Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži

Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366097/bmid_madame-chic-aneb-co-vsechno-jsem-se-e1m-366097.jpg 4 208 208

Madame Chic série

Když Jennifer Scottová přijede studovat do Paříže a zabydlí se u své nové rodiny, vezme si Madame Chic mladou, šarmem nezasaženou Američanku do parády a postupně jí odhalí tajemství francouzského umění žít. Tato zkušenost změní Jennifer k nepoznání. Je francouzským životním stylem natolik okouzlena, že se o něj po svém návratu rozhodne podělit i s ostatními. Každá kapitola přináší kromě humorných příhod i užitečné rady a tipy, které Jennifer od Madame Chic pochytila. S úsměvem na rtech se mimo jiné dozvíte, jak si udržet postavu (a netrápit se hlady), jak se správně obléci (a nezahltit si skříň), jak svému vzhledu dodat potřebný "šmrnc"a ženskost (i bez spousty make-upu na obličeji), zkrátka jak si života po francouzsku užívat plnými doušky - třeba i u nás v Česku.... celý text

bararich8
15.02.2017 4 z 5

Tahle knížka je takové pěkné zasnění se do pařížského života. Některé rady mi přišly dobré a ráda se jimi budu řídit, jiné se mi zdály zase trochu přitažené za vlasy. Je těžké v úplně jiné společnosti s jinými zvyky začít žít po francouzsku. Ale určitě ten život tam má něco do sebe, to se musí nechat. Každopádně příjemné počtení.

Carlita.cte
09.02.2017 4 z 5

Takhle, není to žádná vysoká literatura, ale má to esprit. Je to pohodové čtení, u kterého se pobavíte a možná se i nad nějakými věcmi ze svého života zamyslíte. Všichni rádi vzpomínáme na dovolené, oslavy, výročí... Ale život je z 99% vyplněn každodenní rutinou. A najít krásu a vděčnost právě v těchto okamžicích je skutečným klíčem ke štěstí a spokojenosti.

mariva
13.01.2017 4 z 5

Podobných knih už vyšlo mnoho a tato se od nich nijak neliší. Rozdíl mezi americkým způsobem života a francouzským je tak velký, že asi každá mladá americká studentka, která má možnost poznat francouzský životní styl, cítí potřebu napsat o tom knihu. To ale nemění nic na tom, že pokusit se alespoň v něčem přiblížit k tomuto způsobu života, by bylo přínosem i pro nás Čechy, zejména co se oblékání, nakupování a kvality jídla týká.

Leninkka
05.01.2017 4 z 5

Knížka se mi četla dobře a přečetla jsem ji velmi rychle. Je to spíše takové lehké čtení na dovolenou. Nenadchne, ale ani neurazí.

Wikira
29.11.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetla velmi rychle a hodně se mi líbila. Jsou v ní rady, které jsem s radostí přenesla do svého života. Doporučuji hlavně ženám, které vedou svou vlastní domácnost.

hanka0308
03.11.2016 4 z 5

Kniha mě zaujala a obohatila. Nám život v Paříži nepříjde až tak překvapivý, jako asi američance, přeci jen jsme Evropané a kultura evropských států je nám více známa. Přesto je tato kniha zajímavá a dle mého soudu stojí za přečtení.

michaela5726
16.10.2016 4 z 5

Kniha byla zajímavá, že bych z ní byla úplně odvařená to se říct nedá, ale jako četní na pár dní dovolené je dobrá.

sarekaslukova
01.10.2016 4 z 5

Taková krátká oddechovka na víkend, když není co vzít do ruky. Četla se svižně a některé rady zněly vcelku i zajímavě. Sice některá témata se mnohokrát opakovala a přitom nebyla zase tak důležitá. A některé rady byly sice hezky napsané, ale absolutně postrádali smysl kterým by se dali použít v normální České rodině. A dělat závěry o francouzské životě pouze z návštěvy dvou nebo tří rodin je trochu unáhlené. Ale jako lehčí čtení skvělý.

Éowyn
14.03.2016 ztráta času

Zbytečná kniha ani jsem ji nedočetla.

Ankavi
06.03.2016 4 z 5

Velmi dobrá, motivující kniha - hlavně pro Američanku. Nás Evropanky francouzský přístup k životu nepřekvapí, je nám vlastní, ale hezky se to čte.

petra4080
23.02.2016 3 z 5

Žádná bomba, čekala jsem něco trochu jiného, nakonec z toho bylo příjemné večerní čtení, ale nic víc.

Jity-Lovies
09.02.2016

Od knihy jsem čekala něco trošku více. Na mě tam bylo docela málo děje a spíše mi to přišlo jak návod, jak by se měl člověk chovat, oblékat, nakupovat... ano, z knihy si něco vezmu, ale spoustu věcí brzy vypustím z hlavy.

Pajalada
14.12.2015 4 z 5

Kniha mne opět přinutila zamyslet se nad skutečnými hodnotami dnešní konzumní společnosti a taky umění naučit se vážit sama sebe i svých nejbližších....vřele doporučuji

Swahill
23.10.2015 2 z 5

Bohužel pro mě v knize žádné nové informace, klasické omílání stokrát řečených pravd o Francouzích :)

New-radus
15.10.2015 5 z 5

Jsem milovníkem knih - návodů na všechno, na život především. Knihu jsem přečetla na čtyři otevření a to jen díky tomu, že jsem se snažila si ji šetřit. Myslím, že velmi zdařilý návod na to, jak žít jinak a hlavně umět žít s tím, co máme - to byla asi nejsilnější myšlenka celé této knihy, která mnou i po dočtení velmi rezonuje. Na chvíli jsem si taky připomněla krásnou Paříž a pobavila se nad historkami autorky. Doporučuju.

Coucouha
07.08.2015 3 z 5

Kniha přečtena za jeden večer. Musím říct, že se mi druhý díl líbil více, ale ani tato kniha mě nezklamala. Příjemné odpočinkové čtení a několik myšlenek jsem si dokonce poznamenala, jelikož se místy jedná o velmi dobré rady do života. Je možné, že se k přečtení této knihy někdy v budoucnu vrátím :-)

Market = )
26.07.2015 4 z 5

Moc hezky napsané, inspirující, pro mě i "uklidňující".

Ada23
17.06.2015 4 z 5

Kniha se velmi dobře četla a je krásně graficky zpracovaná. Některé rady jsou opravdu k zamyšlení, ale některé nikoliv jelikož každý jsme jiný a žijeme jiným způsobem života.

Safienka
31.05.2015 5 z 5

Skvělá kniha! Jsem ráda, že jsem se k ní dostala. Určitě si spoustu věcí převedu do svého života. Hodně praktických rad a vtipných poznámek o francouzském životě.Čtivé a motivující. Jsem zvědavá na pokračování..

Lenka-Chanel
25.03.2015

Tato kniha je zajimava,ctiva a me donutila zamyslet se nad spousty vecma.