Čas smrti
Andreas Gruber
Maarten S. Sneijder série
1. díl >
Stará detská kniha a niekoľko ohavných vrážd. Čo za zvrátenú hru to vrah naplánoval? „Ak v priebehu štyridsiatich ôsmich hodín zistíte, prečo som uniesol túto ženu, ostane nažive. Ak nie, umrie.“ Podobným odkazom začína sériový vrah každú svoju perverznú hru. Jednu obeť nechá vyhladovať, inú utopí v atramente, ďalšiu zaživa zabetónuje. Mníchovská kriminálna komisárka Sabine Nemezová bezradne pátra po vysvetleniach a motíve otrasných zločinov. Až po boku svojrázneho holandského kolegu zistí, že vrahovi slúži ako predloha stará rozprávková knižka pre deti. Spolu sledujú stopy vraha až do Viedne, kde sa práve páchateľ zahráva s psychoterapeutkou Helen Bergerovou. Tentoraz si nevybral ľahkú korisť. Helen obráti celú hru proti nemu, no tesne pred odhalením jeho identity zabijak zmizne bez stopy.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2019 , Ikar (SK)Originální název:
Todesfrist, 2013
Četl jsem až po čtvrtém dílu,ale nevadilo.Tady proběhlo seznámení a vyšetřování prvního případu naší dvojice.Samotný příběh se zapojením dětské knihy je originální a drsný.A Maarten S.Sneijder je fakt skvělej kus...
Kruté vraždění žen. Mučení v tom nejhorším slova smyslu. Nemilosrdná hra jednoho opravdu-opravdu narušeného člověka.
Dlouhou dobu jsem nemohla sehnat první díl, takže jsem teď konečně mohla poznat jak se seznámili / potkali a vyšetřovali svůj "první společný případ" Maarten S. Sneijder a Sabina Nemezová
Nejvíc mě může mrzet to, že jsem se četbě plně nevěnovala a dlouho mi tak trvalo to přečíst, a to ne tím že by byla knížka špatně napsaná... Protože -- je to brilantní úvod do celé této knižní série s případovým analytikem Maartenem S. Sneijderem. Seznamujeme se s jeho úchylkami a potřebami a poznáváme ten slavný případ, na který se často v dalších dílech odkazuje. Autor nás pořád udržuje v napětí až do posledních stránek... Rozhodně doporučuji těm, co vyhledávají kvalitní krimi/thriller s obzvlášť brutálními způsoby vražd.
V které knize najdete detektiva, který při práci kouří jointy a zapichuje si akupunkturní jehly do rukou? Zvláštní postava, kterou hned zavrhnete a nebo postupně jí přicházíte na chuť.
Detektivní, středně čtivý thriller, hlavně poslední třetina knihy měla spád a byla opravdu TOP. Škoda, že takovým stylem nebyla kniha napsána celá. Rušivě působí (častý styl v knihách)..před a nyní, aspoň u mě. Přečtu i další díly. :o)
Nabízí se shrnout svůj názor na knihu ve třech stručných větách,stejně jak to po všech vyžaduje Maarten S. Sneijder. Vysoký,bledý, holohlavý psychopatolog vonící po marihuaně s akupunkturními jehličkami zapíchnutými v rukách. Fešák,co vám budu povídat.
"Budete pracovat v mém týmu,Sabino?"
"A kdo všechno je ve vašem týmu?"
"Já."
Vraždy podle podivné dětské knížky.
Sezení u psychologa a terapeuta.
Tlak,strach,napětí.
Čtěte,je to dobrý!
Čtivý a napínavý thriller, bizarní provedení vražd inspirované dětskou knihou a oběti, které jak se zdá nemají nic společného. Mnichovská komisařka Sabine se spojí s nizozemským vyšetřovatelem Maartenem, aby zjistila, proč se jednou z obětí stala i její matka, a aby pomohla otci, který byl z její vraždy neprávem obviněn.
Místy byla kniha napínavá a místy nudná. Pořád jsem čekala nějaký velký zvrat,ale ten bohužel nepřišel. Ovšem hlavní hrdinové jsou mi sympatičtí, takže další díly si ráda přečtu.
Před dvěma měsíci... Před pěti dny... Před týdnem.... Tohle se mi v knize vždy šíleně plete a nemám tento typ četby moc ráda. Bylo pro mě tak neskutečně těžké se začíst a sledovat "kde zrovna jsem" a postavy se mi fakt pletly. Nakonec ale vlastně lepší krimi.
