Volání o pomoc
Wendy Dranfield
Madison Harperová série
Temná pravda za oponou smrtících lží. Druhý díl návykové detektivní série. Madison Harperová se vrací do Lost Creek a s pomocí Natea Monroea hledá odpověď na řadu otázek: Kdo ji dostal do vězení za zločin, který nespáchala? Co se stalo s jejím synem? A kdo zabil její bývalou přítelkyni? K tomu se přidá smrt místní dívky, z jejíž sebevraždy se vyklube dílo zvráceného vraha. Vyšetřování postupuje a Madison si myslí, že je připravená na všechno. O tuto jistotu ale přijde, když na policejní stanici v poutech přivlečou jejího vlastního syna…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , DominoOriginální název:
Cry for Help, 2021
Skvele!!!! Nemohla jsem se odtrhnout a cetla jsem do tri do rana :) Musim rict, ze druhy dil se autorce povedl mnohem vice nez ten prvni! Jeste nekdy 50 stranek pred koncem jsem uvazovala, ze fakt nemam ani paru, co se tam deje!
Nate i Madison jsou mi velmi sympaticti a zase se tesim na dalsi dil!
Tahle serie se mi moooooc libi!
Druhý díl s Madison a Natem.
Právě jsem to dočetla a teda pecka všech pecek!
Autorka nám slibuje v závěru, že se můžeme těšit na 3 a 4 díl.. No a třetí díl opravdu za nedlouho vyjde. Já už ho mám na poličce, tak si asi kousek rozečtu.
Pro nedočkavce ale můžu říct, že tenro druhý díl je opravdu nabušený. A dozvíme se celý komplot ohledně Madison. Proto doporučuji víno, obloženou mísu a zavřít se někam na pár hodin!!!
Skvěle postavený příběh z několika perspektiv. Nebude vás to nudit. Budete se bát ale nepřestanete číst.
Anotace tento díl vystihuje a já bych nerada prozradila více a proto jen řeknu, že díl je opravdu nabušený akcí, není tam žádné hluché místo a styl vyprávění, přímé řeči a dávkování informací dává dohromady jednu z mých velkých objevů tohoto roku.
Děkuji Albatrosmedia za tuto knihu, kterou jsem si vybrala v rámci spolupráce.
No děcka tak tohle byla jízda. Napětím jsem kolikrát nedýchala. Tahle ženská umí psát detektivní knížky to se musí nechat. Jsem moc ráda že jsem na ní narazila a už se těším na třetí díl. Pecka peckovní a ten pes prostě to miluji.
Panebože! Tahle série je jednou z nejlepších detektivek, které jsem kdy četla!
Madison Harperová se spolu s Natem Monroem vrací do rodného města, aby konečně očistila své jméno a našla syna. Navíc se ale spolu s Natem snaží vyšetřit i smrt mladé dívky, která na první pohled vypadá jako sebevražda. Komu se ale dá v tomhle zpropadeném městě věřit?
Tak jodruhy díl je ještě lepší, než první! Jak to, že jsme doteď o téhle sérii nevěděli?!
Knížka je napínavá, svižná a plná nejšílenějších zvratů, jaké jsem kdy v detektivce viděla! Navíc se zde objevuje asi jeden z nejhorších záporáků napříč tímto žánrem!
Je naprosto neuvěřitelné, jak dokáže autorka pracovat s každou postavou tak přesvědčivě, že opravdu do poslední chvíle netušíte, kdo je na čí straně.
Tuhle sérii prostě chcete číst! A pokud se vám líbí Angela Marsons a její Kim Stoneová, tohle vás naprosto nadchne!
Napjaté vyhlížíme další díl, protože ho NUTNĚ a OKAMŽITĚ potřebuju!
