Posvätný pokoj
Audrey Carlan
Lotus House série
< 2. díl
Tantrická joga pomáha telu, mysli a duši spojiť sa s partnerom s takou intenzitou, akú človek pri bežnom vzťahu nezažije. Je zmyselná a vhodná pre ľudí, ktorí skutočne v niečo veria. Amber St. Jamesová nevie, v čo veriť. Má dvadsaťdva rokov a všetko svoje úsilie vynakladá na štúdium medicíny, aby sa stala pediatričkou. Je jednou z najlepších študentov v ročníku, preto nemá čas na mužov. Zlom v jej živote nastane v okamihu, keď potrebuje urobiť skúšku z ľudskej sexuality. Tento predmet je pre ňu veľkou neznámou – z náboženských aj osobných dôvodov. Dash Alexander je tým najvyhľadávanejším učiteľom v Lotose. Vďaka svojmu výnimočnému štýlu učenia, pokojnej povahe a sexi telu sa ženy okolo neho zbiehajú ako supy. Keď sa dozvie o Amberinom probléme so záverečnou prácou, ponúkne jej pomoc. Má však jednu podmienku. Amber má byť jeho asistentkou na hodinách tantrickej jogy. Dash postupne preniká do Amberinej mysle aj duše, lenže z fyzickej stránky stojí medzi nimi vážna prekážka, niečo, čo je pre Amber posvätné.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2018 , Ikar (SK)Originální název:
Sacred Serenity, 2016
![Ewe291 Ewe291](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/316113/m_ewe291.jpg?v=1730466327)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
No toto pre mna nebolo. Ani neviem preco vlastne viem ale ved kazdy ma pravo si zit po svojom. Prosto sa mi nepacilo aka bola Amber nabozensky zalozena az prilis a nesedelo mi to do takejto knihy ale ze vobec. Za dalsie styl pisania bol divny akoby to mala byt prvotina historicky roman a neiste zlozenie viet. Za mna nie a som rada ze niesu dalsie casti prelozene lebo by som sa nimi asi nepreluskala
![Jita160 Jita160](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/349730/m_jita160.jpg?v=1728331413)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tak ,když už jsem dala jógu v prvním díle i když jí neholduju tak tantru jsem nemohla vynechat :-D.
Spojení náboženství ,víry ,tantry,čakrů a posvátnost panenství k sobě moc nejde... to se moc nepovedlo.
Dash,mistr ve svém oboru a Amber silně věřící mu slíbí, že mu bude nápomocná jako asistentka na kurzech tantry.
Příběh měl velmi rychlé vzplanutí,kterému jsem nějak nemohla uvěřit.
Ale jako relaxační kniha proč ne.
![Kešu1981 Kešu1981](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/178525/m_178525-liN.jpg?v=1486123337)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Páni...tak to bylo žhavé. Sice předvídatelné a jednoduché, ale o to v těchto příbězích vlastně nejde, což? A jen tak mmch, kde je dalších pět dílů ze série?
![havrmoni havrmoni](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63561/m_havrmoni-G7g.jpg?v=1692006991)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Takový sladký romantický příběh. Vše je zalité sluncem a nějaká ta erotika k tomu a milé čtení při deštivém počasí je na světě.
![Dela90 Dela90](https://www.databazeknih.cz/img/users/49_/49139/m_dela90-663279ca09f5e.jpg?v=1714584011)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příběh mě docela bavil, bylo to zase něco úplně jiného. Byla tam láska a víra. Propojení mezi jednotlivými čakrami, bylo zajímavé. Jen jsem jim to asi úplně nevěřila, že je něco takového možné - spřízněná duše. Příběh se četl rychle, měl i svůj děj. I ty zvraty v nalezení rodiny, jen mě mrzelo, že to pak šlo tak nějak do ústraní. Knížka měla své pro a proti. Odpočinkové čtení s nádechem duchovna, tantry a lásky. Jednohubka.
![Kristy.Seb Kristy.Seb](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Právě nejvíc nás mrzí cesta, po které jsme se nikdy nevydali.
Srdce pozná svoji spřízněnou duši instinktivně.
Každý může říct, že někoho miluje, a myslet to vážně. Ale teprve když je člověk ochotný zaštítit svá slova vším - fyzicky, mentálně, emocionálně a v neposlední řadě legálně - tehdy začne navěky.
Létat je jednoduché. Zůstat při zemi je větší výzva.
I když směřujeme každý ke svému cíli, individuálním tužbám, naše cesty se zrcadlí, takže naše štěstí leží uprostřed, kde se spojujeme v jedno.
Skvělé prostředí jógy, především tantrické. Zajímavý příběh.
![Nika151 Nika151](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jednohubka na pár dní, čte se rychle, děj plyne a oproti jiným podobným “románkům” je zde dost zakomponována víra, jóga a láskyplný pohled na vztahy. Oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí, příběh je téměř pohádkový a hodně odpočinkový.
