Magistrála

Magistrála
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410799/mid_magistrala-lvn-410799.jpg 4 26 26

Rytmus dechu lidí je spjat s pulzem nejen dopravní tepny Mater Urbium. Sbírka veršů Magistrála reflektuje zkušenosti autora, absurditu hodnot, politické a světové dění, nenasytnost velkoměst a lyrickou sílu dálek.

moonell
25.06.2023 5 z 5

Kdysi v pravěku jsme si s Timem komentovali a kritizovali básně na psancích. Teď je z něj slamer a ze mě knižní redaktorka; různý konce téhož lana, životní dráha dokonána (?), ale jeho poezie pořád dští známou melancholickou nostalgií a obrazy, které občas musím zkoumat natřikrát, abych si byla jistá, že se mi nerozkutálejí jako skleněnky mimo zamýšlený cíl.

Petr70
22.02.2020

Včera jsem Tima slyšel z Magistrály číst na jednom večeru poezie. Jsou to skutečně skvělé básně - alespoň ty, které pro autorské čtení vybral.

TadyTali
15.08.2019 5 z 5

Skutečná poezie, kterou mohl napsat jen skutečný básník.
Tim je básník. Jeden z těch, jaké naše poezie mívala v minulém století. Má místo srdce metronom a místo očí dveře. A v těch dveřích stojí a vítá svět takový, jaký je. A potom o něm píše básně, které jsou krásnější a zároveň opravdovější než svět samotný. Třebaže je to protimluv, stejně je to pravda.
Jako kdybyste jeli po magistrále v horkém odpoledni se staženými okýnky a trochu by vás pálily oči z výparů aut a zároveň byste hladili vzduch rukou vystrčenou ven.
Z každého obrazu, který potkáte, si zapamatujete jen zlomek. A ten zlomek vám připomene sestřičky na oddělení paliativní péče, připomene vám květinu, co zapouští kořen do Evropy a ruce, které se pouští rukou rodičů, aby se chopily jiných rukou. Ano, je to proud asociací, ale není jako žádný jiný, který jsem kdy četla.

Fifer
14.08.2019 4 z 5

Mladých básníků jsou stovky, tisíce. Nicméně většina tvůrců se v mládí těžko vymaní z nějaké škatulky. Většina skončí u klišé. Klišé o lásce, o sexu, o chlastu atd. Tim si dokázal najít svébytný styl, který nezapadá do tradičních škatulek. Navíc jako autor slam poetry umí svoje básně předat i naživo. Doprovodné fotografie jsou taktéž skvělé.