Veliké díky posílám @my_l.m.v.e a @albatrosmedia za tenhle skvost, který jsem četla v rámci #spoluprace
Druhý díl Madison Harperové je stejně dobrý ne-li lepší než první. Kdo četl určitě mi dá za pravdu. V této sérii nejde o potoky krve, přesto je to napínavé, zamotané, překvapivé rozuzlení na konci.
Hlavní hrdinové Madison a Nate se skvěle doplňují. Velmi jsem si oblíbila i jejich nového parťáka psa Brodyho, ke kterému přišli při vyšetřování v prvním díle. Je to bývalý policejní pes.
Tentokrát se vracejí do Lost creeku, kde žila Madison se svým synem, než ji neprávem obvinili z vraždy kolegy policisty. Pátrá po vrahovi své dávné přítelkyně Stephany a po svém synovi. Po jejich příjezdu se v zábavném parku objeví další oběť dívky.
Začínají se dít další divné věci a je jasné, že někomu není vhod, že se Madi vrátila do města. Vrah ví, že by mohla vypátrat, kdo opravdu zabil jejího kolegu. Opět nádherně napsané, propletené vztahy a věci, události, spolu s postavami prožíváte jejich příběh.
Celou knihu držíte pěsti, jestli najde svého syna, sociální pracovnice jí totiž úplně zatajila, kdo ho vychovával, když byla ve vězení. Kniha je plná emocí, hádanek a čte se sama. V říjnu vychází 3 díl a já už se nemohu dočkat.
Ze zásady střídám žánry a dvě knih yze série jsem po sobě nepřečetla už pár let. A přesto tentokrát nešlo jinak. Vy, kdo jste už četli první díl Pád do tmy asi tušíte, proč jsem prostě okamžitě musela sáhnout po pokračování.
Stejně jako první díl i Volání o pomoc se čte v podstatě samo, díky krátkým kapitolám a skvělému příběhu, který rozhodně není od prvních stránek jasný. Co mě na knihách Wendy Dranfield totiž opravdu baví je, že se nesnaží čtenáře jen zviklat v rámci nějaké jeho teorie opachateli, ona vás totiž opravdu zmate. I když už se zdá, že autorka odhalí pachatele, není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.
A i když se mi první díl líbil asi ochloupek víc než tento, rozhodně krimi série s Madison a Nateem aspiruje na to stát se jednou z mých nejoblíbenějších. Což si hodlám definitivně potvrdit přečtením třetího dílu. Příchuť zla vychází už 16.10.2023 a já už se opravdu nemůžu dočkat!
Hodnotím 4,5* a opravdu doporučuju!
Druhý díl o detektivce Madison Harper a jejím společníkovi Nateu Monroe. Byla jsem popravdě hodně skeptická, protože první díl mě nezaujal tolik jak jsem očekávala.
Ve druhém díle se vydáváme do rodného města Madison. Chce pouze žít po propuštění z vězení, ale zkomplikuje ji to smrt její bývalé přítelkyně a také nečekaná situace zahrnující jejího syna, kterého dlouho neviděla!
Co musím pochválit je to jak nám autorka pomalu ukazuje minulost jak Madison tak i Natea! Což nás drží v napětí toho co se stalo a nutí nás to se zamyslet jak to mohlo být nebo co se dělo ve vězení kde oba strávili dlouhou dobu.
Díky kratším kapitolám nás dokáže autorka udržet skvěle v napětí.
Ale to zkrátka nic nemění a za čím si stojím i u tohoto dílu, že to nemuselo být tak moc natahované. Stačilo zkrátit knihu o 50 stran a rozptýlit to co se dělo v posledních 30 a myslím, že by to bylo fakt skvělý. Nemohla bych tomu nic vytknout. Takhle to na mě působilo spíše jako omáčka kolem.
Velice se mi líbila nová postava a to syn Madison, kterého poznáváme nejvíce právě v tomto díle. A všechna odhalení a jak to začne do sebe zapadat nakonec to bylo moc hezky zpracované!
A myslím, že ten konec navnadí na pokračování. Mě tedy rozhodně zajímá co se bude s Natem a Madison dít dál.
