Volání o pomoc
Wendy Dranfield
Madison Harperová série
Temná pravda za oponou smrtících lží. Druhý díl návykové detektivní série. Madison Harperová se vrací do Lost Creek a s pomocí Natea Monroea hledá odpověď na řadu otázek: Kdo ji dostal do vězení za zločin, který nespáchala? Co se stalo s jejím synem? A kdo zabil její bývalou přítelkyni? K tomu se přidá smrt místní dívky, z jejíž sebevraždy se vyklube dílo zvráceného vraha. Vyšetřování postupuje a Madison si myslí, že je připravená na všechno. O tuto jistotu ale přijde, když na policejní stanici v poutech přivlečou jejího vlastního syna…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , DominoOriginální název:
Cry for Help, 2021
První díl se mi líbil víc, ale i tak mě tahle série hrozně baví.
Těším se na další knihu.
!!!Upozornění!!!
Rozhodně se knihy musí číst od začátku, vše hodně navazuje.
Dlouho mi trvalo než jsem se do této série konečně pustila, ale teď už to asi půjde rychle (alespoň pokud jde o díly, které u nás zatím vyšly. Po přečtení prvních dílu mi bylo jasné, že druhý díl na přečtení nebude čekat dlouho.
Ráda jsem se opět setkala s Madison a Nateem, ale nejvíce jsem se těšila na Brodyho, to je miláček. Líbilo se mi, že se v tomto díle řešila minulost Madison a zároveň dvě čerstvé vraždy. Tento díl byl opět velice čtivý, čemuž napomáhaly krátké kapitoly.
Kniha byla velmi napínavá, chvílemi jsem téměř nedýchala a rychle hltala stranu za stranou, abych věděla, jak vše dopadne. Pokud jde o to, jak vše dopadne, tak jsem nejdříve podezírala téměř každého, až se mi nakonec začal skládat obraz, tak jak měl být, takže některé věci jsem potom odhadla, ale u jiných jsem zírala s otevřenou pusou. A teda hromadu lidí jsem měla sto chutí v průběhu čtení vyfackat. A jsem zvědavá, zda se v dalších dílech ještě třeba objeví některé postavy z této knihy a chytí se za nos.
Určitě by se našlo pár věcí, které mohly být lepší, místy byl za mě děj až malinko překombinovaný a chování některých postav bylo nepochopitelné, ale celkově byl tento díl skvělý, mně osobně se líbil ještě o trošku více než díl první a určitě nebude trvat dlouho a pustím se do dalšího dílu.
Hodnocení: 4,75*/5*
Tohle je ta série, kterou musíte číst od prvního dílu a ne na přeskáčku. Já původně chtěla začít tuším třetím dílem a asi bych byla hodně mimo.
Volání o pomoc má spád hned od začátku a navazuje tam, kde první díl končí. Madison se vydává do svého města, aby očistila své jméno a našla svého syna. Její návrat nezůstane bez povšimnutí a ve městě není vítaná. Nicméně i přes překážky, kterých není málo, zůstává a nevzdává se. Samozřejmě nechybí ani její kolega Nate Monroe, aby splnil slib, že jí s pátráním pomůže.
Zamotává se to hned na začátku, kdy Madison zatknout, pohádá se s Natem a vypadá to, že nic nepůjde snadno. Příběh je plný akce opravdu od prvních stránek a to ať už jde o Madison a její pátrání nebo další dějové linky.
Autorka si připravila hned několik zajímavých zvratů, ale zároveň toho bylo nějak moc. Lehce překombinované situace a pro mě neuvěřitelné chování některých postav to trošku kazilo. Vadilo mi především chování policie, ale pak i přístup Madisonina syna.
Budu se opakovat, ale stejně jako v prvním díle i zde, je to hlavně o vztazích a pátrání tzv. na vlastní pěst, nikoliv dle nějakých policejních postupů. Může to být jen můj subjektivní dojem, já mám prostě ráda, když má vyšetřování nějaký logický řád, sbírají se stopy a prověřují důkazy.
Nicméně i přes výhrady mě poslech audioknihy bavil. Audio opět namluvila Karolína Půčková a tentokrát už to znělo lépe než první robotický díl.
Určitě si časem poslechnu i další díly z této série, ale na zadek si z toho asi nesedám.
V tomto díle šlo hodně o Madison a její minulost, očekávám tedy, že ve třetím díle to bude konečně taky o Nateovi.
