Lovec kuguárů

Lovec kuguárů
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17086/lovec-kuguaru-17086.jpg 4 33 33

Kdo z kluků alespoň někdy nezatoužil stát se lovcem, zálesákem, toulat se s puškou v ruce nepřehlednými lesy a liduprázdnými horami, hemžícími se zvěři, spát u ohňů pod širým nebem a den co den prokazovat svou odvahu a vytrvalost. I mladý Johnny Torrington má podobné sny. Na rozdíl od většiny jeho vrstevníků jsou však jeho představy méně romantické, a o to reálnější - žije totiž v drsných horách na americko-kanadském pomezí se svým dědečkem, který sám kdysi takovým lovcem býval. A Jake Kane, jejich soused a dobrý známý, se tímto způsobem živí doposud. Právě proto však Johnny zná i stinné stránky, které s sebou toto povolání nese, nemluvě už o tom, že v době postupující civilizace, které nedotčená divočina neustále ustupuje, se tento způsob života stává i určitým anachronismem. Proto se Johnny chystá raději vystudovat lesnickou školu, aby alespoň tak zůstal věrný své největší lásce - přírodě. Vtom se však znenadání v kraji objeví divoký kuguár - zabiják, kterého je třeba za každou cenu zneškodnit. Jake Kane se tohoto úkolu ujímá a Johnny se k němu s velkým nadšením a zápalem připojí. Lov však neproběhne tak hladce, jak původně očekávali.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Lion Hound, 1962


více info...

Přidat komentář

Barza
15.01.2022 4 z 5

Po knize jsem sáhla až v dospělosti, předčítala jsem ji synům před spaním. Za nebezpečné chování kuguára si vlastně lidé mohli sami. Když byl v zajetí, moc jsme mu fandili. Když se začal mstít, byly už naše pocity rozporuplnější, ale naše sympatie si udržel. Závěr byl trochu zbrklý. Kniha se nám i tak líbila.

Meda77
24.11.2021 3 z 5

Dobrodružství malého Johnyho po stopách hodně frustrované pumy americké. Dnes už skoro zapomenutá kniha. Pro mládež ok. Krátká kniha udrží děj, takže se dá sfouknout za 1 den.


Kakho-Oto
15.11.2019 4 z 5

Příběh je poměrně krátký a také velmi jednoduchý. Hlavním hrdinou knihy je kuguár (Puma americká), který byl tři roky uvázán u benzínové stanice. Po útěku ze zajetí si šelma vyřizuje své "účty", což odnesou nejen mnohé ovce, skot, jeleni apod., ale rovněž koně a dokonce i jeden člověk. Závěr knihy byl docela odbit, což mě celkem zklamalo. Čtyři hvězdičky s odřenýma ušima (cca 75 %).

kapllu
09.05.2012 4 z 5

Skvěle napsaná dobrodružná knížka, na kterou mám ty nejlepší vzpomínky. A popravdě, kdo z vás věděl, co to vlastně ten kuguár je? :)

Štítky knihy

divočina lovci dětská dobrodružství

Autorovy knížky

Jim Kjelgaard
americká, 1910 - 1959
1975  78%Lovec kuguárů
Skrýt reklamy