Loď v písku
Jenny Nowak (p)
V časech, kdy Atlantida je ještě nekonečně vzdálenou budoucností, vzkvétá civilizace Llemurhey, společenství „stříbrných polobohů“, které vládne hmotě a rozmlouvá se zvířaty. Čas od času je vybrán nový nesmrtelný, který nese dál tajemství svého rodu. Tím posledním je mladičký Axbim. A právě on se jako jediný zachrání, když celou jeho epochu smete obrovská smršť času. Vyvrhne jej o tisíce let později v písku egyptské pouště, 400 let po Kristu… A zatímco Ax se těžce smiřuje s nepochopitelným životem v rodině nevzdělaného kameníka, němá otrokyně Aleyka prchá před trestem z ruky svého násilnického pána. Ten, kdo jí z rozmaru zachrání život, však není člověk, je to Noční lovec, tvor, který se živí lidskou krví… Do hry zasáhne i stále mocnější síla: křesťanství. Tam, kde jedni vidí smrt a hrůzu, však jiní nacházejí čirou lásku. Přes zdánlivě pohádkové kulisy však ani zdaleka nejde o fantasy – je to ezoterický příběh o povaze světa…... celý text
Po delší době dílko, které mne opravdu chytlo za srdéčko bušící pro děsivé a zároveň neodolatelné vampýry. Jen na tom konci jsem se lehce ztrácela a z Epilogu jsem taky úplně neskákala do stropu, ale i tak - spokojenost.
Zajímavé pojetí historie, autorka propojila předhistorickou dobu s věkem starého Egypta. Na mě moc mystické, ale kdo ví, třeba i takhle to mohlo být.
Loď v písku jsem si chtěla přečíst jenom kvůli zmínce v "Noční lovci" alias vampíři z Čelákovic. Byl to trochu jiný příběh než na který jsem od autorky zvyklá, četla jsem viz Noční lovci a Jiná rasa. Loď v písku oboum knihám předchází, ale ten kdo je nečetl o nic nepřišel. Jinak to byl zajímavý příběh, ale v konci jsem se tam už ztrácela, přesto stojí za přečtení.
I když je to víc než deset let, co jsem knihu četla, uvízla mi v paměti svou ideou Atlantidy a atlanské společnosti vůbec. Obohacení upírským motivem mě pobavilo.
Zajímavý nápad,čtivě podaný..po Transylvánské sérii zase jiné čtení,ale ano,ten svět se mi zase líbil
Na počátku mě příběh zaujal, chtěla jsem vědět, co bude dál, ale bohužel jsem až do poslední stránky čekala, kdy se příběh rozvine v zajímavou zápletku, což se nestalo... Nic moc.
Má velmi oblíbená kniha, kde je vše o vzniku světa, egyptě, vampýrech a všechno je se vším propojené. DOKONALÉ!
2011 | Noční lovci |
2005 | Vlčí píseň |
2004 | Krvavé býlí |
2004 | Čarodějka po česku |
1999 | Pláč prokletého krále |
Příjemné překvapení, díky, čtenářská výzvo. Nadávala jsem si, že spoustu věcí o Egyptě jsem přečetla před dovolenou a během ní, od Waltariho a Smithe přes Klabouchovou a Christie po všechny možné průvodce. Na druhou stranu, Loď v písku o konci světů, prolínání náboženství a magie, světla s temnotou a věčných a nesmírných, skrze intenzivně působivý příběh, dramatické obrazy, charismatické postavy a vytříbený jazyk, byla trochu zjevení a trochu návrat do dětství k dobrodružným příběhům. Velmi, velmi uspokojivé.