Lež
C. L. Taylor
Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje. Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé. Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.... celý text
Skvělá kniha, Začátek,tím myslím asi 30 stran,mírně nudný,ale potom se to rozjelo. Četla jsem jedním dechem a nemohla jsem přestat číst. Jednu hvězdičku dávám dolů,vzhledem k tomu,že jsem četla samozřejmě lepší,úplně ten TOP to nebyl. Ale určitě se k tomu ještě ráda vrátím. Za mě určitě kniha,která patří do knihovny fanouška thrillerů.
Je chybou si nalhávat, že s nespokojeným životem, či traumaty z dětství nám může pomoci parta magorů, která trpí tím samým "syndromem"...
Označeno jako psychothriller, ale tady bych ten plyn přece jen trochu ubrala. Až tak úplně strachy jsem se netřepala a ani nemám potřebu následně prohnat skrz mozek nějakou sladkobolnou pitominu ... i když na rozčísnuté lebky sekyrkou taky dojde. :-)
Konečné resumé: krásný čtyřky, a pokud započítám naprosto luxusní obálku, tak 4, 5.
Nepochybně čtivé, až se od toho nemůžete odtrhnout. Na druhou stranu absolutně nepochopitelné, jak někdo může takhle zblbnout a někdo jiný toho dotyčného může celou knihu opakovaně nazývat nejlepším přítelem, a to zvláště poté, co průběžně vyplývají najevo různé okolnosti.
Ale jo, celkem to ušlo. Když se dá dohromady parta bláznů, vznikne sekta. K nim se přidá další parta bláznů a je vymalováno :) Přečíst, zavřít, uklidit.
Moc hezká knížka, srozumitelně čtivě napsaná, napínavá, přečetla jsem jí za víkend. Zajímavý příběh, byla jsem neustále zvědavá, jak to bude pokračovat. Doporučuji.
Nejzajímavější postava z knihy byl pro mě Isaac, kdykoli se na nějaký stránce objevil, čtení mě začalo víc bavit. Jinak prolínání děje přítomnosti-minulosti bylo dobrý. Kniha je o naivních lidech a o zlých lidech který jim velí. Jestli takový sekty někde existujou a možná i mnohem horší tak je to masakr.
Parádně propracovaná kniha. Souhlasím, že mohla být o něco kratší. Výborný námět. Myslím, že podobné sekty určitě existovat budou...Určitě od autorky není poslední kniha. :)
Mě teda kniha opravdu bavila:-). Protínání linek bylo super, a musím říct, že mi chvílemi bylo úzko, když jsem si život v takové sektě představila. Kniha má spád, napínavý děj, takže rozhodně doporučuji.
první 3/4 knihy bych přeskočil. Mno, tak ne..knížka obecně celkem fajn. Průměr. Ale jak říkám poslední 1/4 knihy měla pořádný koule. První 3/4 se strašně táhnou..
Kniha byla pro mě příjemným překvapením. Po delší době opět jedna z těch, u kterých se tají dech a rychle čtete, abyste zjistili, co bude dál.
Doufám, že autorčiny další knihy budou ještě lepší a lepší a že se nevyčerpala touto prvotinou.
Kniha má zajímavý námět,je čtivá,úzkostná,napínavá. Bavily mě číst obě dějové linie,nenudila jsem se. Nad nepálskou komunitou Ekanta Jatra jsem jen kroutila hlavou.
Na knize je nejlepší opravdu povedená obálka. Co říci k obsahu knihy... Napsáno je to opravdu velmi jednoduše, dvě časové linky mi nepřijdou vůbec povedené - často bylo v čase vyjadřující současnost prozrazeno něco z minulé linky moc brzy. Nebyla jsem tedy ani překvapená ani napnutá. Hrdinky byly velmi nesympatické. Super název knihy mi příliž nešel k obsahu, bylo tam sice lhaní, ale že by to bylo to zásadní, to si nemyslím. Myšlenka byla jistě dobrá, ale zpracování bylo asi tak na úrovni, jako bych to psala já. A to jsem si do šuplíku napsala pár opravdu kýčovitých "psychothrillerů" :) Prostě za mě bylo čtení této knihy spíš ztracený čas.
Hodně zvláštní záležitost a vůbec jsem tohle nečekala. Na zadní straně knihy je napsaná čtenářská recenze, kde je psáno: "Tato kniha mi připomíná pláž". Ano, přesně takový pocit z toho mám i já. Film pláž je také o takové psycho skupině lidí a o krásném odlehlém místě. Každopádně, na knihu jsem se těšila a když jsem jí teď dočetla, jsem spokojená. Nebála jsem se u ní, ale bylo to takové úzkostné a opravdu psycho. Suprově se četla - přečteno za 24hodin. Dávám 5 hvězd.
Tato kniha se čte dobře, líbila se mi. Oceňuji i jiné prostředí ve kterém se část děje odehrává.
Na psychothriller bych ale čekala trochu více napětí, které by ději hodně pomohlo. Chvílemi mi kniha přišla nezáživná. Rozhodně bych takovouto dovolenou zažít nechtěla. Při čtení knihy mi stále vrtalo hlavou, kdo se snaží vše prozradit a vynést pravdu z této hrůzné dovolené na světlo.
Celkový dojem z knihy je dobrý, ale opravdu bych čekala trochu více.
Kniha se dobre cetla.Trochu mi vadily flashbacky minulost-pritomnost.Nicmene napinava a nejaka ta nelogicnost se da odpustit.
Za mě bohužel zklamání :-( Opravdu hodně jsem se na knížku těšila, ale.. nevím.. takové nemastné neslané.. nepohltilo mě to a místy jsem se trošku nudila.. (a moc se mi nelíbil konec)
Naprosto úžasný příběh. Dlouho jsem nečetla tak napínavou knížku od který jsem se nemohla odtrhnout. Měla jsem přečteno za 3 dny s tím že jsem ze začátku říkala, že takovou kravinu číst nebudu :D Perfektní!
Lež nemohu hodnotit jinak než pozitivně, protože byla čtivá, napínavá, temná a děsivá stejnou měrou. Vyvolala ve mně spoustu pocitů a rozhodně mi nedala spát, dokud jsem se nedostala až na konec. Jedná se o mistrnou ukázku dobře napsaného psychotrihlleru se všemi možnými vychytávkami a lahůdkami, jež tento žánr nabízí.
Kniha byla přesně podle mého vkusu. Napínavé od začátku do konce. Tuto knihu bych já označila jako bestseller, ne Dívku ve vlaku. Doporučuji k přečtení, kniha se zdá nenápadná, ale předčila mé očekávání.
přátelství sekty thrillery Nepál psychologické thrillery
Kniha mě opravdu chytila a nepustila. Přečetla jsem ji za jediný den. Napínavý příběh na jedničku se zajímavým námětem a k tomu prostředí útulku s dobrovolníky a problematikou kolem špatné výchovy psů. Pro mě jako dělané. Hned se vrhám na "Nehodu".