Louskáček a já
Susan Adrian
Georgie má jediné přání: získat ve vánočním představení baletu Louskáček vysněnou roli Klárky. To se jí nakonec podaří, ale začnou se dít divné věci: když během zkoušek tančí s Louskáčkem v náručí, ocitne se zničehonic přímo uprostřed jeho příběhu, který je najednou až příliš skutečný. Georgie je najednou maličká a všechno kolem ní… obrovské, hlavně vánoční strom. A Louskáček ji žádá o pomoc v boji s Myším králem. Ale takové věci se přece nedějí, nebo ano? Je to vážně skutečnost, nebo jen podivný sen?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Albatros (ČR)Originální název:
Nutcracked
(SPOILER)
Asi první polovinu knížky jsem si myslela, že jde jen o průměrnou baletní pohádku pro desetileté holčičky.
Hrozně mě štvalo, že je Kaitlyn pořád uražená, a že se to stále dokola řeší. Dokonce jsem se do čtení musela trochu nutit.
Ale druhou půlku s Noahem jsem zhltla najednou. A hlavně konec, kdy Georgie tančí Klárku v divadle mě úplně dostal. Zažívala jsem totiž úplně to samé a jen jsem žasla, jak to všechno autorka dokázala vystihnout. Moc za to děkuji!
Přečtená loni.
Tradiční Louskáček v jiné podobě. Georgie má celoživotní sen: stát se Klárkou v Louskáčkovi. Teda, abyste rozuměli nejde o roli v tom slavném muzikálu, ale o konkurz ve stejnojmenném baletním představení pořádaného školou. Georgie se zdá vše tak kolosální oproti ní. Je to sen nebo realita?
Tuhle knížku jsem přečetla ani nevím jak. Opravdu pěkné. Četlo se to příjemně a rychle.