Krvavé stigma
Matt Brolly
Louise Blackwellová série
1. díl
PŘÍMOŘSKÉ MĚSTO SE PROMĚNÍ V DĚJIŠTĚ HRŮZNÝCH VRAŽD… Poté, co moře vyplaví tělo dobrovolnice z místní farnosti Veroniky Lloydové, začíná pro obyvatele přímořského města Weston-super-Mare noční můra. A stejně tak pro policejní inspektorku Louise Blackwellovou, která sem byla teprve nedávno přeložena. Mrtvá má na těle řadu ran a dlaně propíchnuté ve zvrhlé nápodobě Ježíšových stigmat. Když je záhy v nedalekém kostele nalezen kněz zavražděný podobně odporným způsobem, Louise začíná být jasné, že stojí proti děsivému zabijákovi, který si své oběti nevybírá náhodně. Kapacity márnice rychle docházejí a Louise bojuje s časem, aby odhalila vrahovu totožnost dřív, než dokončí svůj krvavý opus. Jenže zdánlivě idylický Weston skrývá víc tajemství, než by ji napadlo. Komu může důvěřovat? Kdo ví víc, než přiznává? A především – čeho se mrtví dopustili, že si zasloužili takovýto trest? __ Temná krimi pro všechny příznivce thrillerů Chrise Cartera, Jussiho Adlera-Olsena a Bernarda Miniera.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , Mystery PressOriginální název:
The Crossing, 2020
parádně temný detektivní thriller z pobřežního města, které na podzim ztratilo svůj šarm. už od prvních stránek na čtenáře padá solidní depka. dobrá policajtka si vyžírá všechno zlé, a navíc pořád prší. detektivka, ve které sice víte KDO, ale chcete vědět PROČ a Jestli ho chytnou včas!
Myslím, že tady máme opět novou skvelou sérii .Inspektorka Louise mě bavila hned od začátku. Ten kdo má rád knihy od Angela Marsons, Lisa Regan ,Patricia Gibney , tak ten si přijde na své.Serie má zatím 7 dílů a určitě se máme ještě na co těšit.
Anglie detektivní a krimi romány anglická literatura sérioví vrazi stigmata kriminální thrillery policejní vyšetřování
Louise Blackwellová by se mohla klidně posadit vedle Leo Askerové. Je totiž úplně stejně vyšachována bývalým kolegou a milencem a převelena díky němu z oddělení vražd do přímořského městečka, kde chcípl pes. Až do nálezu první mrtvoly. To se totiž Louise zahryzne do vyšetřování jako buldok (nebo taky Leo) a nepustí.
Čtenář hned od počátku ví, kdo je pachatelem a sleduje, jakým způsobem k němu povede Louisino vyšetřování, což je trochu nezvyklé, ale vůbec mi to nevadilo. Jde o první díl série, docela se povedl a přestože mi trvalo pár dnů knihu přečíst, bavila mě.