Loutka

Loutka
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204423/bmid_loutka-L6g-204423.jpg 4 165 165

Lovkyně informací série

Vanessa Michael Munroeová, chameleon a úspěšná lovkyně informací, si vysloužila reputaci člověka, který dotáhne do konce i nebezpečné zakázky na hranici zákona. Její schopnosti jí však nadělaly i mnoho nepřátel. Jednoho dne je unesena a uvržena do podzemního světa, kde ženy jsou pouhým zbožím a každý jejich pohyb řídí záhadná postava jménem Loutkář. Munroeová musí využít své jedinečné nadání, aby dopravila ostře sledovanou dívku do stejné noční můry, jakou kdysi sama prožila – v opačném případě odsoudí osobu, kterou nadevše miluje, k mučení a jisté smrti… Po Lovkyni informací a Neviňátku je tu Loutka, další napínavý příběh, jehož hlavní hrdinka snese srovnání s kultovní Lisbeth Salanderovou.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Knižní klub

The Doll, 2012

hanča34
19.08.2016 5 z 5

Dobrý, napínavý příběh, stejně jako Lovkyně informací.

Susan94
17.08.2016 4 z 5

Moje první knížka od této zajímavé autorky. Rozhodně bych postavu Munroeové přirovnala k legendární Lisbeth Salanderové, moc mě tahle postava bavila a stejně jako Lisbeth jí prostě nic nezabije a nezničí. Děj byl zajímavý s ohledem na skutečnost, že tohle se opravdu děje. Bohužel konec mě zklamal, protože napětí negradovalo a bylo to takové zmatené. I tak 85%

Mil@n
22.04.2016 4 z 5

Bylo to hodně dobré, možná i lepší než předchozí díly, ale chvílemi zdlouhavé.

Ivana11
21.02.2016 5 z 5

Na knihu jsem se těšila, protože předchozí 2 díly byly parádní. Tento díl se mi zdál ze všech nejlepší, měl spád hned od začátku, v celé knize nebyl nikde žádný prostor, aby čtenáře alespoň na chviličku přestal bavit. Kniha mě nezklamala, naopak vřele doporučuji k přečtení. Těším se na čtení knihy Úlovek.

mochr
12.02.2016 3 z 5

od knihy jsem nic nečekal, ale nějak me to nechytlo. Linka Bradforda mě absolutně nebavila, Michael byla docela slusna ale neco tomu chybelo.

Jitka123456789
07.12.2015 5 z 5

Naprosto úžasné čtení. Přečetla jsem i Lovkyni informaci a Neviňátko a teď začínám Úlovek. Vřele všem doporučuji:)

martousek
23.09.2015 5 z 5

Možná je škoda, že tato autorka není trochu víc známá a není o její knihy větší zájem. Loutka je třetí knihou, co jsem četla a pro mě byla jedinečná, skvělý děj, rychlý spád, perfektní konec. Doporučuji!

kacazlesa
09.07.2015 4 z 5

opět nezklamala

petrels
03.05.2015 5 z 5

Určitě zatím nejlepší z trilogie. I když pominu,že předešlé díly byly vynikající.

Mišutamyš
03.02.2015 5 z 5

Zatím nejlepší kniha od této autorky. Bavila mě. A přestože to zpočátku nevypadalo, ode mě plný počet hvězdiček.

Hřibče
16.01.2015 4 z 5

První třetina knihy se mi trošku hůře četla, nějak jsem se nemohla zorientovat v událostech a pořádně se začíst. Ze začátku to trošku vázlo, což mě příliš netěšilo, protože jsem hned očekávala akci. Té jsem se pak přece jen dočkala a kniha mě začala bavit. Druhou polovinu knihy jsem si pak už doslova užívala.
Co se týče zápletky, tak je opět velmi dobře promyšlená, líbilo se mi zabroušení do evropského prostředí. Konec mě sice příliš nepřekvapil, ale na druhou stranu to dopadlo v podstatě tak, jak jsem si myslela (a doufala), že to dopadne, takže jsem spokojená a knihu hodnotím kladně. :)

zuzana4291
14.12.2014 3 z 5

Tato kniha byla málo poutávaná a místy dost chaotická....jedna z průměrných...hůř se i četla...prostě mě moc nezaujala...

