Maková panenka

Maková panenka
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/4122/makova-panenka-4122.jpg 4 192 192

Veselé, obrázkové leporelo o Makové panence a jejích kamarádech. Oblíbené postavičky motýla Emanuela, motýla Ibrahíma, veverky Barky i krtka Bonifáce, znáte jistě dobře z televizního večerníčku.

Tyna_Pav
včera 4 z 5

Četla jsem s dětmi v MŠ, pohádky se jim moc líbily a samy mě požádaly, jestli bych se mohla podívat zda nejsou i nějaké další pohádky s Makovou panenkou. Já si to taky užila, Maková panenka byla v dětství moje oblíbená postavička. Nyní mi v tom ale trošku chybělo nějaké poučení. Nicméně krátké příběhy o přátelství a překonávání překážek jsou to moc hezké, mají příjemnou atmosféru.

martianekk
24.11.2024 3 z 5

Nestárnoucí vyprávění o Makové panence a jejích přátelích krásně zpracoval Václav Čtvrtek. Všichni ji známe z televizních animovaných večerníčků.

Chesterton
06.05.2024 5 z 5

Jedny z prvních oblíbených večerníčků. Texty by myslím obstály i u vnoučat, nejsou hloupé, ale křehké a milé. Zkouknuto v Českém Krumlově v Kavárně u spokojené matky... vnoučata u toho už bohužel nebyla...přesto vzpomínka na dětství byla dokonalá.
5/5

mataaskorice
29.02.2024 4 z 5

Mám pocit, že jako večerníček Maková panenka nebyla úplně můj top. Knížka se nám četla skvěle,na pár dnů u nás bude nejvíc v kurzu přesnídávka s obrázkem z této knížky :-)

Marketplace
25.02.2024

Pěkné pohádky. Dlouhé tak akorát. Známé z tv.

yellow
09.11.2023 4 z 5

Tak jsme si po původních pohádkách s dcerou přečetly i "rozšířenou" verzi.

Worbitka89
27.04.2023 5 z 5

Jako malá jsem ji měla moc ráda.

Hakate
03.09.2022 5 z 5

Další z krásných pohádek.

Sandik
01.03.2022 4 z 5

Oproti večerníčku s hovorovými a do jisté míry i nářečními dialogy, v podání Vlastimila Brodského opravdu skvěle znějícícími, je kniha "umravněná" do nudně spisovné podoby. Mimo to jsou příběhy oproti večerníčkové předloze většinou zkrácené a zjednodušené. Kvůli obojímu nemohu knize dát víc než čtyři hvězdičky, přestože originál si jich pět jistě zaslouží...

Pružinka
30.01.2022 5 z 5

Knihu jsem milovala jako malá a musím konstatovat, že nezestárne.

GaleW
27.09.2021 5 z 5

Prvně jsem četla dcerkám já (několikrát), protože kreslený večerníček milovaly a nyní mi to už starší dcerka přečetla celé sama, pohádky mají své kouzlo a navíc je knížka obohacená o krásné obrázky.

666Jitka
25.08.2021 4 z 5

Moc hezké pohádky Václava Čtvrtka o Makové panence a motýlovi Emanuelovi zpestřovaly moje dětství hlavně v podvečer jako večerníčky. Tyto příběhy jsou takové trochu jemnější, ještě více se mi líbí např. Rumcajs nebo Křemílek a Vochomůrka.

Zlatinka.Emilly
24.07.2021 4 z 5

Krásné příběhy známé pohádkové panenky a jejího kamaráda Emanuela. Kniha doplněná obrázky, které si děti tak rády prohlíží. Rozhodně to nebylo naposledy, kdy jsme otočili poslední stránku knihy

Hoshi
05.06.2021 5 z 5

Jednu dobu to byla u nás nejčtenější a nejprohlíženější kniha, která s námi musela všude. Krásné ilustrace, zábavný text tak akorát dlouhý na uspání. Miluji večerníčkovou verzi a doufám, že si ji jednou zamiluje i dcera.

Kontryhelka
05.12.2020 5 z 5

Krásné kresby, úžasné postavičky, skvělé vyprávění. Samozřejmě takhle klasika nepotřebuje žádný komentář. Vše již bylo řečeno.

m_martina
23.10.2020 4 z 5

Těmto pohádkám od Václava Čtvrtka musím dát nižší hodnocení, protože mám mnohem raději les Řáholec s Rumcajsem, Mankou a Cipískem nebo i Křemílka a Vochomůrku. A stejný názor kupodivu zastávala kdysi dávno i dcera a teď se připojily i moje vnučky.

ArwenAragorn
17.10.2020 4 z 5

Když už jsem byla odrostlejší, začaly v televizi večerníčky s těmito dvěma postavičkami. Upoutali mě určitě méně než třeba Křemílek a Vochomůrka.

ladyKristyn
15.09.2020 5 z 5

Taky mi moje maminka předčítala z této knihy, ale měla jsem ráda večerníčky. Jako malá jsem chtěla její sukničku, abych mohla tancovat jako maková panenka.

georginaa
15.09.2020 5 z 5

Tyhle pohádky se snad nikdy neomrzí. Tím spíše, když jsou v podobě večerníčků a děti je milují.

LillyM.
06.09.2020 5 z 5

Maminka mi tuto knížku četla jako malé, protože jsem milovala ten večerníček. Doteď si na to pamatuju, a knihu mám pořád v oblibě.