Vražedné znamení

Vražedné znamení
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540632/bmid_maarten-s-sneijder-vrazedne-znameni.jpg 5 36 36

Maarten S. Sneijder série

< 5. díl

SEDM DNÍ, SEDM LIDÍ ZASVĚCENÝCH SMRTI – a s každou hodinou se naděje zmenšuje… Do budovy Spolkového kriminálního úřadu vstoupí tajuplná jeptiška a oznámí, že během následujících 7 dnů bude spácháno 7 vražd. O všem dalším chce mluvit pouze s forenzním psychologem Maartenem S. Sneijderem. Ten však právě podal výpověď, a tak výslech přebírá Sabina Nemezová. Jeptiška ale tvrdošíjně mlčí – a dojde k první vraždě. Tím žena získala i Sneijderovu pozornost. A zatímco sedí ve vyšetřovací vazbě, Sneijder a Nemezová se stávají obětí rafinovaného plánu, který nemilosrdně vyžaduje jeden lidský život za druhým…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr

Todesmal, 2019

ArwenAragorn
17.11.2024 5 z 5

81%

"Rozený nepřítel je horší než ten, kterého si sami uděláte."
_______________________________________________________________________________
Jeptiška:
..."Některé excesy katolické církve - to je ve skutečnosti samotný ďábel. Tento padlý anděl reálně neexistuje - ztělesňuje ho sama církev. Během křížových výprav, inkvizice a upalování čarodějnic zabila více lidí, než by kdy dokázal Satan ve své nejhorší a nejkrutější podobě."
_______________________________________________________________________________
Tak tohle bylo zase něco! Thriller má strhující tempo, je napínavý, chvílemi hodně akční, ale taky smutný. S vraždami, kterých není jen sedm, jak by se mohlo zdát podle anotace. Maarten S. Sneijder tady zase vesele porušuje všechna nařízení a zákony. Téma se týká nechutného výzkumu a figuruje tady i jeden ponurý klášter.
Doporučuji, nudit se rozhodně nebudete!

ivoiro
14.11.2024 5 z 5

Maarten S. Sneijder je prostě boží. Již se těším na další díl. Jsem zvědavý, kdy se ho dočkáme.

Nelly
13.11.2024 4 z 5

Byla to opět skvělá jízda, kterou si určitě čtenář užije. Jen bych řekla, že konec nevyřešil jednu postavu, takže možná někdy příště bude dohra.

WaN635
07.11.2024 5 z 5

První dva díly série jsem přečetla, líbily se mi, ale nebylo to, jakože by mě to úplně dostalo. Další dva díly mi sedly už mnohem lépe, ale to, jak se mi četl tenhle díl, to se nedá popsat.
Jednoznačně jedna z pěti nejlepších knih, které jsem letos přečetla (a že těch knih není úplně málo).
Tým klapal, tempo strhující a těch téměř 500 stran uteklo tak, že mi bylo líto, že kniha končí.
Příběh s lidským zvěrstvem a odpadem, netradiční vyšetřovací metody, velmi zajímavý tým, to je jen malý výčet toho, co tato kniha nabízí a já ji s čistým srdcem doporučuji.

Zdenas5
02.11.2024 5 z 5

Jak se dalo očekávat, patří i tento díl ke knihám, které vás uchopí na první stránce a nepustí,dokud ji nepřečtete. Doufám, že brzy vyjde další díl.

daja51
01.11.2024 5 z 5

Tak mám za sebou již pátou knihu tohoto autora a opět pecka - napínavému příběhu nechybělo napětí až do samého konce - spokojenost velká, doporučuji.

JustWomen
30.10.2024 5 z 5

Tak toto byla šílená jízda, zcela originální způsob vyšetřování od konce, kdy se vrah dopředu přizná a je zadržen, k jednotlivým vraždám, kterým nikdo nedokázal zabránit. Nestandartní vyšetřovací tým byl třešničkou na dortu.
Je to můj první Gruber a určitě ne poslední.

Sarrah
30.10.2024 5 z 5

Když pominu nepovedené vydání, fakt mě naštvali, tak to byla jízda. Proč je tu tak málo hvězdiček?! Snad další díl vyjde dřív než za rok.

Leona333
29.10.2024 5 z 5

,,Rozený nepřítel je horší než ten, kterého si sami uděláte."

