Lež

Lež
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275133/bmid_lez-PPz-275133.jpg 4 505 505

Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje. Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé. Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino

The Lie, 2015

rode
18.11.2017 5 z 5

Absolutně nejlepší kniha od této autorky.
Lež mě naprosto pohltila, je promyšlená, neokoukaná a nechápu, že je celkem málo známá.
Hlavní hrdinka je občas trochu slonem v porcelánu, ale k příběhu se to hodí.
Pokud tedy hledáte opravdový bestseller, tak po této knize neváhejte sáhnout!

Acquenta
07.11.2017 3 z 5

Musím se přiznat, že po přečtení pár prvních stránek mi kniha přišla naprosto úžasná. Skvěle se četla, autorka si pohrála s různými situacemi, nechybělo napětí, ale ani strach. Bohužel, od té doby, co se dívky ocitly v Nepálu se kniha změnila v cosi jiného. Detox, meditace, souložící maraton, vraždy...to už mi přišlo moc....poněkud přehnané...ale jinak kniha čtivá a fajn :-)

veronika9143
01.11.2017 5 z 5

Lež se mi líbila, měla to správné napětí a takové zvláštní téma. Dobrý psychothriller.

Klára90
01.11.2017 4 z 5

Knihu jsem objevila v knihovně úplně náhodou, dokonce jsem před ní dávala přednost jiným současně půjčeným knížkám, protože obálka mě tak nějak nelákala. Jakou chybu bych udělala, kdybych knihu neotevřela a vrátila! Kniha mě začala bavit snad od první stránky, je to psané svižně a hrozně čtivě. Zhltáno za pár dní, tohle mě opravdu bavilo. Jak už psali čtenáři přede mnou - pachatel se dá odhadnout, ale mě to nevadilo. Stejně i když jsem měla svůj tip, až do konce jsem nemohla vědět, jestli je správný, že jo :)
Autorka mě nadchla, určitě si přečtu i nějaké další její knihy.

šipek
30.10.2017 4 z 5

Tak špatná kniha to nebyla, ale něco tomu chybělo. Za mě slabší čtyři hvězdičky. Kniha má dvě časové linie a je to přehledné. Téma sekty a zneužívání lidí je pro dnešní dobu zajímavé a reálné. Konec knihy takový neslaný nemastný.

Petra178
02.10.2017 4 z 5

Mě se kniha líbila, i když mě zpočátku dělalo problém se orientovat ve jménech a v přepínání minulosti a současnosti. Nicméně se četla velmi dobře a děj byl napinavy.

jaruva
02.10.2017 3 z 5

První kniha autorky mě navnadila. Tahle trošku zklamala. Ale číst se to dalo...

myshmother
19.09.2017 5 z 5

Přečteno za necelé dva dny. Ohromně napínavé i bez hektolitrů krve. Už druhá moje kniha od autorky a jedna lepší, než druhá. Jdu se pustit do třetí. ;-)

maličkán
15.09.2017 5 z 5

Velmi dobře se četla, i když mě mráz po zádech neběhal.
Zajímavé prolínání minulosti a přítomnosti. Nenudila jsem se ani chvilku. Určitě se podívám po dalších dílech autorky.

Půca4
28.08.2017 3 z 5

Tak já nevím no .... začátek vypadal velmi slibně, ale pak se to celé najednou zhroutilo. Přišla mi celá "sekta" přitažená za vlasy. Přes všechny ty divnosti a podivnosti, které se děly je to nudné čtení. No a na samotném konci, který mě zase začal bavit, se ukáže, že za všechny výhružky a stalerování Jane může předvídatelná osoba. Vlastně nám tak nějak řekli, kdo to je už několik desítek stránek předtím, než se osoba objevila na place.

Gabba99
23.08.2017 3 z 5

Průměrná kniha, těšila jsem se na děj odehrávající se v Nepálu, ale přišlo mi to vše přitažené za vlasy a nenazvala bych to ani thrillerem.

Jitulle
14.08.2017 3 z 5

Nic moc, zdlouhavé. Na Nehodu to rozhodně nemá.

Klarinecka
12.08.2017 2 z 5

Docela o nicem. A konec uplne trapny.

Astarothh
12.08.2017 1 z 5

Jedním slovem: trapárna. Musela jsem otáčet stránky silou vůle. Od první až do poslední stránky žádná akce, jen plytké dialogy trapných postav, žádné napětí, u některých pasáží jsem se přistihla, že je vlastně ani nevnímám. Dávám jednu hvězdu za obal, víc si kniha nezaslouží.

terkamucka
06.08.2017 5 z 5

Kniha, která se četla jedním hltem. Některé pasáže však mírně zdlouhavé. Určitě doporučuji!

kikies
26.07.2017 4 z 5

Čtení napínavé, prostředí více než zajímavé, myšlenka atraktivní a i ta psychosložka je dobře zvládnutá. Navzdory několika nelogickým detailům a podezřele přehnaným situacím se to čte jedním dechem.

Hana62
25.07.2017 4 z 5

Zajímavě pojaté. Všechny postavy jsou "uvěřitelné", i zápletka nepůsobí vykonstruovaně, i když není vůbec typická. Dobře se to čte, koupila jsem si další díly...

rybizka
21.07.2017 4 z 5

Výborně napsaný a napínavý psycholothriller. Bavilo mě jak se střídaly dějové linie a jak jsem postupně odhalovala pravdu.Zajímavé bylo pro mě sledovat intriky a manipulace a vyvíjející se vztahy mezi kamarádkami,které byly dobře vykresleny. Náhled do sekty byl taky pozoruhodný,vyvolalo to ve mě otázky a přimělo mě to se nad tím více zamyslet. Do poslední chvíle jsem netušila kudy se děj bude ubírat a kdo za tím vším je a že jsem podezřívala kde koho.

vnimatkrasu
10.07.2017 5 z 5

Já vlastně od thrilleru víc nechci.

Chci akci. Ta tady je.
Chci formu, od který se neodtrhnete. Taky splněno.
Chci se bavit. A Lež baví.

Asi bych moh strhávat hvězdičky za hlavní hrdinku, co se od začátku chová trochu na pěst, ale v tomhle případě prostě odpouštím ledascos. Ten spád by totiž Taylorová mohla vyučovat.

Maanna
08.07.2017 2 z 5

Nemohu si pomocí, ale kniha pro mě dost postrádala logiku. Možná je chyba ve mně, protože jsem nikdy nepochopila ony typy, které tráví čas na večírcích balením různých protějšku a které jinak moc neví, co se životem... Ale neumím si představit, co by takové dívky lákalo na dovolené v duchovní komunitě v Nepálu. Sama komunita je také záhadou. Jak se o ní lidé dozvídali a co je na ní tak lákalo? Pokud tam přijeli s nějakými duchovními cíli, opravdu by hned po shlédnutí reality nezdrhli? Isaac se vždy věnoval jedné vybrané a co ty ostatní? V krajně nelogickém chování pak hrdinka pokračovala i v dějí ze současnosti... Bylo to pro mě celé tak neuvěřitelné, ze bát jsem se opravdu nemohla.

C. L. Taylor
britská, 1973