Listopadová romance na cestách

Listopadová romance na cestách
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539277/bmid_listopadova-romance-na-cestach.png 5 7 7

Vydejte se spolu s autorkou na nezapomenutelnou cestu plnou dobrodružství jen s batůžkem na zádech. Vezme vás na tři nádherné destinace – Mallorcu, Maroko a Tenerife – kde budete svědky fascinujících zážitků, kulturních objevů a romantických okamžiků pod hvězdami. Poznáte nejen krásy těchto míst díky úžasným fotografiím, ale také se dozvíte o všech nástrahách a výzvách, které jí tato výprava přinesla. Kniha je ideálním průvodcem a společníkem pro každého, kdo touží po dobrodružství, chce poznávat svět a třeba se bojí. Připravte se na cestu plnou smíchu i dojetí, která vás zvedne ze židle a přenese do vzdálených krajin.... celý text

Přidat komentář

kniznistranky
14.09.2024 4 z 5

Cestování není jen o tom, co vidíte, ale i o tom, co cítíte - těmito slovy a nejen jimi začíná druhý cestopis Petry Schovancové, která spolu s přítelem Martinem cestuje po světě a přes písmenka a krásné fotky se dělí o zážitky.

Listopadová romance - jak se čtenář v knize dozví - předchází událostem z cestopisu o Srí Lance. Petra s Martinem stanovili jasný cíl: navštíví tři země během pěti týdnů a vše musí stihnout do blížících se Vánoc, aby svátky oslavili doma s rodinou. Začínají Mallorcou a pokračují přes Maroko k velkému zakončení na Tenerife. Navštíví spoustu krásných míst, ujdou nespočet kilometrů a během cesty se setkají s místními pohostinnými lidmi.

Samotný úvod cestopisu je velmi vtipně pojatý. Asi každý, kdo se někdy balil na dlouhou cestu do menšího zavazadla ví, že to není nic jednoduchého a přípravy na cestu provází nejeden hysterický stav, jestli máte opravdu vše. Zde budete s našimi cestovateli jistě souznít.

Když Petra s Martinem konečně nasednou na letadlo, dobrodružství může začít!

První zastávkou je Mallorca, kde na ně čeká trail po stezce GR 221, následuje návštěva Maroka, kde autorka popisuje své první pocity ze země ve srovnání s pohledem přítele Martina. Celé dobrodružství zakončí další turistikou po Tenerife. Válení se u moře a pobyt v resortu v případě této dvojice rozhodně nečekejte. Tady je to samý pot, dřina a kopce.

Autorčin styl psaní je velmi dostupný každému čtenáři. Jde o zápisky z cest, zážitky, které jsou čtenáři podány jako kamarádovi u šálku dobré kávy. Jsou velmi čtivé. Škoda jen, že jejich plynulost narušují chybičky. Byť v této druhé knize měla být korektura dle mých informací lepší, bohužel tomu tak není. Na prvních stranách je zásah korektora rozhodně znát, ale postupem času se objevuje stále více chyb a kostrbatých vět. Objevuje se i pár vulgárnějších slov, ale nad těmi by se dalo přivřít očko. Často čtenáře spíše pobaví než pohorší.

Cestopisy Petry Schovancové jsou nabité zážitky, osobitým humorem i informacemi z navštívených zemí a míst - což rozhodně považuju za velké plus. Krátké kapitoly napomáhají rychlému čtení a fotografie jakbysmet. Číst ebook v černobílé čtečce není ono a pro pořádné vychutnání fotografií vám rozhodně přijde vhod čtení na mobilu, tabletu či počítači. Snad se jednou Petřiných cestopisů dočkáme i v papírové podobě. Další si nenechám ujít.

jaruskaneruska
17.07.2024 5 z 5

Ani druhá kniha nezklamala, je dokonce ještě lepší než ta první, ale obě mají něco do sebe. Těším se na další, snad bude brzy. J.


recentina
20.06.2024 5 z 5

Po přečtení první knihy jsem byla nadšená. (PS koupili jsme si letenky na Srí Lanku).

Po přečtení druhé knihy mám chuť vyrazit na průzkum saharské pouště, ochutnat marocká jídla a opravdu, ano opravdu, toužím projít nějaký dálkový trek, ať ten na Mallorce nebo ten na Tenerife. Jeden si chci projít. Oba ostrovy navštívit. Je to neskutečné a až neuvěřitelné, protože nesnáším chození a ještě po horách, bolí z toho nohy.

Určitě se na ta místa ale ráda podívám. Zážitky jsou neskutečné a vtipné, je vidět že je to upřímné. Líbí se mi také vývoj situace - na začátku takové stresy, aby člověk voněl a byl krásný a na konci je vám jedno, že vás vidí koupat se nahé v nějaké tůni.

Parádní příběh a parádní psaní autorky. Jen tak dál! Tina

jonisol
20.06.2024 5 z 5

Excelentní. Co víc dodat? Asi jedu taky!

Petr0808
20.06.2024 5 z 5

Musím říct, že jsem vděčný za to, že jsem si knihu mohl přečíst ještě před samotným vydáním. A také musím sdělit i to že je autorka opravdu skvělá, přiblížen tamní situace v Maroku, jejich cesty plné útrap na dálkovém přechodu. Parádní cestopisné zážitky. Díky!
PS: Nejvíc mě bavilo stěhování pokoje. :)

Štítky knihy

cestopisné příběhy cestování Maroko cestopisy Tenerife Mallorca

Autorovy další knížky

Petra Schovancová
česká, 1994
2024  93%Srí Lanka: Láska na první cestu
2024  97%Listopadová romance na cestách
2024  100%Sychravá
Skrýt reklamy