PŘÍSLOVÍ

Tak opravdu velice výstižné a dobré, je tohle přísloví, které vás hned v úvodu... může varovat, nebo naopak bez pardonu, uštknout jako had.
Nooo, jakožto velká fanynka Andrease Grubera, se musím přiznat, že jsem uštknutá, infikovaná "zvláštním jedem," stylem autorova psaní, potažmo způsobem vyšetřování..., které se díky hlavním vyšetřujícím..., už od Vražedné lhůty, nedá nijak zastavit, vyléčit...
Ten, kdo četl celou sérii jako já, tak asi ví, o čem píši... Ten, kdo prozatím nečetl..., ať si dobře rozmyslí, zda ji hodlá vážně číst... ; ) Je to nesmírně zvrácené, bolavé, šílené, proklatě jedovaté, návykové čtení... ; )

LeNÍk32
24.10.2024 5 z 5

A to jsem si myslela, že nejlepší byly Vražedné pohádky.... tohle je absolutní top.... nedá se odložit
Už se nemůžu dočkat dalšího dílu

Ella_85
23.10.2024 5 z 5

Ja jsem si fakt posmakla a tesim se az se prelozi dalsi dil.
Tohle je setsakra dobra serie.
Knizku jsem bohuzel precetla za dva dny, nechodit do prace, tak jeste driv, a to jsem si porad rikala: “cti pomalejs, at ti to chvili vydrzi.
No to neslo, to proste neslo.
Zase ukazka toho jak vynalezavy muze byt zlocinec potazmo autor, ktery vede jeho hlavu a ruce.
Zlocin sahajici do minulosti s nasledky do soucasnosti.
Pecka!!!

85098211
23.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla doslova peckoidní záležitost! ;-)
Maarten S. Sneijder dal sice v práci výpověď, ale už od začátku je jasné, že mu to dlouho nevydrží ;-). Protože se na scéně objeví postarší jeptiška, která ohlásí, že v průběhu sedmi dní dojde k sedmi vraždám. A že o tom nebude mluvit s nikým jiným, než právě se Sneijderem. Ten se s ní nejdřív setkat odmítne, proto se úkolu ujme Sabine Nemezová, ale s tou se jeptiška bavit nehodlá. Jenomže potom dojde k první vraždě. No a Sneijder se společně se Sabine a dalšími kolegy budou muset pokusit zabránit dalším ohlášeným vraždám. Co myslíte, podaří se jim to?
Knihu jsem opět poslouchala jako audio v jazyce originálu a musím uznat, že je neskutečně napínavá a skvěle napsaná, vraždy brutální, i když svým způsobem také spravedlivé. Ve finále tedy hodnotím suverénním plným počtem a těším se na další setkání s Maartenem a Sabine! ;-)

Sančez
23.10.2024 5 z 5

Deset z deseti. Andreasi ty jsi prostě génius, takhle vystavěný příběh bez zbytečného patosu, omáčky a plochosti. Tohle nešlo odložit, přečteno během jednoho dne. Je fakt, že tohle bylo brutální a v určitých chvílích se mi chtělo zvracet, ale na druhou stranu to bylo tak strašně dobrý. Prostě akce za akcí a žádné hluché místa. Postavu Maartena S. Sneijdera naprosto a zcela miluji.DOKONALOST.

Jenny46
17.10.2024 5 z 5

Mám přečtené všechny knihy od autora, ale 5 díl vás pohltí má všechno, co si můžete od napínavého thrilleru přát. Kvalitní mnohovrství příběh na vysoké úrovni, neuvěřitelný, ale zajímavý a autorův sarkasmus mě vždy dostane...
7 dní, 7 vražd a tajuplná jeptiška, co skrývá klášter za temná tajemství??

Opět skvělá vyšetřovací dvojka je zajímavé pozorovat, jak se postavy vyvíjí. Maarten S. S. je opět ve formě ignoruje všechny zásady, co se vyšetřování týká a má své zvláštní metody, které fungují a pomalu mi přirostl k srdci.
Nemůžu se dočkat dalšího dílu snad nebudeme dlouho čekat, vřele doporučuji!!

Paja1709
16.10.2024 5 z 5

Další skvělý dil s Maartenem.Od začátku pěkně propracované. U některých hlášek od Maartena jsem se musela smát .Uz se těším na další díl.

detektivní a krimi romány

Andreas Gruber