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Albatros a Domino.
V prvním díle série od Wendy Dranfieldové jsme poznali soukromé vyšetřovatele Madison a Natea.
V díle druhem začíná čtenář odhalovat, proč vlastně byla Madison obviněna a následně odsouzena ze smrti svého kolegy. Vrací se společně s Natem do rodného města, aby zařídila pohřeb své bývalé partnerky Stephanie a přivítání od místních obyvatel rozhodně není přátelské. Byla přece odsouzena za vraždu, takže otevřenou náruč místních ani nečeká.
Do toho je v místním zábavním parku nalezena mrtvá mladá dívka. Madison má pocit, že smrt její partnerky a dívky Nikky spolu nějak souvisí.
Povede se Madison a Nateovi najít Owena, syna Madison a zjistit, jaké byly příčiny smrti Stephanie a Nikky?
Můj názor: příběhy teto dvojice má baví čím dál víc a závěr tento knihy mě hodně překvapil. Aneb nikdy nevíte, jaké pohnutky a myšlenky mají členové vaší vlastní rodiny!
Už teď se moc těším na třetí díl. Myslím si totiž, že toto zařadím mezi mě oblíbené série!
I Nate si totiž zaslouží zjistit, kdo byl skutečně vrahem v jeho případu!
Nečekaný pachatel... I když nějaké náznaky byly, to si čtenář uvědomí až posléze. Taková nenávist je vždycky zhoubná, bohužel i pro nevinné kolemjdoucí. Ale konec dobrý, všechno dobré. Teď aby se dočkal i Nate.
Druhá kniha, kde vystupuje detektiv Madison Harperová, která spolu s kolegou, soukromým vyšetřovatelem Natem po vyřešení prvního společného případu odjede do Lost Creek, bývalého bydliště Madison, kde chce očistit ve svém rodném městečku své pošpiněné jméno a hlavně chce zjistit, kde se nachází její syn.
Kniha se dá číst samostatně, protože autorka po částech a decentně dávkuje vysvětlující informace událostí prvního dílu, takže není ochuzen, a spíše bude navnaděn. Zde oba vyšetřovatelé bojují s časem, korupcí, závistí, záští a neustále jim někdo podkopává nohy. V Lost Creek totiž v noci oslav 4.července dojde k vraždě mladé dívky. Některé kapitoly jsou vyprávěny z pohledu dívenky a událostí, které vedly k tragické události. A konec je bravurně vypointován a emoce (kdyby písmenka uměla skákat), tak lítají ze stránek Opět doporučuji a tentokrát nemám ani poznámku k překladu, proto plný počet hvězdiček.
Bylo to důstojné pokračování prvního dílu, tolik nespravedlnosti a špatných rodinných vztahů mi drásalo srdce, ale děkuji za ten závěr, moc se těším na další díly.
K přečtení pokračujícího příběhu Medison a Natyho mě nalákalo jeho vysoké hodnocení - 92%, bohužel - asi jsem dost náročná, ale ty bezduché konverzace, styl psaní .........sorry Wendy, ale do dalšího dílu už se nepustím.
Volání o pomoc, druhý díl ze série s Madison Harperovou. Předchozí díl s názvem Pád do tmy mě opravdu nadchl. Lehce se četl, bavil mě a několikrát jsem musela číst s otevřenou pusou, zkrátka řečeno, pecka kniha. Proto, když jsem druhý večer, po dočtení prvního dílu, rozčítala Volání o pomoc, má očekávání byla vysoká.
A příběh plyne na podobné vlně, je zde akčnost, napětí a skvělá zápletka, zkrátka krimi, jak má být. V hlavě jsem měla jasnou představu, jak příběh skončí a bohužel jsem se opět netrefila! Za mě ale opravdu skvělé rozuzlení a závěr!