Zajímavý příběh sériového vraha. Jen to zpracování mi moc nesedlo, motala se mi řada jmen.
Poslední třetina ale byla velmi dobrá. Oceňuji typ humoru hlavních postav.
Závěr příběhu si říká o pokračování.
Po delší době opravdu dobrý, kvalitní krimi thriller. Je to od začátku svižné, napínavé, uvěřitelné, žádná hluchá místa, postavy jsou důvěryhodné a zápletka a motivace vraha brilantní - žádné překombinované a neuvěřitelné závěry, což oceňuji. Rozhodně doporučuji a těším se na další díly této série.
Co dodat ke spoustě pětihvězdičkových hodnocení? Snad jen to, že jsem knihu přečetla na jeden zátah (ještě že byla neděle), protože jsem se od ní nedokázala odtrhnout. A taky to, že mám díky Databázi knih dalšího oblíbeného spisovatele a hned si půjdu půjčit druhý díl, ovšem nejdřív dám jako relax nějakou dětskou knihu, v žádném případě však Hoffmanova "Ježipetra"... :-D
Výborná detektivka nebo možná spíš thriller a já jsem fakt moc rád, že jsem dal na hodnocení svých oblíbených. Takže vám všem velké díky, protože jsem u knihy doslova vrněl blahem :). Sabine a Maarten jsou zajímavý páreček vyšetřovatelů, takže mě bavili a kniha taky. Víc už nenapíšu a hned jdu na další! :)
Tak toto bude moje další oblíbená série!
A protože se děj nedá popsat pouze třemi jednoduchými větami :), tak si jdu zase raději číst!
Začíná to sice vraždou, ale má to hlubší podtext, který směřuje k myšlence traumatu s dětství, které ovlivňuje chování a zralost v dospělosti.
Bohužel je to příběh týraného dítěte z kterého se v dospělosti stane nezvládnutelný mstitel, za to, jak v dětství trpěl.
Pátrání po inteligentním vrahovi je hlavním tématem příběhu, tak se usaďte na gauč a pusťte se do čtení, stojí to za to.
Vynikající !
Bravurně napsaná, poutavá od první stránky.
Mám ráda příběhy, kde se prolíná i pohled psychoterapie, dává
přidanou hodnotu na pohled postavy pachatele.
Vyšetřující dvojice mi sedla ihned , Sabine je sympatická a Maarten je svéráz, který na svém "S" velmi bazíruje, téměř každého kolegu považuje za pitomce a nebojí se mu to naservírovat se vší parádou.
Což je neobvykle vtipné a osvěžující, protože popisy scén vražd jsou opravdu hutné a dost děsivé.
Dlouho jsem nečetla takto skvěle namíchanou knihu s prvky detektivky, thrilleru a psychologického románu.
Velké díky za doporučení a jdu na pokračování.
Zaujalo mě vysoké hodnocení a komentáře mých oblíbených...
Ze začátku jsem bojovala a nemohla se začíst, po 50 stránce se to rozjelo a super čtení. Překvapil mě autor asi rakouského čtu poprvé. Moc se mi líbilo prostředí psychoterapie, říkanka pro děti dost děsivá ( hledala jsem i na internetu a už jen ten obrázek na začátku říkanky...)
Postavy zajímavé a těším se na další díl, doporučuji
Příběh se vyvíjí přesně tak, jak jsme v tomto žánru zvyklí. Zvrat přijde přesně v danou dobu, pak jsme uchlácholeni plynulým vyšetřováním, aby před koncem nastal jiný zvrat. Ona ta osnova asi nejde vymyslet nějak převratně jinak. Nebylo to ale špatné, autor má zajímavý styl, dobře se čte. Postavy jsou zajímavé.
Tak jsem objevil novou sérii, která mě od prvního okamžiku chytla. Bylo to napínavé, děj měl spád, jen to asi není pro "měkké" povahy :-) Některé popisky byly až děsivé ;-) Rozhodně doporučuji a jdu na další díl :-)
detektivní a krimi romány thrillery napětí rakouská literatura sérioví vrazi šikana únosy mučení
2019 | Vražedná lhůta |
2020 | Vražedný rozsudek |
2022 | Vražedné pohádky |
2023 | Vražedný rej |
2024 | Vražedné znamení |
tak to byla jízda!Fakt psycho!Jdu na další.