina postav má jiné rodiče, než si myslí ona nebo její okolí, po dvou knížkách už toho bylo dost. :) Tak jo, dávám hodně hvězdiček a těším se na další akční příhody!

Pavla79
23.07.2018 5 z 5

Další naprosto uzasny dil... I když preci jenom.., no, kolikrat ještě prezije nemozne..? ;) A v 2019 vyjde 12. dil s Harrym :)

Pagin7
16.07.2018 4 z 5

Čtu sérii postupně od 1.dílu a udělal jsem dobře. Jinak by mi některé souvislosti utíkali a je zbytečné se o ně okrádat. Proto to doporučuji i vám, kdo jste si s Harrym ještě nic nezačli :-)
Děj příběhu je originální, kniha čtivá, rozsáhlá a vše do sebe zapadá jako Leopoldovo jablko do úst..
Není to nejlepší kniha s Harrym, ale pořád je výborná. Za mě 4*
A věděli jste, že v Norsku žijí levharti ?

jaw
10.07.2018

ano, od začátku do konce člověk nemá potuchy kdo asi.... ale čtu asi 5.knihu /Harry Hole) a začíná mi to připadat jako pořád stejný scénář....navíc ta jeho loajalita k Bellmanovi...no to by přeci snad nikdo nevydržel, nebo lidé jsou takoví????

Řihis
09.07.2018 5 z 5

Harry Hole je prostě borec! :-D Další pro mě skvělý příběh. Občas pěkně zamotaný, kdy už jsem si myslel, že ho mají...a ono to zase dopadlo úúúúplně jinak! :-) Ale že jsou v těch policejních sborek hajzlící... Levhart zavrčel, já jsem spokojený a jdu na další díl, už se nemůžu dočkat. Neváhejte a čtěte. :-P

whiolet
22.06.2018 5 z 5

Můj život už nebude takový jaký býval, protože doteď jsem chodila do knihovny a když jsem narazila na Harryho nadšením jsem skákala mezi regály.
Co na tom, že jsem sérii četla na přeskáčku, stejně to byla nezapomenutelná jízda.
Levhart je pro mě poslední díl a já si ho náležitě užila.
Bylo to v to všechno a bylo to super.

Ajrad1981
03.06.2018 4 z 5

Typický Nesbo a Harry Hole - vraždy, politikaření, alkohol, nečekané zvraty, omyly (i mistr Harry se občas utne). Harryho schopnost přežít klinickou smrt je neuvěřitelná - a nevím, jestli toho už nebylo moc, i kočka má životů jen devět!
I přesto to je skvělá knížka a jednu hvězdičku strhávám hlavně za to, že se hlavně na konci všechno stane v poslední možné vteřině (nevím, jak jinak to napsat, abych nespoilerovala). Prostě mi to přišlo už na hraně uvěřitelnosti.

Endofhope
26.05.2018 5 z 5

Doporučuji všem. Kniha s úžasným začátkem a lehce smutným koncem...

EleanorJane
24.05.2018 4 z 5

Mistrovsky zamotaný příběh. Zase byl vrahem někdo, do koho bych to neřekla. Brilantní popis vás přímo vtáhne do děje. Máte pocit, že se na vraždu díváte z blízka.Tak jako jeho ostatní, je i tato kniha úžasná...

ZuzanaHabi
24.05.2018 5 z 5

Četla jsem sérii Harry Hole celou a pěkně od Netopýra až po poslední díl, což je obrovská výhoda, protože chápete souběžný děj. Levhart patří v této sérii mezi top knihy, možná kvůli Kongu, možná kvůli napětí, opravdu se mi velmi líbila.Kniha je velmi čtivá, napínavá, vraha v tomto díle prostě neodhalíte! Vřele doporučuji

Dajada
08.05.2018 4 z 5

Dobrá kniha . J

Petule.k93
02.05.2018 5 z 5

Až na ten občasný anglický text ( mohl být překlad), to bylo zase bezva počteníčko. Harry nezklamal. Opět jsem se sekla v tom kdo za tím vším byl :D

Afrika norská literatura severská krimi norské detektivky

Jo Nesbø
norská, 1960