Lily, víla z tůňky
Lucy Fleming
Tůňky jsou kouzelná místa překypující životem. A některé dokonce skrývají i tajemství: vodní víly! Lily je jednou z nich. S láskou pečuje o svoji tůňku a hraje si s rybkami, šneky, vážkami a dalšími zvířátky. Přesto ji někdy přepadají obavy. Dokáže tůňku a její obyvatele ochránit, ať se děje cokoli? Když se přižene ničivá bouřka, přepadne Lily bezmoc. Pak se ale odhodlá požádat ostatní o pomoc. Díky tomu zjistí, že v tom vůbec není sama a že skutečné přátelství je jedna z nejdůležitějších věcí na světě.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2023 , Albatros (ČR)Originální název:
Lily, the Pond Mermaid
Krásný něžný příběh, který mě dostal svou pointou. Líbilo se mi, že to poselství bylo řečeno tak, že ho pochopí i celkem malé děti. A ty ilustrace, ty byly nádherné. Ty jsme si s Bambulkou moc užily.
I když už jsem velká, v hloubi duše bych pořád ráda kralovala své tůňce nebo jezeru. Božsky krásné ilustrace.
Ilustrace opět nádherné. Sdělení příběhu, neboj se říct o pomoc je skvělý. Jen mi tam nesedí ta básnička, možná je na vině překlad.
přátelství ryby voda žáby víly, rusalky ochrana přírody laskavost vodní živočichové
2020 | Ela a jej zázračné svetlo |
2020 | Najkrajší dar na svete |
2023 | Lily, víla z tůňky |
2024 | Duběnka |
Pro děti 4+
Velmi hezký příběh o tom, že když potřebujeme pomoc, tak není třeba se bát o ni požádat. Není na tom přece nic špatného. Na všechno nemusíme být samy.