Maestra
L.S. Hilton
Judith Rashleighová cez deň pracuje ako asistentka v prestížnom londýnskom aukčnom dome. Rada by prenikla do umeleckého sveta, ale všadeprítomná korupcia a snobizmus ju oberajú o sily aj o ilúzie. Judith sa zúfalo usiluje spraviť niečo so svojím životom a uvedomuje si, že musí pristúpiť na jeho hru. Aby sa pohla z miesta, prijme druhú prácu a po nociach robí spoločníčku v bare. Keď však odhalí obrovský a pre niekoho veľmi lukratívny podvod v aukčnom dome, vyhodia ju z práce a jej sny o lepšom živote sa zo dňa na deň rozplynú. V zúfalstve prijme ponuku jedného klienta z baru, aby ho sprevádzala na ceste na Francúzsku riviéru. Po nevydarenom pokuse podať svojmu klientovi sedatíva sa musí dať na útek. Je sama a v nebezpečenstve, spoliehať sa môže iba na seba a na svoje schopnosti vedieť sa ľahko pohybovať vo svete bohatých a známych ľudí. V zálohe má však ešte to tajomstvo, pre ktoré ju vyhodili z práce. Sklamaná, podvedená a znechutená sa obráti na dávno zabudnutého priateľa. Priateľa, ktorý ju vždy držal nad vodou. Priateľa, akého by malo mať každé správne dievča: zlosť. Lenže tá nie je vždy tým najlepším radcom...... celý text
Čtivý thriller, ve kterém se snoubí napětí se sexem, ale naštěstí to není takové to vykreslení kopulačního aktu jako z harlekýnek („bušící srdce“, „vnitřní bohyně“ atd.). Sex je to chladný, vykalkulovaný a promyšlený. Asi jako když kudlanka nábožná samečka po aktu zakousne. Příjemně mě to překvapilo, ač nejsem cílová skupina.
To byla celkem jízda. Ač jsem se místy trochu ztrácela v textu, vůbec mi to nevadilo v tom, hltavě pokračovat ve čtení. Docela drsná hlavní hrdinka, ale stejnak jí potají tak trochu držíte palce a doufáte, že to s ní dobře dopadne. Autorčin styl mi sedl, celou době jsem byla v napětí, co bude dál.
Maestru jsem přečetla za jeden den, četla sem do noci, prostě sem musela.
Je to skvělá kniha, která tu ještě nebyla. Je to šokující příběh , směs thrilleru a sexu.
Kniha mě pohltila od prvních stránek. Hlavní hrdince jsem fandila, spolu s ní jsem prožívala strach, napětí, úlevu i radost.
Skvěle napsáno, určitě je kniha o několik úrovní výš než například Padesát odstínů šedi, v propracovanosti příběhu, postav i ve čtivosti.
Podle mě je kniha skvělá pro film, věřím že by to byl trhák.