Věřím, že díky této skvělé sérii budu kolem sebe v následujícím období slýchat jméno Wendy Dranfield mnohem častěji. Autorka píše fantasticky, jak jsem psala již u prvního dílu, zařadila jsem ji mezi mé oblíbené autory, a i po druhém dílu zde zůstává.
Jsem opravdu velmi zvědavá, jak bude tato série pokračovat! Pokud nad autorkou stále váháte, zda si některý její příběh přečíst, či ne, tak do toho určitě jděte! Takto napínavé a zajímavé thrillery/krimi jsem dlouhou dobu nečetla!
Příběh nás od první stránky nemilosrdně vhodí do vyšetřování. Sebevražda mladé dívky zacloumá všemi a pátrání po příčině se rozjede na plné obrátky. To co se zdá zpočátku naprosto jasné je postupně trháno na kousky. Madison s Natem jsou do případu vtahovaní víc a víc a prolíná se s jejich osobními životy. Zjišťují, že nelze věřit nikomu a ničemu. Madison by navíc tak ráda vypátrala svého syna, který jí byl odebrán před mnoha lety.
Boj s byrokracií, zaujatostí a s falešnými lidmi nám na stránkách skvěle plyne. Autorka se tentokrát nedopustila žádné do očí bijící chyby, takže můžu vytknout jen trochu předimenzovaný konec, ale to je opět jen můj pocit. Pachatele jsem tentokrát neodhalila, jako tomu bylo v prvním díle, takže se moc těším na podzim, až vyjde autorčina třetí kniha. Tato kniha byla o fous lepší než první díl. Autorka si víc dala záležet na psychologii postav a autentičnosti příběhu.
Super citanie! Zacalo som rano a skoncila vecer. Nie a nie sa odtrhnut od pribehu velmi zaujimavej trojice Nata, Madison a Brodyho. Ten treti je velmi sympaticky a hlavne mudry havkac, krizenec nemeckeho ovciaka a huskyho. Do knihy som sa tak zazrala, ze som sa na domacnost uplne vykaslala a s nasimi psami chodil von manzel. Takisto sa postaral aj o "varenie" - na obed si objednal pizzu a na veceru griloval pri mne v zahrade. Vobec som ho nevnimala..... Madison, Nat a Brody ma budu sprevadzat aj v buducnosti, akonahle vyjdu dalsie diely tejto neuveritelnej serie. Musim podotknut, ze podla mojho skromneho nazoru bola tato cast serie ( v poradi druha) ovela lepsia a napinavesia ako prva. Nechcem tym povedat, ze by jednotka bola zla, to nie! No do dvojky som sa tak ponorila, ze som ani nemyslela na to, ze by som ju co i len na 10 minut odlozila. Nedalo sa. Velmi sa tesim na dalsie pokracovanie pribehu tychto troch sympatakov a hlavne Nateovi drzim palce!
Originální koncept nespravedlivě odsouzených soukromých vyšetřovatelů stále funguje, i když první díl považuji za o trošku povedenější. Tady se řeší Madisonin případ, děj je napínavý, jenomže řešení mě napadlo hned, jak to bylo možné. I tak jsem dočetla do konce s potěšením.
Opravdu nechápu p. jarda007 ten jeho komentář,jednu * bych dala jen nějakému blábolu a to tahle knížka fakt není... jasně, každého věc jak hodnotí, ale myslím, že většina čtenářů,co ji četla je více soudnější,za což jsem ráda...budu se těšit na třetí a čtvrtý díl,jak v poděkování autorka napsala a věřím, že to bude ještě hodně zajímavé...
detektivní a krimi romány thrillery krimi odsouzení nevinného
2022 | Pád do tmy |
2023 | Volání o pomoc |
2023 | Příchuť zla |
2024 | Vražedná naděje |
2024 | Mrazivé vyhlídky |
Výborný díl, ale přeci jen se mi více líbil díl první. Těším se na pokračování a určitě doporučuji k přečtení.