Má rodina, můj příběh

Má rodina, můj příběh
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534330/bmid_ma-rodina-muj-pribeh-65f3fa4d5f9f0.jpg 3 15 15

„Mohl jsem tak snadno dojít k závěru, že mě otec nemá rád, a tím ho nechat zničit část mého já. Ale pochopil jsem, že si mě přál víc než cokoli na světě a že mě miloval s bezmezným, pro mládí tolik charakteristickým zápalem.“ Anthony Delon, syn filmového idola a svobodomyslné herečky, odhaluje, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a mimo kamery. Dojemně vypráví o svém dětství, mládí i nemoci matky, které zůstával nablízku až do jejího posledního dne. Otázky, které si klade, jsou univerzální. Jak překonat vlastní strachy, rány a zklamání. Jak neopakovat stejný rodinný vzorec, zlomit prokletí, které se zřejmě předávalo z generace na generaci a jemuž jako první padla za oběť láska. A jak se konečně stát mužem s pevným a sebevědomým postavením v životě. Anthony Delon je herec, syn Alaina a Nathalie Delonových. Hrál ve filmech Kronika ohlášené smrti (1987) od Franceska Rosiho, La vérité si je mens ! (Přece bych ti nelhal! 1997) režiséra Thomase Giloua nebo v seriálu Interventions (Zákroky, 2014).... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Práh

Entre chien et loup, 2022

Renike
21.08.2024 5 z 5

knihy o Alainovi doma mám, já ho zbožňuji ve všem filmu. Že napsal prvorozený syn knihu mě překvapil. Přeskakuje časově? Budiž. Vždyť není spisovatel, ale herec a návrhář. Byly etapy, které mi byly novinkou, ale celkově knihu hodnotím kladně.
R.I.P ALAIN, vždy budeš v mém srdci.

Mojepočteníčko
20.07.2024 3 z 5

Před několika lety jsem spolu se svým klukem sledovala film Asterix, Obelix a olympijské hry. Když jsem zmínila, že mi do role Caesara krásně sedí herec, který ho hraje včetně českého dabingu, absolutně jsem netušila, jaké pohoršení tím způsobím.

To je přece ALAN DELON! Ty ho jako NEZNÁŠ!!?
No....ne.
Ježiši, Kačenko, vždyť to je.....a bla, bla, bla...Někdo holt mezi filmové znalce nepatří. Třeba já :D

Čekala jsem, že mi Anthony Delon předloží informace, díky kterým blíže poznám osobnost jeho otce, rodinu, dětství, přátelství, životní úspěchy, pády ad. Že si zkrátka doplním mezery ve vzdělání.

Číst tuhle knížku bylo, jako když vás honí mlsná. Otvíráte pytlíčky s pochutinami, hledáte to pravé a zkoušíte od každého něco.

Trocha z dětství, něco k nedávným událostem, zmínka o studiu a dospívání, takhle jsem vnímal tátu, takhle maminku a takový byl můj kmotr...

A mezi všemi těmi střípky vzpomínek spousta otázek, konstatování, myšlenek a závěrů.

Zkrátka a dobře se mi nepodařilo jednotlivé informace propojit, udělat si celistvý obrázek či názor na konkrétní situaci a něco si odnést pro sebe samotnou. Dokonce se mi způsob prezentování některých skutečností mnohdy až příčil.

Pokud budete mít chuť, klidně knížku vyzkoušejte a sami uvidíte, jak moc se vám bude líbit :)

Barticek
06.06.2024 1 z 5

Kniha mě hodně zklamala. Autor časově skákal, nebylo přesně zřejmé, o jaké době píše. A u životopisné knihy bych očekávala fotografie...
Kvalitativně hodně podobné jako kniha o Belmondovi "Mých tisích životů".

mafie filmový průmysl rodiče a děti Alain Delon potomci umělců

Autorovy knížky