Mrazivé vyhlídky

Mrazivé vyhlídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548457/bmid_madison-harperova-mrazive-vyhlidky.png 5 91 91

Madison Harperová série

< 5. díl

Blíží se Vánoce a na městečko Lost Creek se snášejí sněhové vločky. V autosedačce potichu pláče tříletý chlapeček. Jeho matka, studená jako led, leží zhroucená na volantu. O pár dnů později je nalezena další mrtvá matka s přeživším dítětem. Detektiv Madison Harperová během vyšetřování zjišťuje, že případy se podobají zločinům, které kdysi spáchal nechvalně proslulý sériový vrah – ten, kterého vyšetřoval její otec jako zvláštní agent FBI. Co když je Madison, sama svobodná matka, další na řadě?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

Catch Her Death, 2022

Kaja1
včera 5 z 5

Série dočtena a už teď se mi stýská. Opět kniha nabitá dějem, tentokrát s honbou za Sněhovým vrahem. Je s podivem kolik vražd se děje v tak malém městě jako Lost Creek, je to takový americký Midsummer, ale baví mě to. Snad se brzy dočkáme dalšího dílu a pro tentokrát by mohla být rodina a blízcí Madison mimo vyšetřování.

kachnes
předevčírem 5 z 5

Skvělá série

miloslav5679
16.12.2024 5 z 5

Piaty diel pomerne rýchle, ale kvalita zostáva.pribeh dobre prepletený. Ja páchateľov nehľadám, takže pre mňa je prekvapením každý. Parťák Nate tu má bohužiaľ len úlohu štatistu, v deji v podstate nie je..škoda..

Veju007
15.12.2024 4 z 5

Wendy Dranfield je rozhodně zárukou kvality. Jedná se již o pátý díl s touto vyšetřovatelkou a pořád, chudák, nemá klid. Další zamotaný případ na sebe nenechá dlouho čekat a tentokrát se točí i kolem jejího otce, bývalého agenta FBI. A i přes pomalejší začátek je to zase pořádná jízda!

Strašně cením, že i s pátým dílem má autorka zajímavé nápady a na konci se to zase celé hezky spojilo. Jednu část hádanky jsem uhodla, tu druhou už ne, jak jinak. Zároveň se mi líbí, že v průběhu příběhu autorka velmi nenásilně připomíná i předchozí knihy, takže si i skleróza jako já brzy vzpomene.

Opět slupnuto za víkend, tahle autorka se prostě nedá odložit! Pokud máte rádi detektivky s Kim Stoneovou, tohle čtení je rozhodně pro vás!

Sančez
13.12.2024 5 z 5

Popravdě nevím co napsat, protože co kniha to vyšší laťka. Kniha opět nešla odložit. Doufám, že další díl vyjde co nejdříve.

Ctenar1202
12.12.2024 5 z 5

Madison Harperová se tentokrát vydává ve stopách sériového vraha, který brutálně vraždí ženy, které u sebe mají malé dítě. Útoky jsou nečekané, ale promyšlené k dokonalosti a Madison se svým týmem nejdřív netuší jakým směrem vést pátrání. O pár dnů později zjišťují, že podobné vraždy se v minulosti odehrály, ale vrah nikdy nebyl dopaden. Navíc je vyšetřoval Madisonin otec, bývalý detektiv, který se nedávno objevil v jejím životě po mnoha letech, kdy spolu nebyli v kontaktu. Kruh podezřelých se zužuje a v hledáčku je muž, který se pracovně pohybuje v blízkosti Madison. Ta se rozhodne, že bude úspěšnější než její otec a vraha dopadne ať to stojí co to stojí.

Současně sledujeme linku jejího přítele a soukromého vyšetřovatele Natea, který se vyrovnává se svou minulostí. K Madison a jejímu synu Owenovi už prostě patří. Zjišťuje, že mu je v jejich blízkosti příjemně. Jenže se mu ozve člověk, který pro něj má nečekané zprávy, které celým dějem hodně zamíchají.

Tleskám a jásám! Tohle byla autorčina nejlepší detektivka. Příběh si se čtenářem hraje jako kočka s myší. Dá vám prostor přemýšlet současně s Madison a utvářet si vlastní tipy na pachatele. A jako správná spisovatelka se vám na konci vysměje do obličeje, protože to co si pro čtenáře připravila, je dokonalost. Tenhle díl bych autorčiným podrobným a zamotaným vyšetřováním přirovnala ke knihám Chrise Cartera, ale bez jeho brutalit. Ano, i zde jsou vraždy násilné a brutální, ale autorka se nepouští tolik do podrobných popisů. Přesto vám to bohatě stačí, abyste si místo činu dokonale představili.

Ajina76
11.12.2024 5 z 5

Opět skvělé, užasně napsané. Pěkně se četlo. Za mě bych dala i více hvězdiček. Určitě doporučuji. Možná bych ale četla postupně od začaatku série.

alexis818
08.12.2024 5 z 5

Výborný pátý díl.Tesim se na nový.

katka134
07.12.2024 5 z 5

Pro mě byl tento pátý díl nejlepším ze série. I když kvůli figurujicím maličkým dětem byl hodně smutný.
Trochu to pokazilo předvánoční čas.
Ale těšme se na další případy a vývoj sympatických postav.

petrarka72
06.12.2024 3 z 5

Tohle je příjemná série s pozoruhodnými postavami - ale tentokrát bylo toho patosu příliš. Pravda, malé děti coby vedlejší oběti a advent, co by člověk chtěl...

