Macbeth
William Shakespeare
Audiokniha Macbeth namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Scotland in the eleventh century. Macbeth is a brave general, loyal to King Duncan and to Scotland. Until, that is, he meets three evil witches after a battle against King Duncans enemies. They tell him that one day he, Macbeth, will be King of Scotland. This is the beginning of a story of ambition and evil, involving him and his calculating wife, Lady Macbeth. What follows leads them to terrible violence, murder, madness and ultimately to their own destruction.... celý text
![Patw Patw](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22650/22650-xnC.jpg?v=1394006984)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Perfektní! Hltal jsem to od začátku do konce. Díky tomu, že jsme to dělali ve škole, znám příběh skrz naskrz a divadelní hra v Irském divadle vše krásně zacelila.
![Mayanea Mayanea](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/948/m_mayanea-Crw.jpg?v=1629038263)
„Ještě místo.
Pustá zem.
Tam sejdeme se s Macbethem.“
Rezignovala jsem na všechny školní skazky a šla se přesvědčit na vlastní smysly o tom, jak to s Macbethem (potažmo Shakespearem) vlastně bylo. Dobře jsem udělala. Jazyk, postavy, prostředí... všechno bylo na pět hvězd. Čteno a viděno v divadle J. K. Tyla ten samý den.
![carbici carbici](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje nejoblíbenější hra od Shakespeara. Naprosto dokonale vystižené jednotlivé postavy a jejich pohnutky.
2015 | ![]() |
2010 | ![]() |
2011 | ![]() |
1994 | ![]() |
1964 | ![]() |
Znovu musím obdivovat Shakespearův styl psaní a způsob vyjadřování. Prostě krása.