Liečitelia
Henry Denker
Ľúbostný príbeh dvoch mladých priekopníckych lekárov z minulého storočia, ktorí sa usilovali o pokrok v medicíne. Mladý európsky lekár odchádza z revolučnej Viedne do Ameriky. Stretáva tu krásnu Američanku, no aj Ameriku postihne krutá občianska vojna...
Příběh samotného Davida mě až tak moc nebavil. Především první polovina knihy mi přišla trochu nuda. Ale jakmile došlo na obor lékařství a objevy kolem, můj zájem o Davida a Mary se zvýšil, a proto dávám 5*.
Krásná ukázka, jak se vyvíjelo lékařství a jak neradi se lidé měnili. Příběh se přesouvá z Evropy do Ameriky, ukazuje tehdejší společnost se všemi jejími předsudky a postojem k Židům a tehdejším přistěhovalcům.
Velmi povedena kniha z obdobia 90-tych rokov odkazuje odohravajuca sa v lekarskom prostredi. O muzovi, ktory najde zenu, s ktorou preziva radosti i strasti ich ,bezneho, zivota.
Zaujimavo napisane ako sa v tom obdobi vyvijala medicina, kedze v dnesnej dobe je pre nas vela veci viac menej ako samozrejmost ...
Tato kniha mne velmi zaujala. Podle obalu jsme soudila, že to bude nějaký sladký románek, ale nakonec jsme se v ní utopila a přečetla jedním dechem. Uvědomila jsme si i historické události a byla po celou dobu v napětí. /leden 2018/
Velmi pěkná čtivá knížka. H.Denker je podle mě jeden z nejlepších autorů knížek z lékařského prostředí. Přečetla jsem od něj asi 10 knížek a opravdu nedokážu říct, že by některá nudila a podobně. Řekla bych že je opravdu jedna lepší než druhá. Velmi zajímavé čtení.
Velmi čtivá knížka, byl jsem mile překvapen. Nechybí napětí, překvapení, láska. Děj se sice odehrává koncem 19. století, ale to na kvalitě knížky nic neubírá, spíš naopak.
Krásně vystavěný příběh o poměrech na lékařských fakultách kolem roku 1850 ve Vídni i Filadelfii, strastiplné studium pro mladé a odvážné ženy, toužící po dráze doktorky. Těžký život lékařů židovských i nežidovských. Osvěžila jsem si zmíněné tehdejší nové léčebné poznatky a medicínské zkušenosti z celého světa, boj z viry, bakteriemi i hygienou. Prostě čtenářský koncert a plný počet !