Vražedný rej
Andreas Gruber
Maarten S. Sneijder série
Sneijder a Nemez znovu vyšetřují. Poté, co řada kolegů spáchala sebevraždu brutálním způsobem, začne být Sabine Nemez – inspektorka a školitelka BKA – podezřelá. Mnohé ukazuje na desítky let staré spiknutí a oběť hnanou pomstou. Sabine požádá o pomoc svého bývalého kolegu, suspendovaného profilera Maartena S. Sneijdera. Ten odmítá spolupracovat s varováním kolegů, aby se případem přestal zabýval. Pak Sabine beze stopy zmizí a Sneijder sám zasáhne. Do cesty se staví nejen nenávistnému vrahovi, ale i jeho bývalým přátelům a kolegům, kteří by udělali cokoliv, aby hříchy ze své minulosti jednou provždy smazali... Čtvrtý případ pro Sneijdera a Nemez.... celý text
Série pokračuje hodně vysoce nastavenou laťkou z předešlých dílů. Naprostá spokojenost s příběhem i s tím svérázem Maartenem S. Sneijderem!
Sabine a. Maarten jsou moje oblíbená dvojka. A ani tento díl nezklamal. Super čtení napínavé od začátku do konce. Už se těším na další díl
Nezbývá mi než opakovat předchozí komentáře: Skvělé. Čtivé. Čtvrtý díl oblíbené série.
A závěr knihy slibuje, že tato série bude pokračovat.
Výborné pokračování série se Sabinou a Maartenem, velmi nevšední, ale originální a sympatickou dvojicí vyšetřovatelů, opět skvělé, napínavé, čtivé od začátku do konce, zajímavý příběh s mnoha zvraty, jsem ráda, že se Maarten vrátil a bude pokračovat :-). Celou sérii vřele doporučuji, dobře si počtete.
Zatím z celé série nejlepší kniha. Mám rád zápletky s prohnilymi policajty za mě 100% a jen tak dál.
Skvěle napsané, měla jsem až depresivní pocit z toho, čeho mohou dosáhnout policisté, kteří přejdou na stranu zločinu.
Tak to byla zase jízda :-) Tentokrát to nebylo až tak moc krvavé co se týká popisu vražd ale rozhodně tomu nechyběl spád a napětí. knížka nešla odložit a proto jsem dnes v práci pěkně nevyspaný :-)
Skvělé, čtivé a sakra napínavé. Další velmi povedený díl ze skvělé série. Netrpělivě bude čekat na další díl. Doporučuji celou sérii.
Tak to byla jízda! Autor se tady rozhodně nedržel zpátky!
Právě je propuštěn vrah své rodiny a žhář. A najednou začnou umírat vysocí důstojníci SKÚ a jejich členové rodiny. Zprvu to vypadá jako sebevražda. Ale tolik lidí?? To se nezdá ani mladé vyšetřovatelce Sabine a její kolegyni Tině. Proslulý Sneijder se je snaží odradit od případu.
Musí se pečlivě číst, zda je to minulost či přítomnost. Nebudete dlouho tušit, komu se dá věřit a komu ne. Je to drsné, ale myslím, že v reálu by to bylo ještě horší.
Závěr mi říká, že by časem mohl být velmi zajímavý další díl. Radím číst sérii od začátku pro lepší pochopení hlavních postav.
Tenhle rozhodně doporučuji.
Kdybych mohla téhle knize dám 10*!
Maarten S. Sneijder a Sabina Nemezová jsou jednoznačně moji nejoblíbenější knižní hrdinové.
Andreas Gruber patří k mým TOP 5 autorům! Už se tetelím nedočkavostí na další jeho knihu!, bude nový tým a bude to stopro jízda jako sviňa!
Geniální detektiv s kolegyněmi řeší sérii vražd policistů, kteří byli v dávné době příslušníky protidrogové jednotky šesti. Jejich metody nebyly vždy čisté a teď si je minulost našla. Líbilo se mi rozdělení děje do dvou časových rovin, oproti jiným to zde mělo svůj smysl. Napínavých scén (zvláště ta závěrečná) a dedukce zde bylo mnoho a to se nám příznivcům detektivek musí líbit.
