Maharal - Tajemství talismanu
Martin Bezouška
![Maharal - Tajemství talismanu Maharal - Tajemství talismanu](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31648/maharal-tajemstvi-talismanu-31648.jpg?v=1268212007)
Jménem Maharal býval nazýván slavný pražský rabín Löw, stvořitel Golema, který podle jedné legendy pomohl ukrýt poklad císaře Rudolfa II. Dobrodružný příběh s detektivní zápletkou čtenáře nejprve seznámí s několika historickými postavami a naznačí tajemství, které obestírá tajemný talisman a vzácnou knihu – zřejmě skutečné historické předměty – otevírající cestu k legendárnímu pokladu. Nečekané objevení dávno zmizelé knihy odstartuje napínavou honbu za pokladem, která se odehrává na reálných a tajuplným místech současné Prahy, na hradě Zvíkově, ale také uvádí do chodu děje magické a nadpřirozené.... celý text
![sgjoli sgjoli](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13145/sgjoli-K7p.jpg?v=1540819697)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Přepisovat film/seriál do knižní podoby je vždycky risk, protože hrozí, že se to prostě nepovede a bude to jen slabý odvar. A bohužel to je případ i této knihy. Film mne vcelku bavil, ale u knihy jsem se neskutečně nudila, bylo to divné, nemastné neslané, nemluvě o tom, že autor tam kolikrát pletl jména svých postav. Škoda. Film byl fajn, ale toto bohužel...
![1v8na 1v8na](https://www.databazeknih.cz/img/users/62_/62664/m_1v8na-ZIk.jpg?v=1666705736)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Příběh se mi velmi líbil. Byl napínavý, dobrodružný a měl i historické prvky. Velmi mne zaujalo, jak byla propojena historie z dob rabího Löwa, pak zmínka o II. světové válace a nakonec tam byly zapracovány i záplavy Prahy.
Velmi podařené
![sarekaslukova sarekaslukova](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/11980/11980.jpg?v=1381127940)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ta to knižka je hezká i ve filmovém spracování. Musim přiznat že ve filmovém zpraování se mi líbila víc.
2007 | ![]() |
1980 | ![]() |
1978 | ![]() |
1993 | ![]() |
2010 | ![]() |
Dobře napsaná kniha.Moc pěkná obálka.barva stránek a doprovodné fotografie.Stojí za to si ji přečíst i když je určena spíše mládeži....Film taky stojí za opakované vzhlédnutí.