Lišáci, Myšáci a Šibeničák
Věra Plívová-Šimková
Zrzek, syn hrobníka z kopce Šibeničáku přišel o svoji partu kamarádů. Do vsi se přistěhoval nový kluk, Myšák, který má díky tatínkovi přístup ke koním v místním statku a je silnější, čímž si získal všechny děti na svou stranu. Mezi kluky dochází k potyčkám. Láska ke koním a nové přátelství však na konec vše vyřeší. Pro čtenáře od 9 let. Druhé vydání.... celý text
Krásná kniha popisující tehdejší život na vsi, kamarádství, nenávist, láska. Dobře popsaný tehdejší život lidí na vsi, který určitě nebyl jednoduchý
Kniha není špatná, láska ke zvířatům a celkem zajímavé potyčky mezi bývalými kamarády jsou celkem zajímavé, nejlepší však konec, kde se vše dá zase dopořádku. :)
Právě jsem tuhle knížku dočetla a jsem z ní nadšená. Líbilo se mi to úplně stejně jako kdysi televizní zpracování, na které bych se také moc ráda podívala. Nádherná vzpomínka na dětství. Příběh z dob, kdy děti ještě volně lítaly venku, kdy je rodiče tolik nepiplali a nehlídali, kdy děti měly dětství plné zážitků, i když na první pohled úplně obyčejných. Knížka je poklad, který jsem našla v knihovně ve vyřazených knihách.
Tuhle knížku si vždy spojím s jedním z mých pravidelných dětských pobytů v lázních Darkov a s úžasnou srdcervoucí dětskou láskou ke klukovi,co Zrzkovi jako by z oka vypadl.Taky proto jsem si knihu půjčovala opakovaně,abych si podle ní mohla přehrávat film..s nevinně upraveným dějem,pochopitelně
1974 | Lišáci, Myšáci a Šibeničák |
1989 | Nefňukej, veverko! |
1977 | Přijela k nám pouť |
1995 | Artuš, Merlin a Prchlíci |
1983 | Brontosaurus |
Za mně docela bída. Jak kniha tak film.