Skvělé čtení. Dlouhý příběh nabitý událostmi, které byly více či méně uvěřitelné, ale vše bylo postupně objasněno a vysvětleno a zapadlo do sebe. Sabina Nemezová a Maarten S. Sneijder jsou zárukou výborného čtení. Nenudila jsem se ani chvíli.
Rozhodně se mi tato série líbí...ale... jak tu někdo psal, je dlouho jasné, kdo je pachatel. Chybí mi tak v závěru takové to "woooooow", kdy jste překvapeni, kdo za tím stál. Ale kniha je skvěle napsaná, dobře se čte a má spád.
Celá série s Maartenem S. Sneijderem je senzační a vážně povedená. Kdo ještě nečetl, tak hurááá do toho a upřímně vám závidím, že to dobrodrůžo máte před sebou .-)
Sama jsem byla zvědavá, jak to bude navazovat po skončení předešlého dílu. Krásně to autor zaobalil a Maarten je pořád na scéně .-)
Příběh plný napětí a zvratů. Já jsem zase skoro celou knihu nedýchala jak jsem byla napnutá. Záhadná úmrtí a sebevraždy policejních kolegů....pravda se nachází až v daleké minulosti..
Prostě to byl napínák jak prase :-D
Už teď nedočkavě vyhlížím nový díl. Nemůžu se dočkat nového Sneijderova týmu .-)
Vražedný rej...
Jestliže jste doposud nesáhli po knihách Andrease Grubera a jste nadšenci thrillerového žánru, tak to co nejdříve napravte... ;-) Série nazvaná Maarten S. Sneijder je totiž skvělá a odpovídá tomu i hodnocení knih zde na databázi... ;-)
Doporučil bych Vám číst sérii chronologicky, tedy začít Vražednou lhůtou, poté Vražedným rozsudkem, následují Vražedné pohádky a pak se již dostanete k Vražednému reji... ;-)
K samotné knize...
Několik zkušených policistů a jejich rodinných příslušníků spáchá sebevraždu nebo zahynou za záhadných okolností...
Nový případ pro Sabinu Nemezovou a Maartena S. Sneijdera...
Vážení, knihy Andrease Grubera jsou neuvěřitelně čtivé a mohu Vám je s klidným svědomím doporučit k přečtení... Thrillerová dokonalost...
Zatím nejlepší díl této povedené série. Trochu jiný než předchozí - výraznou roli zde hraje především vyšetřovatelka Sabine Nemezová, ale ani o Sneijdera čtenáři nepřijdou. Děj se točí kolem určitého spiknutí a nedá se brát jinak než s nadsázkou, přesto je hodně napínavý.
Knihu jsem přečetla v podstatě na jeden zátah. Doporučuji!
Mě tahle dvojka tak moc baví, nedokážu říct, který díl je top, protože každý má něco a všechny mají společné to, že se nedá přestat číst :)
Autor je v mojí topce právem:)
Už dlouho jsem nepřečetla čtyři díly jedné série tak rychle za sebou, většinou je prokládám jinou knihou. Tady jsem doslova zhltla vše, co zatím vyšlo, a ještě nemám dost. Chci další díl. Myslím, že to je vypovídající hodnocení. Jak už jsem psala v předcházejícím komentáři, každý díl je lepší a lepší.
2019 | Vražedná lhůta |
2020 | Vražedný rozsudek |
2022 | Vražedné pohádky |
2023 | Vražedný rej |
2024 | Vražedné znamení |
"Měl jsi pravdu. Minulosti neutečeme."
Čtivé napínavé i plné zvratů a překvapení. Něco, co se stalo před dvaceti lety vyplouvá na povrch. A vyšetřování, do kterého se pustí geniální případový analytik Maarten S. Sneijder a komisařka Sabine Nemezová se rozjede a nejde zastavit. Střídá se tu přítomnost a minulost, což v tomto případě vůbec nevadí. A jak nám autor na konci knihy v "Poděkování" píše, je tato kniha úvodním dílem druhé trilogie, takže se máme na co těšit.