Martule44
06.12.2024 5 z 5

Případy Madison jsou jednoznačně pecka! S chutí jsem se zakousla do jejího nového pátrání a držela se zuby, nehty, dokud jsem nebyla v závěru. Tohle mě nesmírně bere, a když přidám Natea a jejich pomalu přibližující se krůčky... prostě to nemá chybu!
Kdy vyjde další kniha? :-)

ivoiro
06.12.2024 5 z 5

Musím říct, že tato kniha mě plně uspokojila.

Magdalenkačte
05.12.2024 5 z 5

Mrazivé vyhlídky jsou pátým příběhem s vyšetřovatelkou Madison Harperovou. Jsou Vánoce, v městečku Lost Creek vládne sváteční atmosféra.
V autě u nákupního centra pláče malý chlapeček a za volantem sedí jeho mrtvá matka. Na místo přijíždí Madison a situace nevypadá vůbec dobře. Stopy po pachateli na místě činu v podstatě nejsou a za pár dnů je nalezena další oběť a opět vedle ní sedí malý chlapeček. Případy se nápadně podobají těm, které kdysi vyšetřoval otec Madison jako agent FBI. Je to náhoda nebo případy něco spojuje? Přečtěte si tuto skvělou detektivku a zjistěte sami, kde je pravda.

Musim říct, že tento díl mě moc bavil! Wendy umí splétat skvělé příběhy a zápletky. Dávám 5/5 a už teď se těším na další příběhy.

uxor
05.12.2024 5 z 5

(SPOILER) Na tohle pokračování série s Madison a Natem ( psa v to počítaje), jsem se moc těšila.
A zase mě Wendy Dranfield dokázala ke své knize přikovat.
A četla jsem až téměř do rána.
A to se mi moc často nestává.
A už to vypadalo i na romantickou linku.
A pak vzkaz od Kirsten.
A Vánoce a vraždy mladých matek.
A na scénu přichází otec, ale ne jako táta.....
A nový parťák - neparťák.
A napětí a nebezpečí.
A všichni jsou v ohrožení.
A mnoho pravděpodobných podezřelých.
A netušila jsem pachatele.
A hlavně zde není geniální agent.
A vůbec, přečtěte si, jak to všechno dopadne.
A už se těším na pokračování ( moc).

A přesně takhle má vypadat kvalitní thriller!

jeny-v
02.12.2024 5 z 5

(SPOILER) Případ od případu si tato série udržuje vysoký nadstandard. Pátou spisovatelčinou knihou jsem získala napínavé čtení, kvalitní literární obsah, smutný děj, strhující závěr a pocit nepromarněné noci s jednou z nejvydařenějších detektivek. Takže tak....
Nekompromisní detektiv Harperová řeší o vánočních svátcích dva případy mrtvých žen. Jedna byla nalezena u obchodního domu, druhá před kostelem. Obě byly zavražděné v přítomnosti svých malých synů. Náčelnice Mendesová uvede do služby nového kolegu Marcuse Adamse, který nikoho svým chováním neoslní. Coloradské městečko Lost Creek zažívá policejní hon na Sněžného vraha. Bude v pátrání úspěšnější Madison nebo její otec, penzionovaný federální agent Bill Harper ?
Tentokrát nám vztah mezi Madison a Natem zajiskří, aby následně zaskřípal. " Znovu si totiž uvědomí, že ani jeden z nich se minulosti nezbaví. Nikdy." Tak snad příště bude líp.....
P.S. Wendy mě na konci pravidelně překvapuje svým srdečným dopisem a poděkováním.

Didi15
02.12.2024 5 z 5

Tohle je bomba série , Wendy umí a všechny postavy jsou sympatické . Moc se těším na další díl.

Jenny46
29.11.2024 5 z 5

Wendy D. právem uznávaná autorka její zápletky jsou temné, čtivé dokonalá série, knihu nejde odložit drží vás v napětí do konce.
Téma nebylo pro mně zrovna jednoduché číst a v období těsně před Vánocemi...
Máme tady zpátky známé tváře Madison a její tým s novým partákem, syn Owen a otec Madison, kamarád - přítel Nate M. a jeho milovaný úžasný pes Brody. Příběh, který vás nenechá chladnými a rozproudí plno emocí , spousta zvratů je to divoká jízda...
Těším se na další díl, doporučuji!!!

emamat
28.11.2024 5 z 5

Přečteno na jeden zátah (díky chřipce). Mistrně vystavěný děj, napínavé až do konce. Hrdinové by si zasloužili delší odpočinek, když si prožili 5 dílů během půl roku. Ale co my čtenáři !!

Knižní střípky
26.11.2024 5 z 5

Je radost číst ty knihy, byť nepojednávají zrovna o příjemných věcech vzhledem k žánru, ale jsou to opravdu povedené kousky, v mnohém originální a jiné. Co říci závěrem? Snad jen to, co u předchozích – kdy vyjde další díl u nás?

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

hana1039
22.11.2024 5 z 5

Jen dvě věty. Potřebuji další díl !!!

2022  88%Pád do tmy
2023  92%Volání o pomoc