Díly série čtu popořádku, je vidět, že autorka má vše promyšleno, postupně odhaluje historii zúčastněných, zejména Madison. Provedení zápletky je v krátkých kapitolách, děj rychle ubíhá a čte se dobře. V některých momentech si nejsem jistý, zda je vše dovysvětleno a realizováno na maximum.
Kniha navazuje na předchozí díl spousta věcí dořešení najde jen je škoda že se to musí číst za sebou třeba další díl bude lepší.
I když jsem nečetla první díl , tak musím říct, že to je velice čtivá kniha a já se rozhodně vrhnu na další díl, protože jsem velmi zvědavá ,co bude dál.
Druhý díl série si drží poměrně vysokou úroveň, čtivé, originální dvojice hlavních hrdinů.
Mám ráda tento druh detektivek, kdy vrahem není nikdo neznámý. Vrah má svoje důvody, nejde tedy o náhodnou oběť.
Děj byl napínavě zamotaný, ale když myslím na mé oblíbené série a vyšetřovatele a mám hodnotit spravedlivě, dávám průměr.
Jenže mě zajímá, jak se budou
vyvíjet vztahy a kariéra Madison, tak zkusím třetí díl.
Opět poslechnuto jako audiokniha. Za mě super. Musím říct, že tento díl se mi líbil o něco víc než ten první a prakticky se vyřešila i linka s Madison. Těším se na třetí díl.
Díky krátkým kapitolám to je opravdová jízda. Děj byl mnohem napínavější než první díl a já si s chutí dám ten třetí.
Opět skvělé a snad ještě lepší jak první díl. Dostalo se mi odpovědí na spoustu otázek ohledně Madison a zároveň se vyšetřil další zapeklitý případ kdy vše souvisí se vším.
Další famózní kousek s Madison a Nateem,kteří mi zpestřili opravdu pekelně vyhřátý den.
Promyšlený děj působil temně, až do samého závěru a tak jsem byla ráda, že to pro Madison skončilo pozitivně.
Už se těším na další vývoj...
Jsem nadšená,jde vidět,že W.D. má tuto sérii výborně vymyšlenou,krátké kapitoly se dobře čtou.Doporučuji číst od prvního dílu a souhlasím s některými předchozími komentáři,druhý díl ještě předčil ten první.
Přidávám si autorku do oblíbených, ve čtení série budu pokračovat a jednoznačně doporučuji.
Druhý díl detektivní série s Madison Harperovou se mi líbil asi ještě víc než ten první, protože se v něm hodně řešil Madisonin osobní život a došlo k velkému průlomu, na který jsem si myslela, že budu klidně čekat dalších několik dílů...
Konec byl za mě už trochu moc překombinovaný, hlavně co se počtu střeleb a mrtvol týče, to však nic nemění na tom, že jsem si čtení báječně užila a moc se těším na třetí díl...
Oba díly série jsem zatím doslova zhtla, kapitoly jsou krátké a jejich konce vám nedovolí jen tak jednoduše knihu odložit, chcete číst dál a dál...
Hodnocení: 4,5 * z 5 *
Ach ty komunity! Jsou horší než manželství.
Zase skvělé, napínavé a hlavně: co teď? Kam to autorka požene?
Druhý díl opět nezklamal. Super čtení, postavy sympatické, děj rychle utíká a zvraty jsou opravdu dopředu nečitelné. Myslím, že autorka se směle vytahuje k úrovni A. Marsons.
Moje hodnocení: 90%
Tento díl byl ještě lepší než první. Nemohl jsem se odtrhnout od čtení, úplně mě to pohltilo. Těším se na další díl :)
detektivní a krimi romány thrillery krimi odsouzení nevinného
2022 | Pád do tmy |
2023 | Volání o pomoc |
2023 | Příchuť zla |
2024 | Vražedná naděje |
2024 | Mrazivé vyhlídky |
Poslechnuto jako audiokniha - znovu velmi povedená.
První díl série byl oproti tomuhle HODNĚ pozvolný a pomalý. Tady jsme se vrhli do akce téměř od první vteřiny. Tolik emocí u jedné knihy se ve mně dlouho nevystřídalo a byla to hlavně zlost a znechucení nad dvěma postavami (zejména tedy nad JEDNOU POSTAVOU - určitě všichni víme, o kom mluvím). Uf! Série mě zatím ale dost baví a těším se na další díl, kde určitě zodpovíme některé (přetrvávající) otazníky z prvních dvou dílů.