Má rád hudbu, rád tančí
Mary Higgins Clark
Televizní producentka Darcy připravuje film o lidech, kteří si dávají schůzky pomocí inzerátů. Přemluví kamarádku Erin, aby na několik z nich odpověděla. To se však stane Erin osudným. Na jedné ze schůzek je zavražděna a Darcy, kterou bolestně pronásleduje pocit viny, se rozhodne po vrahovi pátrat sama. Rozhodí po internetu několik inzerátů a čeká…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2013 , AlpressOriginální název:
Loves Music, Loves To Dance, 1991
Trochu slabší, hlavně vzhledem k množství postav, ve kterých jsem se poněkud ztrácela, ale příběh zajímavý a napínavý.
Čtivá detektivka, odehrávající se - jak jinak - v prostředí vyšší třídy. Každý muž je zde ramenatý, galantní, prachatý, charismatický...chtělo by to nějakého Columba v utíkáčku. Postav až moc, spousta falešných stop, vrah vypadá zpočátku sympaticky. Kdo by to do něj řekl? Knížka docela dobrá, ale podruhé už ji číst nebudu.
Líbila se mi, ze začátku jsem se trochu ztrácela, podobné jména postav, dost to mátlo.Čtivá, napínavá kniha.
Dobrá a opravdu čtivá detektivka, na tu první, kterou jsem od autorky četla (Pamatuj na mě), ale neměla, z té jsem byla úplně hotová. Na téhle knížce, upozorňující na úskalí schůzek na inzerát, jsem našla dvě chyby - jednak je to velké množství postav potenciálních vrahů (navíc s docela podobnými jmény), druhak poněkud toporný překlad. (Pobavil mě Hamburgerový král neboli Burger King.)
vyborne napisana detektivka, skoda, ze v aktualnej dobe uz trosku neaktualna :) ...no Clarkova ako autorka je fakt skvela, nesklame.
Přečteno jedním dechem, od začátku velmi napínavé jak už to u této spisovatelky bývá zvykem.
Jediná autorčina kniha, kterou jsem v polovině odložila, ztrácela jsem se v množství jmen a když jsem nalistovala konec, kdo je vrahem, jméno jsem musela v knize hledat. Jinak ostatní mnou přečtené knihy doporučuji.
Skvělá kniha, kterou sem četla už dávno. Detektivek je spousta, ale tahle zvedla laťku v mém výběru detektivek.
Autorčin způsob psaní se mi líbí.Ze začátku jsem se také trochu ztrácela v množství jmen ale knížku bych určitě neodložila.
Líbila se mi, dobře se čte a doporučuji
Dobrá detektivka, ale ne až tak napínavá. Od této spisovatelky moje první knížka, co jsem četla. Příběh, téma dobré, i když jsem se občas ztrácela v množství jmen a osob, které tam vystupují.
Knížku vřele doporučuji, je lepší a tajemnější než film. Já osobně jsem byla nadšená. Myslím, že na aukru by se sehnat dala:-)
Bohužel, tohle jsem viděla jen zfilmované. Poprvé uprostřed léta, za jasného dne na chalupě a byla jsem vyděšená, podruhé nedávno v bezpečí svého domova a opět ve dne (teda skoro, dík tomu, že se pořád ještě brzo stmívá)... Jestli na tuto knížku narazím v knihkupectví, bude moje!!! I když závěr byl... no, "typicky americký".
Ne každý, kdo má rád hudbu, tak i rád tančí.
V této knize je ale milý psychopat, co dostával kapky v dětství a tak se s tím musí v dospělosti nějak vyrovnat,
vraždy detektivní a krimi romány zfilmováno americká literatura seznamky americké rományAutorovy další knížky
2003 | Tatínkova holčička |
1997 | Měsíční svit ti sluší |
2004 | Kam se poděly děti |
2001 | Dělej, že ji nevidíš |
2001 | Patříš mi |
Kniha je takou klasickou napínavou detektívkou, resp. krimi románom, hoci nepresahuje 200 strán obsahuje dostatok dejových liniek i postáv. Nečíta sa zrovna úplne ľahko, pretože autorka do knihy zahrnula viacero dôležitých postáv. Dej je však prehľadný, kniha má spád, nechýba nečakaný záver, hoci mi chýbalo trochu napätia a drámy ku koncu. Záver mi prišiel veľmi mierne odfláknutý, bez nejakého hlbšieho vysvetlenia prečo sa to celé dialo, prečo to robil a pod. Inak super čtaníčko na dlhé večery.