Môj macík
Zinaida Jevgeňjevna Alexandrova
Klasické rozprávkové leporelo pre najmenšie deti s nádhernými ilustráciami a mimoriadne populárnymi básničkami. Z ruského originálu prebásnila Mária Rázusová-Martáková.
Literatura světová Pro nejmenší Příběhy
Vydáno: 2010 , Eastone BooksOriginální název:
Мой мишка (Moj Miška), 1952
Ano,musíme mluvit o pokladu a střežit tohle nádherné leporelo jako oko v hlavě,neb se už léta nevydalo,a přitom se na trh hrne ledacos,nad čímž kolikrát zůstává rozum stát.
Poklad v knihovně u mamky. Hezky ilustrovaná, když jsem byla malá, uměla jsem verše nazpaměť. Kdybych ji znovu neobjevila, tak se to ani nedozvím. Milá kniha pro děti. :-)
Tuto knihu střežím jako oko v hlavě. Je to můj malý dětský poklad. Moc jsem Míšu milovala a ty nádherné kresby jsou prostě nezapomenutelné. Nádherná ukázka, že dětská kniha může být úplně obyčejná a přesto mít stále svoji cenu. A kouzlo neztratit ani po létech. Vždyť malé děti jsou všechny stejné a tyto srozumitelné kresby a básničky jsou pro ně mnohokráte lepší, než soudobé mazanice a nesmyslné texty.
moje dětství....horkotěžko jsem ji sháněla, mám ji aspoň ve slovenštině a vnukovi "přebásňuji" do češtiny, je spokojený a má krásné obrázky :)
Jedna z najmilších knižiek môjho detstva... a teraz túto leporelo-knižočku čítam spolu so synčekom.
"Šiju, šiju, kdo to ví,
šaty mému Míšovi.
Ke kalhotkám kapsa chybí,
Míša se mi tuze líbí."
Kouzelné, nezapomenutelné leporelo s krásnými básničkami a nádhernými ilustracemi.
Moje druhá kniha nejmilejší z dětství.Měla jsem jí po mamince,a strašně moc toužila mít tu samou kuchyňku.Má své čestné místo v naší knihovně.
Klasika .. Kto ju nevie naspamat, akoby nebol :D i ked v urcitej faze veku mojej dcery som myslela ze este raz citat macika dookola a zosaliem ;)))
Knížka mého mládí. Vyrůstal jsem s ní. Jak šel život, knížka se kamsi ztratila. Na Míšu jsem však nezapomněl a začal jsem ho hledat. Po padesáti letech. Našel jsem a tak jsme zase spolu.
Další, velmi půvabná a milá knížka pro děti o přátelství malé holčičky a medvídka. Krásné obrázky.
pro děti leporela plyšoví medvídci leporela Mladé letá dětská dobrodružství poezie pro děti příběhy pro děti
Skrýt reklamy
Obrázková knížka o holčičce a jejím plyšovém „Míšovi“ doprovázená jednoduchými a v překladu místy poněkud kostrbatými verši. Ke knize jsem se dostala úplnou náhodou v dospělosti (a tudíž k ní nemám z dětství žádný sentimentální vztah), takže za mě je to vyloženě průměr. Spíš na mě působila takovým „minulorežimovým“ dojmem, i když tam nebylo vůbec nic ideologického – asi za to mohl styl ilustrací.