Dousabel
08.12.2014 4 z 5

Tak ani třetí díl určitě neztrácí na kvalitě ani tempu. Zase originální zápletka, tentokrát se dějově odehrávají dvě linie hned od začátku příběhu a krásně se prolínají a doplňují. Munroeová s Bradfordem se dostávají do mé osobní dvacítky nejoblíbenějších literárních postav a moc se těším na další pokračování :)

derminator
23.11.2014 5 z 5

Autorka píše skvělé knihy což se potvrdilo i nyní Loutkou! Už se těším na další příběh Michael knihu hodnotím kladně a doporučuji dávám 80%.

Eidalon
19.11.2014 5 z 5

Třetí kniha Taylor Stevensové (01_ Lovkyně informací - 2011, 02_Neviňátko -2012) a opět mohu zařadit ke knihám, které bych si rád ještě někdy přečetl a mohu jen doporučit všem milovníkům tohoto žánru.

Hlavní hrdinové zůstávají a pochopit jejich vzájemný vztah a vazby a pochopit Vanessu, to znamená mít přečteny oba dva první díly. Byť dějově na sebe knihy nijak nenavazují – jedná se o tři různé samostatné mise - hlavní hrdinové se v čase vyvíjejí a vytvářejí si k sobě vazby a vztahy se kterými autorka ve třetím díle volně pracuje a předpokládá, že je čtenář z předchozích knih zná.

Kdo je Vanessa Michael Munroeová, Miles Bradford ale i ostatní, to si autorka „odbyla“ ve své první knize. Knihy na sebe navazují jen časovou posloupností.

Loutka je příběh, který se oproti prvním dvěma dílům dějově trochu odlišuje. Setkáte se zde se svými hrdiny v trochu jiné pozici, ale stále jsou to profesionálové, kteří musí za splněním svých misí a cílů jít až za hranu běžného chování a vyšetřování. Je to boj o holý život na hraně všeho myslitelného.

V pozadí celé akce stojí celebrita, dále bývalá šéfová Vannesy, klasický psychopat, který neví co s penězi a pak organizovaný zločin, kterému není nic svaté. Vše zastřešuje téma „obchodu s bílým masem“ a na strhující děj a román máte zaděláno.

Vanessa je opět nedobrovolně vtažena do role, která se jí vůbec nelíbí, je loutkou v rukou druhých, kteří ji přinutí dělat věci tak, jak chtějí a proti její vůli, loutkou je ona, loutkou je i její chráněnkyně a nakonec i její největší nepřítel. Za nitky tahají druzí a jako donucovacích prostředků využívají ohrožení nejbližších osob zúčastněných.

Hrdinové nemají mnoho možností, jak uniknout, přestože ví, že na konci mise je čeká jen jeden možný osud. Hledají cesty, jak se dostat z čarovného kruhu, ale zatím jen narážejí na nepřekonatelné překážky.

Podaří se nakonec vše vyřešit a nebo se stanou dalšími bezvýznamnými obětmi?

Čtěte, tentokrát kniha nabírá obrátky přesně podle hesla. Vyrazíme do cíle na 100% a v závěru budeme postupně přidávat.

Velmi vzrušující a návyková četba, dávám plné hodnocení.

aktak1203
20.10.2014 4 z 5

Opět další díl, který nezklamal. Sice občas ztrácel na malou chvilku tempo, ale na kvalitě napínáku to moc neubralo, proto dávám 4 hvězdy. Knihu jsem přečetla za víkend a pak mi bylo líto, že už skončila.

Pole
13.10.2014 5 z 5

Další kniha s hlavní hrdinkou Vanessou Michael Munroeovou - strhující děj od první stránky až do konce, skvěle vystavěná neotřelá zápletka. Stejně jako předchozí dvě autorčiny knihy mě i tahle nepustila od čtení, dokud nebyla přečtaná a já osobně se tedy na další díl opět těším!

makke
24.09.2014 4 z 5

Zajímavé téma, napínavý děj.. přečetla jsem ji za jednu noc... což by mělo stačit na plný počet hvězdiček, ale.. něco mi tam chybí drobnost, detail, možná že po dočtení se nedostavil pocit touhy rychle mít další díl. Tak jen za 4 :-).

Safienka
28.08.2014 5 z 5

Skvělá napínavá kniha od první stránky až do poslední! Nemohla jsem se od ní odtrhnout a jsem ráda, že mě tak překvapila!Snad si konečně přečtu i první díl :o)

kikies
11.08.2014 4 z 5

Stará dobrá Michael mi ve třetím díle přišla jaksi přemýšlivější, mírumilovnější a méně vraždící, ale na škodu to určitě nebylo. A už se těším na filmové zpracování avizované na přebale knihy ;)

obchod s lidmi

Taylor Stevens