![dooky dooky](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Když už jsem se pustila do prvního dílu, ten druhý musel následovat. Hodnocení asi podobné - klasický sladký příběh s jasným koncem. Na oddychové odpoledne vhodné. Četla jsem už horší věci.
![AliceTief AliceTief](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/250246/m_alicetief-kRN.jpg?v=1540843469)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Pěkně se četlo, nicméně musím ubrat hvězdu za to rychlé "propojení duší" tomu já prostě moc nevěřím.... Za mě 1.díl vede
![georginaa georginaa](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19133/georginaa-FTk.png?v=1657799882)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tak můj dojem z prvního dílu byl skvělý. Druhý díl co se týče příběhu samotného už moc ne. Nejde o náboženství, i pobožní lidé jsou jen lidé co mají stejné potřeby jako jiní, akorát to v mysli je s trochou duchovního propojení. To příběhu nezazlívám. Ani jógu, kterou nechápu a nikdy jsem ji nedělala. Ale chyběla mi skutečnost samotného dění. Celá kniha je jen holdování na sexu a józe. Nebýt trochu toho úniku jak jsem našla otce, nebo vlastně otec našel mě, aniž by to kdokoliv věděl, tak to fakt kniha nebyla o ničem více. Prostě takový děj co vlastně na to říkali prarodiče, když se dozvěděli kdo je otcem??? Vůbec není zmínka zda se dozvěděli něco víc o své dceři. Jaký tajný život vedla, tak moc milovala učitele, že ho po jednom dni nechala bez jakýchkoliv zábran jít a nikomu nic neřekla. Je tam plno prázdných míst, které by se daly zaplnit různými scénkami. No i když to mělo náboj po sexu, dávám pouze hodnocení za tři, takový průměr.
![Dellphi Dellphi](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/204977/m_dellphi-aMv.jpg?v=1602577512)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Tak nevím, úplně můj šálek kávy to nebyl. Spíše mi to přišlo, jako kniha o sexu, což je vlastně správně, vzhledem k tomu, že je to zařazeno v erotice. A rozhodně mě to zaujalo dost nato, abych měla chuť něco si o tantrické józe přečíst a třeba si s mým mužem i zacvičit :-) Ale co fakt nesnáším, jsou přezdívky typu: jahůdka a ptáčátko… Ach jo, možná to v angličtině zní líp, ale tady teda ne. Ale jako četba dobrá, člověk si u toho odpočine a na chvíli vypne a o to u těchto knížek vlastně jde. Takže cíl splněn.
![jinbr jinbr](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Asi bych řekla totéž co u prvního dílu. Tématika jógy se tu probírá docela intenzivně, příběh samotný je možná trochu ploše odvyprávěný, chvílemi si myslím i trochu moc teatrální.
na druhou stranu - klídek, oddychovka, pohádka na dobrou noc.
![adela2230 adela2230](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/148000/m_adela2230-659b0654d541a.jpg?v=1704658517)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Spojení lásky a jógy je skvělé. Neodradilo mě ani náboženské založení hlavní hrdinky. Ale něco příběhu chybělo, a občas mi hrdinka lezla trochu na nervy. Knihu jsem dočetla, ale první díl mě zaujal mnohem více.
![ovecka535 ovecka535](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/270307/m_ovecka535-gHG.jpg?v=1596360389)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha se mi líbila, fandila jsem hlavním postavám, něco nového jsem se dověděla o tantře
2016 | ![]() |
2020 | ![]() |
2020 | ![]() |
2017 | ![]() |
2017 | ![]() |
Po prvním dílu jsem musela vzít do ruky i druhý. Přiznám se, že jsem s ním teda bojovala. Jsem totální ateista a jakákoliv víra je pro mě neuchopitelná, příliš imaginární, nehmatatelná. To už se víc dokážu vcítit do energií čaker a člověka.
Již jen toto číst pro mě představovalo námahu a úsilí, abych se do příběhu dokázala vcítiti a mohla pochopit hrdiny příběhu.
Když jsem se dokázala od toho odprostit, tak jsem si knihu moc užila. Pokud vezmeme tu něho, pocity, emoce, doteky, pomineme-li samotný sexuální akt, tak je kniha neskutečně barvitě, pestře, rozmanitě psána. Takovou šíři slovní zásoby při popisu emocí i "sexu" jsem snad jinde neviděla.
K příběhu bych jistě měla výtky i jako jiní níže, ale užila jsem si to, protože mám pocit, že dnešní život je rychlý a plyne jen po povrchu a tady popis myšlenek, emocí, energií byl bobtnající, strhující a přesně tak by měl život vypadat. Měli bychom zpomalit a život si více užívat i po té citové, duchovní stránce a ne jen té materiální, jako je dnes obvyklé.
Pro mě byla kniha neobvyklá, ale přesto se mi moc líbila.