Město duchů

Město duchů
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544007/bmid_mesto-duchu.jpg 4 14 14

Lucky Luke se na svých věčných toulkách za dobrodružstvím setkává se dvěma podezřelými chlapíky, Denverem Milesem a Coloradem Billem. Společně dorazí na okraj opuštěného města Gold Hill, které čítá pouze jednoho obyvatele. Stařík Powell je jediným přeživším zlaté horečky, kterou nevzdal, přestože úspěch se ani po mnoha letech stále nedostavil...... celý text

Ivan Kučera
předevčírem 2 z 5

Ajajajajaj. Pôvodne som chcel povedať: konečne Lucky bez Daltonovcov. Ale je to bez nich nuda. Úplne tomu padla reťaz. Pritom minimálne album Karavana dokázalo, že Lucky to v pohode utiahne aj sám. Toto bolo ale ozaj slabé, to nemá ani na 3*. Chýbajú rozkošné nápady, chytľavé postavy, ako i hravé a chundelaté slovné hračky. Raz za uhorský rok sa objaví dobrý vtip (zatĺkanie klinca prostredníctvom výstrelu), ale ako vravím, raz za uhorský rok. Dokonca ani hovoriaci kôň už nie je vtipný. Za mňa najslabší Lucky Luke, akého som čítal.

Kuža007
04.02.2025 5 z 5

Váhal jsem mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Nakonec jsem přimhouřil a dal vyšší hodnocení, protože si jej tento díl v podstatě zaslouží. Díl sice nebyl tak humorný, jak jsme na Lucky Luka zvyklí, ale o to více byl zajímavý díky své rozjímavosti. Je krása sledovat finální rozhodnutí zlatokopa Powella zda je pro něj nakonec důležité zlato anebo živé město.

janina66
11.01.2025 3 z 5

Takový milý pohádkový komiks. Zlo bylo potrestáno a dobro zvítězilo.

Ristridin
13.12.2024 3.5 z 5

Četl jsem Lukovy lepší díly a taky jsem četl horší díly. Zápletka byla slabší a ani ne tak humorná, jak jsem si už stačil zvyknout. Budu se ale opakovat, Crew patří můj veliký dík, že se pustili do vydání zatím nepublikovaných dílů. Příště nás čeká s nejvyšší pravděpodobností díl "Daltonovi se napravují" (či jak to bude přeloženo).

Bargud
13.10.2024 5 z 5

Ne každý díl bez Daltonových mi přijde dobrý a vtipný. V sérii od Crwe jmenovitě třeba Karavana (oproti výtečnému dílu Koleje v prérií) nebo průměrný Joss Jamon. Město duchů ovšem patří mezi ty prvotřídní díly, a dokonce je tu za Daltonovi naprosto excelentní náhrada.