Lovec lidí
René Goscinny
Lucky Luke (Egmont) série
V devátém albu, které vychází v češtině, se oblíbený komiksový hrdina z Divokého západu setká s velkým fenoménem své doby – lidmi, kteří za finanční odměnu loví své bližní. Pravda, pronásledovaní bývají většinou zločinci, ale občas se stane, že je nespravedlivě obviněn nevinný člověk…
Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: 2007 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Lucky Luke: Chasseur de primes
Postava námezdního lovce Belta je zajímavá, ale příběh to dle mého názoru táhne dolů. Je to nevtipné... máme tu lorda, který papá cukřík jako kůň a na konci ani neumí normálně pojmenovat hříbata... Někoho to možná bavit může, ale Lucky Luke vážně není pro mě a Asterixe mám o stupínek výše.
René Goscinny byl geniální svým humorem. Ať se jedná o Asterixe, Mikuláška nebo nejrychlejšího kovboje na divokém západě Lucky Luka. Tento díl je opět plný dokonalého humoru, drsného západu a také ještě drsnějších indiánů. A je také plný koní. Jo, tento díl je o koni a lovci lidí. Jo a je to zase bžunda :D
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Jedná se o velice povedený díl s Lucky Lukem. Humor je jako vždy inteligentní a krásný. Řekl bych, že v tomto dílu není rovnoměrně podávaný, ale koncentrovaný na určitá místa, ale o to víc se mi to zdálo zábavné a k popukání. Od teďka jeden z mých nejoblíbenější dílů ze série Lucky Luke. A navíc se jedná, v podobě lovce lidí Elliota Belta, o jasnou poctu Lee Van Cleefovi. Tak proto pět hvězd zaslouženě.