Liek na smútok

Liek na smútok
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168044/liek-na-smutok-168044.jpg 4 233 233

Príbeh Mariky by sa mohol volať aj Straty a nálezy. Rozvíja sa v ňom osud manželky, matky, gynekologičky, ktorá stráca všetko vrátane zmyslu života. Je to príbeh nielen plný bolesti, smútku a samoty, ale aj lásky, prekvapení, ktorými nás život občas až zaskočí, ale najmä nádeje.

aljoska83
10.12.2024 2 z 5

Kniha začala tedy pěkně drsně. Ale druhá polovina mi přišla až moc idylická. Četla jsem od autorky lepší knihy.

Zlatinka.Emilly
02.10.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila, i když na začátku byla hodně smutná. Přála jsem Marice, že se její životní karta obrátila k lepšímu a její život opět nabral plné obrátky.

ještěrka38
15.02.2024 4 z 5

První část knihy neskutečně smutná až depresivní. Nakonec se vše obrátilo a i když to někdy v životě vypadá, že už nikdy nebude dobře, nakonec se vždy najde cesta, jak se zase smát.

simca9342
03.09.2023 5 z 5

Přečtená loni.

"Bylo by to jako kapitola , která měla být napsaná, ale nebyla, protože si to spisovatel rozmyslel... anebo ji dopsat nestihl. "

Marice se během pár měsíců změní život. Okoření jí ho slanou příchutí... Už není manželka ani máma, ztratila to nejcennější, co mohla. Jako lékařka ale bohužel přichází do styku s podobnými případy jako byl ten její. To jestli nalezne znovu svou vnitřní sílu s pomocí nejen své blízké kamarádky Katky se uvidí.

Pavčule
15.06.2023 4 z 5

I když na začátku to vypadalo na hodně depresivní příběh, tak nakonec to skončilo jak mělo. Uvítala bych více stránek, všechno bylo takové moc rychlé. Příběh o smutku, ale hlavně o naději a potřebě někoho mít.

Mabie
07.03.2022 3 z 5

Smutná kniha, která by se dala shrnout slovy: “za každou velkou lásku se platí bolestí”.
Hlavní, co se mi v příběhu líbilo, byla myšlenka, že lidé mohou svou existenci bez každodenních drobných radostí vnímat jako výrazně kratší, než je tomu u člověka, který našel lásku, svůj vyměřený čas prožil intenzivně a uměl se těšit z maličkostí.
V paměti mi z tohoto příběhu za nějakou dobu asi moc nezbyde, příběh byl - prostě smutný.

Allla9
10.09.2021 4 z 5

Ti, kdo zůstanou, trpí.
- Ano, to je pravda ,ale pravda také je, že čas vše zmírní a budoucnost přináší i krásné chvíle.

DominaCZ
04.03.2021

Tohle mě dostalo: hláška jí, lékařky k její sestřičce, která děcka doposud nechce: "...jednou LOGICKY zatouží po vlastním dítěti...koneckonců loni oslavila třicítku, ideální věk na těhotenství a dítě..."
TWL A co když ne??? Takže mít děcko je logické, KAŽDÁ ho musí chtít a běda jak ne??? Na takový kydy jsem alergická proto sorry, nemůžu tady dát ani hvězdu za obálku.

hanka_reading
29.08.2020 5 z 5

Ač se jedná o starší knihu, musím říct, že mě příjemně překvapila a to velmi zajímavým dějem. Příběh se četl tak dobře, že jsem knihu přečetla za jeden den. Hezké okamžiky střídaly ty horší, ale to k životu prostě patří.

marketa9252
21.06.2020 5 z 5

Srdceryvný román, přečtený za jeden den. Musela jsem hned vědět,jak to celé dopadne. I slzy ukáply...

Ála1968
25.04.2020 3 z 5

Bylo to hodně,hodně smutné.Spisovatelka má tedy rozhodně lepší knihy.

Leniiis
05.03.2020 5 z 5

Hodně smutná knížka. Veronika mi pořádně lezla na nervy..ale nakonec všechno dopadne tak, jak to dopadnout má. A jak? No to si musí každý přečíst sám.

monik84
08.12.2019 4 z 5

Příjemná, byť smutná kniha na oddech .

petrulkaa
15.09.2019 3 z 5

Smutný příběh ženy, které zákeřná nemoc vzala nejprve manžela a za nedlouho i syna. Příběh ukazuje, že po ošklivé bouřce, vždy vyjde sluníčko, jen se na něj musí počkat.

LeSk
01.04.2019 4 z 5

Jednoduché oddychové čtení, jeden bodík strhávám pouze za neustálý negativismus k životu a velký smutek, nesoucí se celou knihou. Jinak hodnotím velmi kladně. Doporučuji.

pingu1
05.03.2019 4 z 5

Zpočátku smutná, depresivní kniha, která naštěstí není taková až do konce...

Marie1957
19.02.2019 5 z 5

Vzala jsem si tuto knihu do nemocnice na dvoudenní vyšetření, Chyba měla jsem co dělat, abych nebrečela. Smutný příběh s pěkným koncem.

Ruzaaa
14.12.2018 3 z 5

Na začátku mě zarazilo extrémně smutné téma, kdy má člověk co dělat, aby se nerozbrečel. Autorka první část knihy napsala tak, že se chtě nechtě do hlavní postavy vcítíte a říkáte si, že byste to sami nezvládli... Nicméně pak se mi moc nelíbilo to, že těch ran bylo až moc a hned po sobě. Zbytek knihy byl takový milý, čtivý, ale nepříliš propracovaný. Jako oddychová četba fajn.

adelinka
17.11.2018 3 z 5

Mne sa kniha páčila, aj keď bola smutná. Chápala som bolesť ženy, aj keď v skutočnosti si to ani predstaviť neviem. To čo ju zo smútku dostalo, bolo veľmi pekné a milé...

novina
16.10.2018 3 z 5

Zajímavý námět, ale nedokázala jsem se vcítit do hlavní hrdinky - zdál se mi málo propracovaný charakter postav...

2003  82%Manželky
2011  82%Dva životy